*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
26 prispevkov • Stran 2 od 21, 2
 
 
[Beast]
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1941
Pridružen: 23 Jan 2005, 19:31
Kraj: LJ


Odgovor Objavljeno: 30 Jan 2008, 12:57 

U bistvu je odvisno, kaj bi sploh rad. Tudi sam sem mislil, da bom z multiefektom uporabljal full enih efektov, na koncu se je izkazalo, da rabim samo boost, delay in EQ :D Sem ga pa obdržal in kupujem celo novega (multiča), ker mi je bolj enostavno, da s pomočjo midi switcherja z enim gumbom zamenjam kanal na Boogieju pa še vklopim boost in delay. Pri stomp boxih bi preveč skakal po škatlicah in se ne bi mogel koncentrirati na igranje.
 
 
 
 
Pegazus1
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 287
Pridružen: 29 Jan 2006, 20:48

Odgovor Objavljeno: 30 Jan 2008, 19:25 

Jaz furam Tonelaba SE v lampaša via fx loop, nimam pripomb, zvok ojacevalca se fajn ohrani...
 
 
 
 
m&m
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 316
Pridružen: 18 Feb 2005, 00:53
Kraj: Mb/Lj


Odgovor Objavljeno: 17 Mar 2008, 10:44 

majhen offtopic:
se da zadeve kot je gt-8 priklopit recimo na aktivne zvočnike??
 
 
 
 
jocojur
Uporabniški avatar
Ima vse v prstih


Prispevkov: 2821
Pridružen: 12 Jul 2006, 00:13
Kraj: Tamo negdje daleko


Odgovor Objavljeno: 17 Mar 2008, 11:18 

m&m napisal/-a:
majhen offtopic:
se da zadeve kot je gt-8 priklopit recimo na aktivne zvočnike??


Preko izhodov za levi in desni kanal, ali preko izhoda za slušalke, kar je še bolj elegantna rešitev. Za vklop npr. računalniških zvočnikov rabiš preko izhoda za slušalke stereo adapter 6,3 / 3,5 mm in preko njega priklopiš PC zvočnike in :kitarist:
Say NO to ACTA
 
 
 
 
m&m
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 316
Pridružen: 18 Feb 2005, 00:53
Kraj: Mb/Lj


Odgovor Objavljeno: 17 Mar 2008, 16:15 

carsko...
2x po koliko watne bi blo dovolj met za vaje z bendom?
 
 
 
 
jocojur
Uporabniški avatar
Ima vse v prstih


Prispevkov: 2821
Pridružen: 12 Jul 2006, 00:13
Kraj: Tamo negdje daleko


Odgovor Objavljeno: 17 Mar 2008, 19:29 

m&m napisal/-a:
carsko...
2x po koliko watne bi blo dovolj met za vaje z bendom?



Skupaj vsaj 40-50 W sinusa (če mate zelo divjega bobnarja pa še več) :mrgreen:
Kak CUBE 30 tudi še "potegne" z bendom, a samo na drive-u, na cleanu je že prešvoh.

Take PC zvočnike boš že težko našel, ali pa so proti kitarskemu ampu predragi, imaš cel kup dobrih in relativno poceni ampov od Behringerja ali Harley Bentona, ki ti bodo dali več kot PC zvočniki. Lahko pa na kako HI-FI linijo GT-ja vtakneš, če maš kak dober močen sestav (2 x 25 in več sinusa), bi šlo tudi z bendom. Tam pač GT izhod spojiš z inputom na HI-FI napravi (ojačevalcu). Samo dej volumen na HI-FI pred priključitvijo GT na minimum, da te slučajno čez okno ne zabriše (velja tudi za ostale kombinacije)
Say NO to ACTA
 
 
 
 
m&m
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 316
Pridružen: 18 Feb 2005, 00:53
Kraj: Mb/Lj


Odgovor Objavljeno: 17 Mar 2008, 19:39 

no razmišljal sem o dveh takih
upam da mi bodo dovolili v kateri glasbeni trgovini sprobat kaj podobnega...
 
 
 
 
uros55
Uporabniški avatar
muzejski primerek


Prispevkov: 2911
Pridružen: 05 Feb 2007, 19:33
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 17 Mar 2008, 19:54 

cube 30 pa res ni dovolj močen za bend. Mogoče, če ima bobnar zlomljene roke. Drugače pa je super prdalo za v sobo (ga tudi sam imam) ampak prešvoh za karkoli drugega
 
 
 
 
jocojur
Uporabniški avatar
Ima vse v prstih


Prispevkov: 2821
Pridružen: 12 Jul 2006, 00:13
Kraj: Tamo negdje daleko


Odgovor Objavljeno: 17 Mar 2008, 19:58 

m&m napisal/-a:
no razmišljal sem o dveh takih
upam da mi bodo dovolili v kateri glasbeni trgovini sprobat kaj podobnega...


Tole pa bi dober potegnilo, kar veliko muzike za razumne novce :lol:
Say NO to ACTA
 
 
 
 
jocojur
Uporabniški avatar
Ima vse v prstih


Prispevkov: 2821
Pridružen: 12 Jul 2006, 00:13
Kraj: Tamo negdje daleko


Odgovor Objavljeno: 17 Mar 2008, 20:02 

uros55 napisal/-a:
cube 30 pa res ni dovolj močen za bend. Mogoče, če ima bobnar zlomljene roke. Drugače pa je super prdalo za v sobo (ga tudi sam imam) ampak prešvoh za karkoli drugega


Ja, na R-feir pa je kar dost glasen, se mora tudi bobnar kar potruditi, clean pa je sam prešvoh, gre pa zato z boosterjem kar precej glasno, je pa res, da je vse na meji in je pol precej popačen zvok.
Say NO to ACTA
 
 
 
 
volk
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 2232
Pridružen: 18 Apr 2005, 13:17
Kraj: ilirska bistrca


Odgovor Objavljeno: 17 Mar 2008, 20:51 

jocojur napisal/-a:
uros55 napisal/-a:
cube 30 pa res ni dovolj močen za bend. Mogoče, če ima bobnar zlomljene roke. Drugače pa je super prdalo za v sobo (ga tudi sam imam) ampak prešvoh za karkoli drugega


Ja, na R-feir pa je kar dost glasen, se mora tudi bobnar kar potruditi, clean pa je sam prešvoh, gre pa zato z boosterjem kar precej glasno, je pa res, da je vse na meji in je pol precej popačen zvok.


offtopic: vidim da se kregate glede cubov:
pret tremi leti smo imeli nek bend (bil je malo bogi ampak smo kr neki cajta vadli) in če verjamete al ne je blo tako:
-bobnarka!!
-1 kitara: cube 30
-2 kitara cube 15
-bas kr direkt v 150W monitor
-pevec se je pa drl na suho + mikrofon direkt v 15W ibanezov kitarski ojačevalček
pa se mi zdi da je blo ravno vse lepo slišat, se ne hecam :oops:

p.s.: zdaj imamo pa vsak po več kot 100W kitarske ampe, za klaviature +vokal je 2x300W, pa je vedno tako da se kdo "ne sliši" :mrgreen:
 
 
26 prispevkov • Stran 2 od 21, 2
 
 
Pojdi na: