*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
7 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
uros.planinc
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 2137
Pridružen: 11 Jan 2005, 12:17
Kraj: ce


Odgovor Objavljeno: 08 Jan 2014, 13:14 

Lp zanima me ali lahko dam zvočno EMU 1212 PCI
http://us.store.creative.com/EMU-1212M- ... LQZNZK.htm je pa letnik 2009 al neki takega
v kak nov desktop računalnik in al bo delala z win7?
(al keri so zdej :)?)

hvala
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1417
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 08 Jan 2014, 14:01 

Precej stara reč...mogoče se ti splača vzet kako zunanjo napravo ala FOcusrite, Presonus....rabljene so že za cca 100 EUR in delajo vrhunsko....pa vprašanje je kakšna je podpora z driverji za tako staro kartico...sploh pa ker je navadnem PCI vodilu...

Trenutno so Win 8 aktualni :)...čeprav sem imel raje win7 lol :D

Malo sem gledal forume...imajo kar nekaj težav na win7 s to kartico, ker sploh ni uradnih driverjev za to verzijo OS-a....
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1612
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 08 Jan 2014, 14:11 

Jaz osebno bi se izogibal vsaki kartici kjer piše gor Creative.
Slabe izkušnje z gonilniki in podporo še od SB Live naprej.
Drugače bi pa naj EMU 1212PCI delala na Win7.
Citiram:
File Name : EmuPMX_PCDrv_US_2_30_00.exe

This download contains the original drivers and applications found on the E-MU PCIe Digital Audio System series of audio devices installation CD. For more details, read the rest of this web release note.

This download supports the following audio devices only:
•E-MU 1616M PCIe Digital Audio System
•E-MU 1212M PCIe Digital Audio System
•E-MU 0404 PCIe Digital Audio System

Requirements:
• Microsoft® Windows® 7 32-bit or 64-bit, Windows Vista® 32-bit or 64-bit (SP1, SP2), Windows XP 32-bit or 64-bit (SP2, SP3) or Windows XP Media Center Edition (MCE) 2004
• E-MU PCIe audio devices listed above

Je pa Presonus definitivno boljša izbira. Zadnjič se je ena prodajala na forumu.
Se mi ni dalo testirati, ali dela v Win8x64, ker ni uradnih gonilnikov.
 
 
 
 
uros.planinc
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 2137
Pridružen: 11 Jan 2005, 12:17
Kraj: ce


Odgovor Objavljeno: 09 Jan 2014, 10:12 

Thanx benetom in videc!

No reč je taka, da jo pač imam in ne bi kupoval nove in bi kr to vtaknal v kak nov pc.
JA SEJ TO ME ZANIMA AL SO SPLOH ŠE PCI VODILA?

hm mogoč mata prav...da nabavim kako ful profi usb zunanjo pa jo dam na laptop hmmm...

dileme 1facepalm

zakaj mormo skoz nadgrajevat te pcje...
mi gre mal na živce vsake par let ko se spravim snemat plato se vse spremeni rdecikarton
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1612
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 09 Jan 2014, 10:33 

Verjetno imaš še kakšno pci vodilo na plati.
Kartica bi pa tudi morala delat.
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 09 Jan 2014, 11:44 

uros.planinc napisal/-a:
Thanx benetom in videc!

No reč je taka, da jo pač imam in ne bi kupoval nove in bi kr to vtaknal v kak nov pc.
JA SEJ TO ME ZANIMA AL SO SPLOH ŠE PCI VODILA?

hm mogoč mata prav...da nabavim kako ful profi usb zunanjo pa jo dam na laptop hmmm...

dileme 1facepalm

zakaj mormo skoz nadgrajevat te pcje...
mi gre mal na živce vsake par let ko se spravim snemat plato se vse spremeni rdecikarton

bošček za 60e zvočno si boš moral kupit če hočeš snemat plato :)
en dan metroja stane 150e pa še to če dobiš popust...
no vidiš pol smo pa inženirji brez kruha


Šalo na stran - odvisno kako star računalnik je, PCI vodila so počasi v odhajanju, in mnogo novejših matičnih jih ne uporablja več. Če maš 75e za zgonit je ravno prišla ven Steinberg CI1, slaba izbira pa ni tudi Tascam US-122. obe pod 100e

če maš pa laptop pa iskreno nevem zakaj bi novo kišto kupval... :) še na 2008 macbooka sem lahko b.p. snemal bobne tako da par špur ti bo vsak komp požrl.
(Here to disappear.)
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1417
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 09 Jan 2014, 13:53 

Nabavi kot sem napisal...zunanjo "škatlico" z USB 2.0 vodilom...Focusrite 2i4, iTrack solo, kak Presonus, ...NE BO TI ŽAL....s to staro kartico maš lahko samo probleme.
Stainberg ima tudi podobne low cost produkte...
 
 
7 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Pojdi na: