*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
25 prispevkov • Stran 2 od 21, 2
 
 
uros.planinc
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 2130
Pridružen: 11 Jan 2005, 12:17
Kraj: ce


 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7156
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 01 Nov 2006, 12:19 

1. ram kupuj brand name. se kar pozna pri kvaliteti (npr. PQI, Kingston, Simpletech, PMI, TakeMS,...). Ne kupuj junka. Npr. nov TakeMS 400 MHz te pride 16.800 z DDV. Ram je sel ful gor in ce se ti ne mudi, pocakaj po novem letu.
2. glede kartice: Creative je bolj tko tko. Moj nasvet: ebay.de, poisici kaksno RME digi , dobis jo za 70-80 €. To je profi stvar, ki bo delala in se ne bos ubadal s tezavami. Npr za primerjavo: creative SB ima ene 50 MB gonilnikov, RME ima 260 kB!!!! Instaliras, delas in pozabis na tezave.
rabis mic preampe? rabis midi? kaj sploh rabis od zvocne? srtero in/out? kej vec?
 
 
 
 
uros.planinc
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 2130
Pridružen: 11 Jan 2005, 12:17
Kraj: ce


Odgovor Objavljeno: 01 Nov 2006, 12:40 

sj vem da mas prav sam me daje to:
1.nimam kreditne kartice-in ne morem kupvat na ibeju :?
2.snemat mislim samo: kitare,bas, (mogoce občasno vokal)
rabim mono in ,stereo out,(za mic preamp mam lahko mesalko)
(hočem da kartica podpira 24 bitno snemanje)
snemal pa bom samo 1 mono trak naenkrat
3.ram rabim ker bi rad cimprej zacel spet snemat...ne sam surfat po www :oops:

...no s tem se ukvarjam ljubiteljsko in ker mam omejen budget skusam dobit najbolse za ta denar (creative 2 zs-lahk kupim za 10 000 rabljeno)

(iz trgovanja z kitarami pa vem da je razlika ce se potudis in mal razisces trg, sj veš za 30 000 lahko dobiš harleybenton ali squier ce se pa pozanimas...pa lahk dobis tud kakega starga ful doberga ibaneza,washburna...)
se 2x hvala ker mi pomagas :)
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7156
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 01 Nov 2006, 12:51 

ne rabis kreditne kartice, placas cloveku direktno na racun in si zmagal
;)
problem pri teh poceni karticah je tudi to, da nimajo balansiranih inputov oz. imajo samo ta male jacke, kar je leglo suma.
varianta ti je potem ena solidna pci kartica s stero in/stereo out in to je to. poglej za rme digi 96/8 pad (stereoin/out + optika, ce bos kdaj nadgrajeval) - na ebayu jo dobis za 70, 80 €
po moje se splaca kupit to, ker bos imel dobro karto, s katero lahko zelo zelo resno delas in jo ne bos cez pol leta menjaval
 
 
 
 
Slay
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 765
Pridružen: 05 Maj 2005, 20:57
Kraj: Šentjernej


Odgovor Objavljeno: 01 Nov 2006, 17:26 

NE kupuj DDR več kot 266, ker ti bo itak plata vsak ram, ki bo na več MHz, nastavla na vrednost ki je primerna procesorju. Če se ne motim so duroni laufali na FSB 133, kar pride DDR 266. Tak ram te bo prišel ceneje, pa denarja ne boš stran metal (razen če si navijaške sorte ;) )
Know that, by nature, every creature seeks to become like God.
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1597
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 08 Dec 2006, 12:06 

Uroš.
Ko boš kupoval kartico pazi, da bo imela gonilnike za SW, ki ga uporabljaš za snemanje (ASIO ali karkoli drugega), ker v nasprotnem primeru se ti lahko zgodi, da bo snemalo že ampak z latenco.
Audigy ni tako slaba kartica, ampak pri Creativih je vprašanje, kakšne so notranje poti.
Pri Live!-u je bilo tako, da si snemal npr. s 44100 Hz, potem je pa kartica sam pretvarjala v 48000Hz, ker je bila navznoter narejena tako.

Kot je bilo rečeno=> kupi eno solidno kartico, če imaš preveč denarja kupi Delta1010LT, drugače poglej kakšen RME.

Za RAM poglej katero osnovno ploščo imaš, potem poglej kakšne konfiguracije modulov ti podpira. SDRAM in DDRAM ponavadi ne moreš uporabljati skupaj. Pa če boš kupoval rabljeno, ti naj prodajalec prej pokaže kako se RAM obnese pod MemTest-om. Ravno zadnjic mi je en DDR 512MB "crknil", pa nisem vedel dokler nisem pregledal. Prej sem pa same CRC errorje dobival. Si lahko misliš, kako je bilo s podatki na diskih, ko sem kaj snemal. :(

Če rabiš še kaj oziroma imaš kakšno vprašanje mi pošlji ZS, pa ti lahko še kaj razložim, glede na to, da sem iz Žalca. :)
Lp,
S:
 
 
 
 
uros.planinc
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 2130
Pridružen: 11 Jan 2005, 12:17
Kraj: ce


Odgovor Objavljeno: 26 Dec 2006, 17:39 

hej

hvala tud tebi videc!!!! in se 1x diodibuh! ;)

ja nabavil sem:
audigy 2 zs (podpira 24 bit-kar je men dovolj-snemam le 1 kanal ;))

512 sdrama (tko da mam zdj 750 sdrama)

HM POJAVIL PA SE JE PROBLEM!???????? :?

DIAGNOZA:
MEDTEM KO POSLUSAM MUSKO V WINAMAPU(ITD), IN SPROTI SRFAM PO NETU (V MOZILI) SE ZA VSAKO KO ODPREM NOVO OKNO ALI IZVEDEM KAKO OPERACIJO Z MISKO-POJAVI GLASEN POP/CLICK V SPEAKERJIH???
KAJ JE TO?????? (GRE MI PRECEJ NA ZIVCE!)

HVALA ZA POMOC!
:oops:


LP IN HVALA
UROS

ps
naprimer zdle ko kliknem smajlija mi pokne v zvočnikih%$%&& :?
upam da ne bojo crknal speakerji?
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7156
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 26 Dec 2006, 18:16 

jap, pogost problem
najbolj pogosto je to, da imas graficno in zvocno na istem interuptu.
resitev: rocna nastavitv interuptov (kar ti ne priporoam, ce ne ves, kaj delas)
ali pa probej priklopi na drug USB port. enkrat sem imel tak problem na enem pcju in smo resli zadevo tako, da smo dodali noter dodatno usb karto.
a imas misko na usb-ju? tudi to zna bit problem. probej zamenjat misko in sicer na ps/2...vendar mislim, da je graficna/zvocna konflikt

aja...btw..ene par psotov mojih gor...kupi RME in teh tezav ni ;)
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1597
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 26 Dec 2006, 22:07 

Za ta problem je lahko več vzrokov.
Lahko se tepejo IRQ-ji (interupti, prekinitve). To nastaviš v BIOS-u.
Pogledaš, v katerem PCI slotu imaš kartice in nastaviš za vsak slot svoj IRQ.
Načeloma ne bo nič narobe, lahko se pa kaj zakomplicira. Da bi ti ne bilo treba delati tega je Microsoft s kolegi razvil "plug'n'pray".

Mogoče je samo problem z gonilniki tako za zvočno kot grafično. Poskusi namestit novejše.

A je zvočna vgrajena na osnovni plošči? Dostikrat je to problem.
Pri meni se je z enimi gonilniki na zvočnikih slišalo delovanje diska. Vsakič, ko sem kaj shranjeval je v zvočnikih "ružilo". Si lahko misliš, kako sem bil vesel. Potem sem zamenjal gonilnike za zvočno, pa je ok.

Ne bi bilo slabo, da poveš, kakšna je konfiguracija, pogledaš po googlu, če je kakšna tema s tvojim problemom kje, še posebej s podobno konfiguracijo.

Na prvi pogled bi rekel, da so ali IRQ-ji, ali gonilniki.
Lp,
S:
 
 
 
 
Gringo
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 564
Pridružen: 18 Avg 2009, 10:24
Kraj: DOMŽALE


Odgovor Objavljeno: 17 Sep 2013, 16:12 

S sinom sva kupila ECHO firewire zvočno kartico.

Zanima me, kakšni so trenutni standardi konfiguracije PC-ja, da bo izkoristek čimboljši?
Na kaj je treba biti pozoren?
Budžet je prilagodljiv glede na upravičenost komponent .....

hvala
Kdor poje, zlo ne misli, a kdor misli, mu ni do petja.
 
 
25 prispevkov • Stran 2 od 21, 2
 
 
Pojdi na: