*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
8 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Samuel
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 403
Pridružen: 30 Apr 2007, 00:17
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 22 Jan 2012, 01:23 

Kaj naj si nabavim za delat dobre demo posnetke oziroma za solidne studijske posnetke.
Predvsem me zanima a naj imam Raid0, mogoče je bolje da vzamem SAS diske... 16GB rama? Če bi vzel MAC-a kako je tam s softwerjem? Kakšna prednost je če si nabavim pro toolse... Zvočna? ... Keš ni največji problem, rabim pa predloge za 2 enaki konfiguraciji. Doslej smo delali na Yamahah AWG.
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 22 Jan 2012, 13:22 

Kar se tiče legalnega softwera... imaš praktično vse. tu pa tam kaj ni x-platform. Ampak tu pa tam kaj tut ni za windowse.
Kar se tiče ne-legalnega softwera je pretty much vse razen Steinberga in kake malenkosti.

Jaz imam in v Desktopu (mac pro) in v laptopu (macbook pro) 8gb ram in RAID0.
SAS diski so super, ampak je cena bolana.
16GB rama je čisti razvrat. 8gb je za audio kr plenty.
Jaz lahko delam normalno na navadnih SATA diskih 7200rpm (tudi brez raida) na 96khz/24bit projektih (ki so že itak sami po sebi overkill)

Prednost Protoolsov? Ni je. Razen če ti paše v njih delat. Al pa če imaš TDM sistem, tam je prednost zero-latency zaradi TDM tehnologije.

Če keš ni problem bi pogledal za Maca po Apogee Ensemble oziroma Symphony sistemih (mac ONLY!), Prismsound Orpheus, Lynx Aurora, Metric Halo...
Če imaš manj keša pa rabiš več kanalov recimo Echo Audiofire12 lahko daisy chainaš in imaš 24kanalov 192/24bit.
Če imaš srednje keša pa recimo RME FireFace UFX (fenomenalna karta. Bi si takoj kupil če bi mel dnar)

v realnosti rabiš odlično akustiko, več-kanalno zvočno in dobr laptop. (Tanov MBP 15" ima CPUja več kot moja generacija Mac Proja.) Vse ostalo je preseravanje, ki je pa zabavno.

Sam sem snemal live-koncerte (v studiu) na en zanikrn mackie onyx 1620 in MBP 15" brez težav... Bi se pa poznalo če bi imel takrat boljše mikrofone.

Tako da, sicer je fajn met kul računalnik sam ne si predozirat z računalnikom pa raj nabavi dobre mikrofone in preampe.
(Here to disappear.)
 
 
 
 
Dominjo
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 461
Pridružen: 20 Maj 2009, 17:52

Odgovor Objavljeno: 31 Jan 2015, 21:32 

Zdravo, z bendom smo se odločili, da bi v placu sami naredili boljše posnetke, lahko tudi za nivo plate. Skratka namen je vredu zajet zvok, vsa nadaljna obdelava (mix) bi šel k profiču. Do sedaj smo za lastno rabo posneli kar nekaj svari, s zastarelim računalnikom in 4 kanalno mešalko, ki je bila povezana na računalnik. Problem je v tem, da snema le eno stezo (torej imaš bobne ne glede na število micov na eni stezi), ter zaradi šibkosti računalnika(sklepam, da zvočne) je tracke zamikalo, tako da vsako posneto stvar je bilo potrebno malo zamakniti na mesto. Kljub temu, pa so posnetki bili precej dobri, veliko prinese tudi plac, v katerem se res vse sliši super. :kitarist:
Torej, imamo željo nabavit nekaj nove opreme, vendar nevemo kaj dejansko se potrebuje. Računalnik bomo dobili močnejši, ampak kaj potem naprej (želimo snemat vse na svojo stezo-torej bobne na npr. 8 stez) -> mešalka/zvočna? Ali naj dobimo mešalko, ki bi bila preko USB povezana z računalnikom, ali pa je varianta, da večkanalno mešalko preko neke zvočne kartice povežemo naprej?
Smo in bi pa snemali vse preko mikrofonov, razen bass bi bil kar direkt v mešalko...
Vsakršnega predloga in nasvetov bomo hvaležni. :peace:
http://www.myspace.com/shutdoownband
 
 
 
 
For
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 662
Pridružen: 16 Mar 2009, 00:54
Kraj: Jesenice


Odgovor Objavljeno: 01 Feb 2015, 02:16 

Bend posneti v živo vse na svojo stezo, je vsaj 14-16 kanalov.
Računalnik bi moral biti zmogljivejši. To smo že delali, pa so kar zmogljive mašine znale zaštekat. (ne vem zakaj, nisem se poglabljal, ker sem bil samo zraven)

Jaz sem se recimo odločil za tole http://www.thomann.de/gb/presonus_studiolive_1602.htm ...pa par let pred tem šparal in nabavil malo zmogljivejšega MBP-ja
Presonusov Studio One mi je tudi v redu http://www.presonus.com/studioone
 
 
 
 
Dominjo
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 461
Pridružen: 20 Maj 2009, 17:52

Odgovor Objavljeno: 01 Feb 2015, 11:11 

Hvala za predloge. Ja če bi vsi na enkrat bi res, vendar namen je vsak posebej snemat, tako da potrebujemo toliko kanalov, kot je potrebno za bobne :)
http://www.myspace.com/shutdoownband
 
 
 
 
For
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 662
Pridružen: 16 Mar 2009, 00:54
Kraj: Jesenice


Odgovor Objavljeno: 02 Feb 2015, 02:09 

ja ....saj, 8-9 kanalov :?

Zakaj ne še ene štiri pet več, če bi kdaj snemal cel bend ;)
 
 
 
 
zmatej
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1219
Pridružen: 30 Nov 2005, 18:30

Odgovor Objavljeno: 02 Feb 2015, 09:04 

Samo za zajem zvoka ne rabiš ravno hudega računalnika. Če boš uporabljal Cubase ali Nuendo, potem je tudi Mac brez veze, ker delajo ti programi na PCju bolš. Za začetek rabiš 8-kanalno zvočno karto in monitorje ali dobre slušalke in mikrofone, kable, ... Če bi radi delali res dober boben, potem bo pa 8 kanalov premalo.
Pa čim boljši prostor - placi za vaje to ponavadi niso.

To kar sem napisal je za DEMO posnetke. Za resne posnetke je potrebno pa 10x več denarja. Če so posnetki povprečno posneti, jih noben MIX ne naredi dobrih. Po navadi se v miksu še kaj zj.. icon_e_biggrin
 
 
 
 
Dominjo
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 461
Pridružen: 20 Maj 2009, 17:52

Odgovor Objavljeno: 02 Feb 2015, 13:16 

Hvala, zdaj imamo nekaj več informacij, tako da se lahko spustimo v razmislek :D
http://www.myspace.com/shutdoownband
 
 
8 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Pojdi na: