*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
74 prispevkov • Stran 3 od 51, 2, 3, 4, 5
 
 
Ferrum
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 206
Pridružen: 11 Nov 2005, 16:43

Odgovor Objavljeno: 08 Mar 2010, 14:13 

Lep pozdrav,

Kitaro imam priklopljeno v mulitefekt ki je nato direktno vezan v PC, ki ima integrirano zvočno kartico.

Če snemam v cool editu je latenca, tako da sem si naložil asio all driverje za Cubase Sx, vendar ko posnamem v Cubasu in dam playback da bi poslušal se ne sliši nič...vem da je problem z VTS nastavitvami za input/output, vendar je v Setup devices vse vredo nastavljeno... mi je pa prijatelj rekel da bi moral nastaviti nekje drugje te nastavitve da bi mi vse lepo igralo...Mi zna kdo pomagati pri tem?
 
 
 
 
jago08
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 565
Pridružen: 07 Apr 2009, 21:20
Kraj: Gornja Radgona


Odgovor Objavljeno: 08 Mar 2010, 14:33 

LP!

Kliknil 2x sivi zvočnik...se mi pojavi za štelati glasnosti... dam možnosti, potem pa lastnosti...
Prilagam sliko... Obkljukano je VSE... pa ista p...a.
Pojma nimam... drek...
Slika
Keep rockin'!
 
 
 
 
Ferrum
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 206
Pridružen: 11 Nov 2005, 16:43

Odgovor Objavljeno: 08 Mar 2010, 22:51 

Tukaj je vse vreod nastavleno icon_frown
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7204
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 09 Mar 2010, 11:29 

ne, ni v redu, ker nimaš izbranega inputa - klikni select na line in
 
 
 
 
Ferrum
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 206
Pridružen: 11 Nov 2005, 16:43

Odgovor Objavljeno: 09 Mar 2010, 12:01 

Iput je bil izbran in mi v Cubasu kaže audio activity (input Channel 1) in se giblje zeleni stolpec navzgor ko brenkam po kitari...desno od tega pa output level ne kaže kaj, tako da mora biti problem z outputom.

Slika
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7204
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 09 Mar 2010, 12:12 

klikni na tracku na zvočnik (tam, kjer piše audio1 track, desno imaš rdeč gumb za snemanje, nasto je pa ta zvočnik)
 
 
 
 
jago08
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 565
Pridružen: 07 Apr 2009, 21:20
Kraj: Gornja Radgona


Odgovor Objavljeno: 09 Mar 2010, 12:59 

Diodibuh napisal/-a:
ne, ni v redu, ker nimaš izbranega inputa - klikni select na line in

To je blo mišljeno za moj problem ali za feruma? :D
Keep rockin'!
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7204
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 09 Mar 2010, 13:03 

zate ;)
 
 
 
 
creactive
one man band


Prispevkov: 89
Pridružen: 21 Dec 2008, 15:07

Odgovor Objavljeno: 09 Mar 2010, 16:02 

Ferum ...

Integrirana kartica ki jo imaš je tista ki jo ima PC ali katera druga in če je druga kako se imenuje?
Če klikneš v Cubasu na audio track ki si ga snemal, kaj ti piše na levi strani (za input in output oz in in out)?
 
 
 
 
Marin
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 395
Pridružen: 03 Jul 2008, 15:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 07 Jun 2011, 16:21 

Da ne odpiram nove teme... imam zvočno kartico M Audio Audiophile 2496. Če snemam preko multiefekta mi dela vse normalno, če priklopim pa samo kitaro direkt v zvočno, je pa sploh ne zazna.. rad bi se malo poigral z raznimi Guitar Rigi, da vidim, če mi sploh dela, tako da bi bilo fajn, če pozna kdo rešitev za moj problem :)
 
 
 
 
billy_bobo
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1270
Pridružen: 27 Jul 2010, 15:20
Kraj: Kras


Odgovor Objavljeno: 07 Jun 2011, 19:12 

poglej če so nastavitve kartice kompaktibilna z nastavivtvami v programu. meni tudi ni hotelo takoj zaznati same kitare v guitar rigu dokler je nisem poštimal. pa midi interface moraš naštimat pravi. pa asio gonilnike in tako naprej
 
 
 
 
Marin
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 395
Pridružen: 03 Jul 2008, 15:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 08 Jun 2011, 18:53 

Ma kakor jst vem, že sama kitara direkt v zvočno bi mogla dat neki zvoka vn.. tako da dokler tega ni, je brezveze pomoje v programih štimat..
 
 
 
 
billy_bobo
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1270
Pridružen: 27 Jul 2010, 15:20
Kraj: Kras


Odgovor Objavljeno: 08 Jun 2011, 19:04 

meni ne da, komaj ko uklopim guitar rig. :mrgreen:
 
 
 
 
marduk
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 948
Pridružen: 06 Okt 2010, 17:51

Odgovor Objavljeno: 15 Sep 2011, 18:32 

no, to se mi zdi najprimernejša tema za moje vprašanje :D

nekaj sem sicer že snemal preko guitar linka in uporabljal razne simulacije efektov in ferštov in nikoli ni blo omembe vrednih rezultatov.
pač zvok kitare je tak steriln brez karakterja....

zdaj pa me zanima kakšne rezultate bi dobil če bi kitare posnel preko ojačevalca.
imam Engl E315 glavo, ki ima na zadnji strani možnost nastavitve speaker off ter izhod balanced line output.
V navodilih sicer piše, da je namenjen direktnemu snemanju oz priklopu na mešalko, ampak raje prej tu povprašam kot da gre kaj narobe :D
 
 
 
 
Bezo
živa legenda


Prispevkov: 1564
Pridružen: 21 Nov 2004, 22:12
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 16 Sep 2011, 16:58 

Mislm d ti ne bi smelo it nič narobe, samo zvok vprašanje kak bo, kak speaker simulator bi blo dobro čez dat na compu potem pomoje.
 
 
74 prispevkov • Stran 3 od 51, 2, 3, 4, 5
 
 
Pojdi na: