*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
14 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
blah
Uporabniški avatar
ata vsega kitarskega


Prispevkov: 4337
Pridružen: 20 Nov 2007, 15:49
Kraj: Maribor


Odgovor Objavljeno: 18 Dec 2008, 21:38 

Prav pride takšna tema...

No imam težavo z Zoom G2. Crknil mi je namreč desni switch na efektu. Kaj se ga da kje kupit ali se da popravit to kakorkoli?
 
 
 
 
Jezek
bobnar


Prispevkov: 10
Pridružen: 25 Jul 2007, 23:10

Odgovor Objavljeno: 18 Dec 2008, 23:16 

Jst sm ga nesel v BAM v LJ. Mislm, da je koštal servis (oz. zamenjava footswitcha) okrog 15€.
 
 
 
 
Bipo Larni
Uporabniški avatar
Surf kavboj


Prispevkov: 7126
Pridružen: 13 Jan 2005, 02:52
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 06 Apr 2009, 17:27 

Crknil Boss DD-3 (Taiwan verzija). Luči gorijo, ampak ni nobenga doma. Wonderland od Shadowsov ni več, kar je nekoč bila icon_e_sad.
 
 
 
 
JohnsonVoltage
Uporabniški avatar
Mod from Hell™
Mod from Hell™


Prispevkov: 4484
Pridružen: 25 Apr 2005, 19:58
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 06 Apr 2009, 17:29 

Mogoče imaš problem z output konektorjem. En DD-3, ki se je dolgo nazaj prodajal na forumu, je imel podobno težavo.
 
 
 
 
Bipo Larni
Uporabniški avatar
Surf kavboj


Prispevkov: 7126
Pridružen: 13 Jan 2005, 02:52
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 06 Apr 2009, 17:43 

Mhm, sej ga bom razdrl ob priliki. Do zdaj je delal BP. Pa lepo v pedalboardu je bil in ni nihče skakal po njem. Zdaj pa naenkrat tišina.
Čez vikend ga čakata stric šraufenciger in teta spajkalnik :twisted: :twisted: :twisted:.
 
 
 
 
jocojur
Uporabniški avatar
Ima vse v prstih


Prispevkov: 2821
Pridružen: 12 Jul 2006, 00:13
Kraj: Tamo negdje daleko


Odgovor Objavljeno: 06 Apr 2009, 19:41 

Bipo Larni napisal/-a:
Mhm, sej ga bom razdrl ob priliki. Do zdaj je delal BP. Pa lepo v pedalboardu je bil in ni nihče skakal po njem. Zdaj pa naenkrat tišina.
Čez vikend ga čakata stric šraufenciger in teta spajkalnik :twisted: :twisted: :twisted:.


Verjetno si mislil na stica šraufencigerja in strica spajkalnika, če ne, pa te tudi razumem, takšna izguba prizadene še tako močnega icon_e_wink
Say NO to ACTA
 
 
 
 
Bipo Larni
Uporabniški avatar
Surf kavboj


Prispevkov: 7126
Pridružen: 13 Jan 2005, 02:52
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 06 Apr 2009, 22:03 

Stric Spajkalnik je šel na operacijo spremembe spola (to je zdaj popularno). Nisem mu branil, ker lahko sedaj z njim lotam tudi SMD elemente :twisted:.
Drugače sem pa malo pošpegal notri in se mi zdi output ok. Upam, da ni šel opamp rakom žvižgat. Nimam opreme, da bi to preveril.
 
 
 
 
jocojur
Uporabniški avatar
Ima vse v prstih


Prispevkov: 2821
Pridružen: 12 Jul 2006, 00:13
Kraj: Tamo negdje daleko


Odgovor Objavljeno: 06 Apr 2009, 22:56 

A je opamp SMD? Pol ti pride tak predelan spajkalnik še kako prav, če je IC šel nebesa.

Sicer pa imaš zdaj prilko, da podnožje nalotaš in pol lahko tudi malo experimentiraš z različnimi
IC-ji.
Say NO to ACTA
 
 
 
 
jaln
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 189
Pridružen: 22 Jan 2005, 02:56
Kraj: med Gor. vasjo pa Kamnikom


Odgovor Objavljeno: 12 Apr 2009, 10:01 

jaz bi isto naredil kot joco. podnozje je fajn met v efektih...med op. ampi je skoraj tok razlike v zvoku kot med nacinom clippinga prid drive pedalih (ok mal pretiravam) :D
lahko si pa iz enga jack kabla nardis en tak "tester" in gres od inputa do outputa efekta in vidis do kam signal pride....zna bit zamudno, napako se pa najde dost simple.
Input kabel gre normalno iz kitare v efekt. Drugi kabel pa prerezes na pol. Tisti del k ma se jack konektor gor, das v amp, na drugega pa en kondenzator (ne vem tocno z glavo...se mi zdi da tam okrog 10 al pa 100nF) na + sponko (signal), maso pa povezes na maso efekta. In gres po zicah dokler ne prides do elementa, ki dela tezave. Mal zna pocit vmes, zato imej amp na nizji jakosti.
 
 
 
 
RiZsho
gospodar strun


Prispevkov: 922
Pridružen: 10 Apr 2005, 19:18

Odgovor Objavljeno: 12 Apr 2009, 18:15 

Poči zato ker je tisti kondenzator prazen. Brez njega pa ne gre, saj bi enosmerno komponento prenašal tako do zvočnika (slušalk).
 
 
 
 
Bipo Larni
Uporabniški avatar
Surf kavboj


Prispevkov: 7126
Pridružen: 13 Jan 2005, 02:52
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 12 Apr 2009, 22:38 

Hvala na predlogu! Sem se že spraševal, kako bi do testerja prišel. Bom poskusil. Hvala še enkrat.
 
 
 
 
zupi
Uporabniški avatar
bobnar


Prispevkov: 38
Pridružen: 14 Avg 2007, 18:56
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 30 Apr 2009, 10:33 

blah napisal/-a:
Prav pride takšna tema...

No imam težavo z Zoom G2. Crknil mi je namreč desni switch na efektu. Kaj se ga da kje kupit ali se da popravit to kakorkoli?


Men je tut šou lev switch na G2.1u pa še gumb za drum machine.. A je bam edina rešitev al se splača še kam drugam odnest za popravilo?
 
 
 
 
Alex
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 700
Pridružen: 07 Okt 2008, 20:27
Kraj: Ravne na Koroškem


Odgovor Objavljeno: 30 Apr 2009, 11:43 

Ko je meni crknil switch na zoomu, sem ga razstavil pa switch našprical z kontakt sprejem in je delovalo. Kmalu je spet crknil in sem ugotovil da je vzmet, ki potisne gumb nazaj, predolga in sem jo skrajšal. Pa je delovalo icon_e_wink

Zgleda so te težave s switchi konstantne pri zoom multiefektih..
 
 
 
 
zupi
Uporabniški avatar
bobnar


Prispevkov: 38
Pridružen: 14 Avg 2007, 18:56
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 03 Maj 2009, 17:39 

Alex napisal/-a:
Ko je meni crknil switch na zoomu, sem ga razstavil pa switch našprical z kontakt sprejem in je delovalo. Kmalu je spet crknil in sem ugotovil da je vzmet, ki potisne gumb nazaj, predolga in sem jo skrajšal. Pa je delovalo icon_e_wink

Zgleda so te težave s switchi konstantne pri zoom multiefektih..


Hvala za nasvet bom probal icon_e_wink
Crknu mi je še gumb za drum machine icon_frown Upam da bom kej zrihtu..
 
 
14 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Pojdi na: