*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
14 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Gothmog
reverb fanatik


Prispevkov: 402
Pridružen: 17 Maj 2009, 11:55

Odgovor Objavljeno: 26 Jan 2010, 02:19 

Živjo! Zanima me če obstaja kakšen overdrive pedal, ki bi ga bilo možno vklopit in izklopit z behrigerjevima switch 1 in 2 na fcb1010? Verjetno bi prišel samo v upoštev pedal, ki bi imel možnost vhoda zunanjenga on/off switcha, to pa še nisem videl :/ . Če podobna tema že obstaja se opravičujem in prosim da jo zaklenete!

LP!
 
 
 
 
Bipo Larni
Uporabniški avatar
Surf kavboj


Prispevkov: 7126
Pridružen: 13 Jan 2005, 02:52
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 26 Jan 2010, 09:42 

Resno dvomim. Najbolje da si daš naredit looper, ki se ga da vklapljat preko fcbja. Tako boš lahko po mili volji vklapljal in izklapljal kar boš hotel. Pa ne bi smelo bit drago.
 
 
 
 
Gothmog
reverb fanatik


Prispevkov: 402
Pridružen: 17 Maj 2009, 11:55

Odgovor Objavljeno: 26 Jan 2010, 11:43 

Hvala za odgovor! Sem si nekako mislil, da tak pedal ne obstaja :D, hehe. Bom si verjetno res v kratkem omislil nek manjši looper!
 
 
 
 
volk
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 2220
Pridružen: 18 Apr 2005, 13:17
Kraj: ilirska bistrca


Odgovor Objavljeno: 28 Jan 2010, 09:14 

če bo kdo delal looper ki se ga da krmilit preko releja naj prosuim prilepi shemo.

vem da ga ni tezko skonstruirat, samo...sej veste: ni ga čez komot :)
 
 
 
 
Gothmog
reverb fanatik


Prispevkov: 402
Pridružen: 17 Maj 2009, 11:55

Odgovor Objavljeno: 29 Jan 2010, 11:48 

Našel sem nekaj kar bi mogoče delovala. Mi prosim lahko nekdo razloži kaj je razlika med looperjem in a/b selector boxom?
http://www.nobels.com/cgi-bin/products/show.pl?e_ab-v
http://www.nobels.com/cgi-bin/products/show.pl?e_alex-1
 
 
 
 
volk
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 2220
Pridružen: 18 Apr 2005, 13:17
Kraj: ilirska bistrca


Odgovor Objavljeno: 30 Jan 2010, 16:06 

a/b selector boxom po moje preklaplja input ki ga vštekaš na dva različna outputa A ali B, ali obratno.
looper pa ima input ter output ter send in return in ko je zaprt ne naredi nič se pravi signal gre od inputa direkt na output, če je pa odprt pa naredi to da signal sputi od inputa v send in potem od returna na output. vmes pa pač daš efekt ali efekte ki hočeš.

Mo moje se bi dalo to čisto simpel naredit z relejčkom.
sem pred kratkih hotel že enega na blef naredit, vendar sem se potem vstrašil da bi znalo tuljavica kaj motit zvok...pa se mi potem ni dalo skupaj zlagat..
 
 
 
 
Gothmog
reverb fanatik


Prispevkov: 402
Pridružen: 17 Maj 2009, 11:55

Odgovor Objavljeno: 31 Jan 2010, 18:34 

A tako... Hmm bo šetrbeba malo po internetu pobrskat, mogoče pa kjer obstaja še kaka enostavnejša rešitev :D.
 
 
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 727
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 01 Feb 2010, 12:01 

da se narediti z releji ali pa si še bolj komot in kupiš kar tole in je stvar rešena
http://www.glab.com.pl/midi_2xloop_en
 
 
 
 
butrus
Uporabniški avatar
doniral 2015
doniral 2015


Prispevkov: 3708
Pridružen: 08 Feb 2007, 02:03
Kraj: Lj


Odgovor Objavljeno: 01 Feb 2010, 13:14 

http://www.loopholic.com/lp.htm
 
 
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 727
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 01 Feb 2010, 18:22 

wtf ....Loopholic 4(8 loops) US$600
človek očitno išče ceneno rešitev ti mu pa ponudiš tole... sram te naj bo...
lahko bi mu ponudil tudi tole:
rocktron all access 999 €
in vodoo lab GCX Audio Swither 459 €
da skupaj kupi in bo lahko mel kar več možnosti da zveže svoj obogi pedalček
 
 
 
 
butrus
Uporabniški avatar
doniral 2015
doniral 2015


Prispevkov: 3708
Pridružen: 08 Feb 2007, 02:03
Kraj: Lj


Odgovor Objavljeno: 01 Feb 2010, 20:32 

Sej je tudi en forumaš nekaj podobnega sestavil....
Nikjer v njegovih postih ni pisalo nič o ceni...
:roll:


PS
drugače pa nisem dealer za loopholic in nebi mel nič od tega
laughhard
 
 
 
 
volk
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 2220
Pridružen: 18 Apr 2005, 13:17
Kraj: ilirska bistrca


Odgovor Objavljeno: 02 Feb 2010, 00:16 

po moje je škoda gledat zadeve na midi, ker če se gre za foodcontroler ki ima že vgrajene relejčke potem jih je treba izkoristit. Po moje tako da se ga izkoristi za odpiranje in zapiranje krmilnega tokokroga na releju ki bi bil vgrajen v looper.

se pravi sekundarna stran releja, napajanje ter direkt v behringerja (po moje je narejeno tisto za napetost tam okoli 10V brez problema, bi treba pogledat).

primarna stran pa direki za kitarski signal.

zdaj pa rabimo enega da to teorijo pralktično ovrže icon_e_biggrin
malo me bega da nebi krmilni tokokrog ter špula vplivala na keke motnje in šume kitarskega signala..
..ja bi treba res probat
 
 
 
 
dr777
bodoča legenda


Prispevkov: 727
Pridružen: 31 Jan 2006, 08:46
Kraj: celje


Odgovor Objavljeno: 02 Feb 2010, 10:59 

sem bil mal ciničn, mi je ratal? :mrgreen:
hec mora bit...
ja zakaj midi in zakaj ne? tole kaj sem predlagal je najbolj cenena rešitev v komercialnem razredu.
tako kot sem že napisal, ja da se z releji tudi sam sem za deset minut brskal po netu če bi našel kakšno shemo ali primer z mikrokontrolerji ali mehanskimi releji. nisem bil preveč uspešen. ampak pomojem stvar ni komplicirana samo probat bi bilo treba kateri rele bi bil ustrezen za krmilni del. ostalo vezje je dokaj preprosto

če smo že pri FCB 1010 bi se po moji logiki (glede na to da ima dva rele switha že vgarjena) dalo z malo lotanja in po potrebi z zamenjavo inputov spremeniti v 1 loop. po možnosti bi bilo potrebno dodati kakšne dodatne upore med signalom in maso če bi pri preklaplanju pokalo.
 
 
 
 
Gothmog
reverb fanatik


Prispevkov: 402
Pridružen: 17 Maj 2009, 11:55

Odgovor Objavljeno: 02 Feb 2010, 12:23 

Evo pa sem našel en pedalček, ki ima to funkcijo. Tc Electronic VPD1. Škoda edino da je malo dražji :/
http://www.tcelectronic.com/vpd1.asp

Tole je napisal en zadovoljen uporabnik:
Feature:
The best thing (other than the sound) is the flexibility of this pedal with the included remote switches. If you have a midi pedal board with relay capability (like the behringer FCB1010) or an effx rack with relays like the TC electronic G-major, you can remotely switch this thing on and off (as well as the boost function) along with your patches. Which more pedals came with this capability. My complaints: the boost function works only with the overdrive engaged, not on its own. Also, it cannot use batteries, but they include a power supply.
 
 
14 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Pojdi na: