*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
25 prispevkov • Stran 1 od 21, 2
 
 
uros.planinc
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 2136
Pridružen: 11 Jan 2005, 12:17
Kraj: ce


Odgovor Objavljeno: 28 Okt 2006, 16:37 

lp

rad bi si posodobil svoj računalnik.
prosil bi vas ce mi lahko pomagate izbrati najbolso in najcenejso
varianto hardvera. (pripravljen sem vlozit okol 20 000 sit)

v glavnem zelim si da bi mi na pc-ju laufal BFD bobni ter cubase!

se pravi da rabim vec RAMA(zdj ga mam 256) in 24 bitno zvočno(s 24 bitnimi ad converterji-lahka je 2 kanalna).

kje in kaj naj nabavim? (veljajo tud linki do rabljene opreme)

najlepša hvala za odgovore in pomoč!

lp
uroš
 
 
 
 
Mar]{o
gospodar strun


Prispevkov: 857
Pridružen: 04 Jan 2005, 10:46
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 28 Okt 2006, 16:55 

Hmm, če se ne motim ima Cubase kar visoke zahteve... Pomoje je edino kar ti preostane nabaviti več rama, vsaj 512Mb. Kakšen imaš pa proc?
 
 
 
 
Slay
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 765
Pridružen: 05 Maj 2005, 20:57
Kraj: Šentjernej


Odgovor Objavljeno: 28 Okt 2006, 17:25 

Za cubase in BFD bi ti priporočal okoli 2GHz proc, 1GB rama in ne-integrirano zvočno (sej je tem na forumu dost). Z 20 jurji boš bol težko prišel skozi. 256 RAM-a je pa vsekakor premalo (že za WinXP sam....)
Know that, by nature, every creature seeks to become like God.
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4784
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 28 Okt 2006, 18:01 

Mi smo s Cubasom snemal na 512 RAM-a, pa so že kr ble težave, ko je bilo hkrati odprtih več kanalov. Tak da-vsaj 1GB RAM-a ;)
 
 
 
 
Mraz
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1057
Pridružen: 13 Avg 2006, 17:40
Kraj: Murska Sobota/Maribor


Odgovor Objavljeno: 29 Okt 2006, 03:36 

ja vsaj na 1Gb je že prijetno delat...
Razen če hočeš snemat sam en instrument na enem kanalu
to ti je pol 512 že "zadosti"...
Ampak najbolj prijetno je itak vse delat na močnem IMacu...
 
 
 
 
dark_wizard
kitarski heroj


Prispevkov: 1340
Pridružen: 28 Apr 2005, 12:45

Odgovor Objavljeno: 29 Okt 2006, 10:08 

Special-K napisal/-a:
ja vsaj na 1Gb je že prijetno delat...
Razen če hočeš snemat sam en instrument na enem kanalu
to ti je pol 512 že "zadosti"...
Ampak najbolj prijetno je itak vse delat na močnem IMacu...

Ali pa na močnem PC-ju.
Po mojem mnenju za 20k neboš naredil veliko. Kaksen PC pa imaš?
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7182
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 29 Okt 2006, 13:41 

vse je odvisno od zvocne. RME uporablja posebno tehnologijo, ki omogoca snemanje do 52 kanalov brez uporabe CPU-ja. sam imam za snemanje RME, 512 MB ram-a in RME in lahko snemam simultano 24 kanalov.
Glede BFD-ja: zelo zahtevna aplikacija, VSAJ 1 GB rama, da ti bo kolikor toliko spodobno laufal. priporocam Ez Drummer, ki ti od kompletni bateriji bobnov pozre 260 MB Rama.
Glede CUBASE: odvisno katera verzija, v glavnem s 512 MB rama se da zelo lepo delat. mora pa upostevart eno stvar: pozabi na celeron procesor, uporabljaj P IV.
Ce gledamo vse skupaj kot celoto, kaj bos pocel in ce ne odstopas od tega, je moje priporocilo:

1. konfiguracija:

RME Hammerfall tehnologija kartice
P IV DC (2x 3 GHz) CPU
2 GB RAMA
Ne pozabi na hitro diskovje in dobro graficno!

ce odstopas od zgornjega in zacens uporablja EZ Drummerja, je moje priporocilo:

2. konfiguracija
P IV 2,8 HGz ali vec
512 MB RAMA
VGA 128 MB ali vec
RME kartica
en hiter disk (SATA, SATA II)

razlika je obcutna, stvar je pa samo v tem, kako se bos odlocil.
trenutno cene rama abnormalno rastejo, tako da se splaca pocakat


se eno stvar sem pozabil, to je pri obeh konfiguracijah ZELO vazno: dobra maticna plosca.
glede Mac-a: ni vse t<ko z rozicami postlano, kot zgleda ;)
torej: kaksno osnovo imas sedaj? kasken cpu? kaksna maticna? kaksno diskovje? kaksna graficna?
 
 
 
 
Mraz
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1057
Pridružen: 13 Avg 2006, 17:40
Kraj: Murska Sobota/Maribor


Odgovor Objavljeno: 29 Okt 2006, 16:33 

dark_wizard napisal/-a:
Special-K napisal/-a:
ja vsaj na 1Gb je že prijetno delat...
Razen če hočeš snemat sam en instrument na enem kanalu
to ti je pol 512 že "zadosti"...
Ampak najbolj prijetno je itak vse delat na močnem IMacu...

Ali pa na močnem PC-ju.
Po mojem mnenju za 20k neboš naredil veliko. Kaksen PC pa imaš?


Se popolnoma strinjam
 
 
 
 
uros.planinc
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 2136
Pridružen: 11 Jan 2005, 12:17
Kraj: ce


Odgovor Objavljeno: 31 Okt 2006, 15:05 

marko,slay,metropolis,specialk,darkwizard in seveda DIODIBUH hvala za pomoč! :D
(ker kar se pc stvari tice sm jst malce nepoucen in nimam pojma :oops: ...najbol sem obvladu commodore 64 :) )

zdj mi je en kolega pogledu kaj sploh mam: :oops:
AMD DURON processor, 1.30 GHz, 224 Mb of ram ( :oops: :? :? )
zvočna: je vinyl ac97
disk: ene 240 giga :)

matična pa je: K7VMM ...tu mi nc ni jasno:
chipset VIA KM266
(no glede na hardver so mi moji demoti se kr ratal :) )

no v glavnem več kot cirka 20 000 sit nimam,
tko da mi je frend reku da bi kupil to: 24bit zvočno (rabim sam 2 inputa-ker ne bom snemal po več trakov) in dodatnega 512 rama!

ce ma kdo kako konkretno ponudbo,mi jo naj kr poslje na pm ali tu :wink:

hvala se enkrat da mi pomagate! :oops:

lp
uros
;)


ps
kaj mislite o teh zvocnih na bolhi???:
http://www.bolha.com/advsearch.php/ukaz ... a+kartica/
pa ram?
http://www.bolha.com/advsearch.php?sear ... &ukaz=show
 
 
 
 
exide
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1359
Pridružen: 09 Okt 2005, 11:18
Kraj: Radovljica - Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 31 Okt 2006, 15:59 

Za rame moraš vedeti ali imaš SD ram ali DDR in kakšna je frekvenca rama.
 
 
 
 
dark_wizard
kitarski heroj


Prispevkov: 1340
Pridružen: 28 Apr 2005, 12:45

Odgovor Objavljeno: 31 Okt 2006, 17:41 

Heej.
Kot je exide rekel,pri ramu pazi,SDR,DDR,hitrost ipd...
Za zvočno kartico pa,skoraj vsaka bo manj piskala in ropotala kot integrirana, ampak za 30k pa bi dobil že noro dobro zadevo.

Je pa ta računalnik malo...gnil :D .
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7182
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 31 Okt 2006, 17:41 

no vids, ti podatki ze malo pomagajo
tvoja maticna podpira 184 pinske (DDR266) in 168 pinske (SDRAM 100/133 Mhz). fajn bi blo pogledat, kaj imas sedaj noter, ker ta plata ne zna kombinirat rama in lahko uporabljas samo eno vrsto. ti imas od vsakega po dva slota, enega imas najbrz zdej zasedenega (lahko pa tudi dva). torej ce imas enega zasedenega, lahko das noter se 1x 512. tvoja plata podpira max 1 GB rama (2x 512 MB).
graficna je onboard, kar pomeni, da kuri ram. zato tebi kaze zdej 224, ker ti 32 mb pokuri grafika.
hja, z bfdjem bos bolj tenko piskat, tako zaradi procesorja kot zaradi rama. glede zvocnih pa je tko: malo para malo muzike ;)
moj nasvet: ebay.de, najdi kaksnega poceni rme-ja (ga dobis za 70,80 €), ram pa obvezno DDram (vecina novih ramov zna delat tudi na nizji frekvenci, kar pomeni, da lahko kupis 400 MHz al pa 533 pa ti bi moralo delat....ni pa to 100%!). DDRAM je tudi precej cenejsi kot SDram.
diskovja imas zadosti, grafika je blj tko, CPU pa tudi. ampak bo slo. z ezdrummerjem ;)
 
 
 
 
uros.planinc
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 2136
Pridružen: 11 Jan 2005, 12:17
Kraj: ce


Odgovor Objavljeno: 31 Okt 2006, 18:34 

hvala se 1x

no sm najdu knjigico-ampak kot vidim si mi ti napisal tocno to kar pise v njej.
tko da me zdj zanima na kak nacin naj pogledam kateri sd ali ddr ram imam? :( ... ker o teh sd-jih glih tolk pojma ko moja mama :)
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7182
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 31 Okt 2006, 19:14 

moras kar ram pogledat...sdram je krajsi kot ddram), tko da odpri masino in poglej noter, katerega imas (sdram vodila so krajsa)
 
 
 
 
Bipo Larni
Uporabniški avatar
Surf kavboj


Prispevkov: 7126
Pridružen: 13 Jan 2005, 02:52
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 31 Okt 2006, 19:43 

http://www.motherboard.cz/mb/ecs/K7VMM.htm

Citiram:
2 DDR DIMM sockets and 2 DIMM sockets support
Two 184-pin DDR SDRAM (DDR266/DDR200) or
Two 168-pin 3.3V SDRAM (PC133/PC100)
Maximum: 1GB (Unbuffered Memory)


Zgleda da sprejema oba (kot moja stara K5S7a). Priporočam DDR.
 
 
25 prispevkov • Stran 1 od 21, 2
 
 
Pojdi na: