*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
74 prispevkov • Stran 4 od 51, 2, 3, 4, 5
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7204
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 16 Sep 2011, 17:14 

eni ampi imajo vgrajen speaker simulator na xlr izhodu. Priklopi, poskusi in javi ;)
 
 
 
 
marduk
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 948
Pridružen: 06 Okt 2010, 17:51

Odgovor Objavljeno: 16 Sep 2011, 19:19 

naj bi imel speaker simulator.
Bom juti probal in javim kakšni bojo rezultati :D
 
 
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 22 Nov 2014, 03:56 

Mam vprašanje glede Guitar Rig-a in snemanja z sofwarom. software imam Sonar X1, in prov lepo dela v povezavi z Blackstar HT-5 in Roland Dual Capture audio interfacom. problem je, da med samim snemanjem, če želim met samo kitaro v interface in komp in Sonar X1 kjer mam že naštelan naprimer nek preset iz Guitar Rig-a, se ne sliši nič. Ker nebi rad žrl lamp in ker mi prvotno zvok ki ga naštelam v Guitar Rig-u povsem ustreza, bi rad vedel a je to normalno da se zvok izklopi in lahko samo naknadno preset naštiman, ko imam posnetek že narjen.. dodajam eq in efekte v guitar rig-u, to potem naknadno sicer dela, direktno pa ne. se da dobit zvok iz guitar rig-a ko že direktno snemam v sonarju al samo naknadno ? drugače ko imam vklopljen samo Guitar Rig vse perfektno dela, ko pa hočem snemat v Sonarju, kombinacija Guitar Rig vse utihne.

Sej v povezavi z ojačevalcem vse res perfektno dela, sam ne bi rad žrl lamp pa še Guitar Rig 5 ma precej hud sound tko da me zanima kako bi lahko zvezal Sonarja v kombinacijo z Rig-om 5 da bi dobil tisti direkten sound še pred oziroma vsaj med snemanjem v Sonarju. je to sploh možno ?
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4791
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 24 Nov 2014, 11:04 

Maš vključene "monitorje"?
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1417
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 24 Nov 2014, 11:55 

Na kanalu moraš imet omogočen "Monitoring"...neka ikonca mora bit ..ne spomnim se na pamet :D
 
 
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 24 Nov 2014, 18:31 

No zdj sm naknadno še plugin zbrisal, in me sam Sonar program neki zajebava.. hvala za namig, bom pogledal !
 
 
 
 
marduk
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 948
Pridružen: 06 Okt 2010, 17:51

Odgovor Objavljeno: 06 Dec 2014, 19:11 

Meni pa že par dni nekaj pije živce... nimam pa pojma kaj icon_eek
Situacija ki me muči je pa naslednja. Odkar sem na novo naložil windowse in seveda vse programe reaper noče več sodelovat z Blackstar ID:Core 10 ojačevalcem.
Naložen imam zadnji asio4all, zadnj inačico reaperja, ojačevalec je updatean in ga računalnik zazna, napako na USB kablu sem izločil prav tako na kitarskem kablu... kot omenjeno do računalnika pride signal zraven njega pa še neznatna količina hreščanja ki je glasnejša od kitarskega signala :? tudi reaper noče lepo predvajat že posnetih trackov ko je med audio opremo omogočen tudi ojačevalec. V glavnem ne dela jaz pa poln idej ki bi jih rad posnel rdecikarton
Kaka ideja kaj mi je naredit?
 
 
 
 
Lord Metal
Uporabniški avatar
bljuz


Prispevkov: 57
Pridružen: 01 Jun 2014, 17:10

Odgovor Objavljeno: 08 Dec 2014, 09:53 

marduk napisal/-a:
Meni pa že par dni nekaj pije živce... nimam pa pojma kaj icon_eek
Situacija ki me muči je pa naslednja. Odkar sem na novo naložil windowse in seveda vse programe reaper noče več sodelovat z Blackstar ID:Core 10 ojačevalcem.
Naložen imam zadnji asio4all, zadnj inačico reaperja, ojačevalec je updatean in ga računalnik zazna, napako na USB kablu sem izločil prav tako na kitarskem kablu... kot omenjeno do računalnika pride signal zraven njega pa še neznatna količina hreščanja ki je glasnejša od kitarskega signala :? tudi reaper noče lepo predvajat že posnetih trackov ko je med audio opremo omogočen tudi ojačevalec. V glavnem ne dela jaz pa poln idej ki bi jih rad posnel rdecikarton
Kaka ideja kaj mi je naredit?


Asio lahko zahteva da ko naložiš asio driver, po tem naloži ponovno original Sound driver za primarno Zvočno Kartico -preizkusi in sporoči mafijc_

Ko nalagaš Win, torej naložiš primarni Sound driver, potem Asio driver, in ponovno Primarni :kitarist: Sound Card Driver

HAIL THUNDER 'tis my Volts
LORD METAL
 
 
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 08 Feb 2015, 16:14 

Mam še eno vprašanje.. tisto z softwarom sm razrešu.. zanima me kere monitorje kej priporočate za home studio ? za snemat ?
 
 
 
 
to-bo-ja
Uporabniški avatar
veliki teoretik


Prispevkov: 134
Pridružen: 24 Dec 2014, 21:06
Kraj: Vsepovsod


Odgovor Objavljeno: 08 Feb 2015, 16:43 

Behringer Truth
 
 
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 08 Feb 2015, 19:09 

Fora je, da že mam ene Genius 60 € vredne zvočnike, in je sound kr dobr, tud na pogled so skor similarni navadnim studijskim monitorjem pa se mi jih tud ne da prodajat sam rad bi sprobu ene ta prave monitorje z večjimi membranami tud v prihodnosti.. me zanima kolk lahko kej vplivajo na boljši zvok.. limitiran sm na 150 do nekje 200 €..
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4791
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 08 Feb 2015, 19:10 

Tudi jaz mam Geniuse za 60€ in ravno danes sem dobil Roland Duo Capture EX zvočno karto... poročam o rezultatih. ;)
 
 
 
 
Hammy
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 242
Pridružen: 14 Feb 2011, 05:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 08 Feb 2015, 19:19 

za 200€ ne dobiš nič pametnega imo, za ta denar raj kup ene rabljene sennheiserjeve hd600ke. Sicer pa za zvočnike in da iz njih dobiš največ kar se da, rabiš tudi nek osnoven akustičen tretma, ker drugače lahko naletiš na kake probleme
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4791
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 11 Feb 2015, 15:38 

Metropolis napisal/-a:
Tudi jaz mam Geniuse za 60€ in ravno danes sem dobil Roland Duo Capture EX zvočno karto... poročam o rezultatih. ;)


Evo, stvar lepo dela. Plug in and play. :)
Ne vem, zakaj bi zapravljal denar za studijske monitorje, dokler sem za poslušanje glasbe/gledanje filmov/surfanje po spletu zadovoljen s temi zvočniki. Če mi je všeč sound kitar na profi platah, potem bojo že ok tudi za kitarski zvok iz softwar-a. Zaenkrat je čist soliden zvok za vadit, celo za kak demo posnet. Za profi zadeve mam pa še vedno raje lepo svoj stack, tudi Kemperja nečem. laughhard
 
 
 
 
to-bo-ja
Uporabniški avatar
veliki teoretik


Prispevkov: 134
Pridružen: 24 Dec 2014, 21:06
Kraj: Vsepovsod


Odgovor Objavljeno: 11 Feb 2015, 17:56 

Slight offtopic, ampak kakšen setup se zdaj priporoča za live s Kemperjem (če se ne gre direktno v PA):

Kemper+neobarvajoč poweramp+kitarski boks z 12" full range flat response zvočniki? Kje se slednja dva sploh da dobit?
 
 
74 prispevkov • Stran 4 od 51, 2, 3, 4, 5
 
 
Pojdi na: