*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
74 prispevkov • Stran 2 od 51, 2, 3, 4, 5
 
 
blah
Uporabniški avatar
ata vsega kitarskega


Prispevkov: 4278
Pridružen: 20 Nov 2007, 15:49
Kraj: Maribor


Odgovor Objavljeno: 05 Feb 2010, 17:19 

Hvala ti! :peace:
 
 
 
 
creactive
one man band


Prispevkov: 89
Pridružen: 21 Dec 2008, 15:07

Odgovor Objavljeno: 23 Feb 2010, 21:52 

blah napisal/-a:
Mene pa zanima kolko moram dat za zvočno kartico, da mi bo snemala brez takšnega zamika kot intergrirana? Pa katero priporočate...


Sam imam dobre izkušnje s firmo Presonus (model FP10). Kartica je firewire in zadeva dela u nulo.
Par let nazaj sem bil sam v dilemi in najprej kupil M-audio Fast Track Pro (ta ima USB 1.1) in sem jo kasneje menjal
za FP 10 (tudi zaradi večih vhodov) in predvsem firewire povezave.

Kolega ima Presonus Firebox in je pravtako zadovoljen. Firebox je odlična (za razliko od FP10 ima samo majn vhodov)
Ima recimo dva preampa za mikrofon in/ali instrument, midi vhod/izhod, itd.....
Pripenjam link na to kartico: http://www.presonus.com/products/Detail.aspx?ProductId=4
pa še par slikc: http://www.inta-audio.com/images/presonus_firebox.jpg

Glede latence je tako: pri različnih proizvajalcih je različna zato preden kaj kupiš si preberi kaj ti nudijo.
Presonus Firebox ima zelo malo latenco, mislim da do 5ms, skratka zanemarljivo, FP10 pa Zero latenco.

Jaz osebno bi ti priporočal firewire zvočno karto. Je pa tudi odvisno koliko si pripravljen odštet.
 
 
 
 
jago08
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 565
Pridružen: 07 Apr 2009, 21:20
Kraj: Gornja Radgona


Odgovor Objavljeno: 07 Mar 2010, 21:23 

LP!

Mam reden problem in mi danes vse že pomalem gre na k...c.
Sem kupil adapter 3.5mm/6.3mm stereo, torej 'banano', ki služi oz. bi naj služila naslednjem namenu...
Imam roland cuba 80x in sem se hotel malo poigrati s snemanjem kitare na PC...
Kolega mi je rekel da naj kitarski kabel priklopim v kitaro, drugi del pa v feršterker kot običajno...
Naslednji korak bi naj bil drugi kabel iz Recording Out zadaj na ferštu, in potem drugi konec kabla z kupljeno bananco na kablu v Mic del na PCju...
Zadeva NE deluje... Jezen kot drek... Sprva se sploh nič ni čulo, zdaj sem dosegel da se nekaj malega čuje, čuje pa se kot drek po dežju... pa še to bolj potiho.. Čuje se razmazano kak drek in to ni to... Sem govoril z kolegom, ima isti feršt in isto kitaro, dobro, feršt ima RC30, jaz pa pač RC80x, ampak pomoje v tem ni razlike kar se snemanja tiče... V glavnem zvok je za totalen drek, niti približno tak, kot ga kolega dobi ven, in ima isto vse povezano kak jaz... Totalno isto... Zmes mi celo predvaja to, kar sem posnel, ampak po 3 sekundah se signal tako stiša, da se sploh nič več ne čuje... Mislim wtf je lahko narobe?... Aja, ko probam snemat v Audacityu, mi kaže kao kot če bi samo na levi zvočnik vleklo... Skratka, nimam pojma, vse me jebe gnes... Kake rešitve?

LP!
Keep rockin'!
 
 
 
 
creactive
one man band


Prispevkov: 89
Pridružen: 21 Dec 2008, 15:07

Odgovor Objavljeno: 07 Mar 2010, 23:24 

hmmm,..
Citiram:
Naslednji korak bi naj bil drugi kabel iz Recording Out zadaj na ferštu, in potem drugi konec kabla z kupljeno bananco na kablu v Mic del na PCju


sem pogledal strukturo tvojga ampa. Res da ima izhod ''record out'', ampak ima tudi ''line out'' kar imajo
nekateri ampi za tovrstno snemanje oz povezovanje z zvočnimi kartami.
Probaj še povezat amp z pc-jem iz ''line out'' (na ampu) z ''line in'' na PC-ju.

Možno pa tudi da kaj nimaš prav nastavljeno na pc-ju. Si vse preveril?
 
 
 
 
jago08
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 565
Pridružen: 07 Apr 2009, 21:20
Kraj: Gornja Radgona


Odgovor Objavljeno: 07 Mar 2010, 23:28 

Zdaj bom preveril še za line out in line in, pa povem... glede nastavitvah na kompu pa nimam pojma, ker nisem neki majster glede PCja pa teh zadev... sem probal na nadzorno plošči in tam zvoki in avdio naprave in Realtek HD Audio Manager, pa se nič ni spremenlo :D... nimam pojma kje kaj nastavit :D
Hvala na odgovoru...
Keep rockin'!
 
 
 
 
creactive
one man band


Prispevkov: 89
Pridružen: 21 Dec 2008, 15:07

Odgovor Objavljeno: 07 Mar 2010, 23:29 

Probaj še eno stvar, ko že imaš adapter. Priključi kitaro direkt na PC in
poglej kako se ti obnaša. Torej jack v kitaro in v adapter in potem adapter v
PC karto v vhod ''line in''.
 
 
 
 
jago08
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 565
Pridružen: 07 Apr 2009, 21:20
Kraj: Gornja Radgona


Odgovor Objavljeno: 07 Mar 2010, 23:43 

Dal sem zdaj kitara kabl na kablu adapter pa v line in, oz. za mikrofon (pink luknja), pa dela, samo maš lahko samo clean (itak), pa redno distorziran clean naredi... nima veze če zaigram powerchorde ali posamezne tone, distorzija je več kot očitna.. Aja pa ko sem v pink luknjo vtaknil, me vpraša komp kaj sem vtaknil, pa če dam line in ali pa mic in, vseeno gre, pomoje niti ni razlike v zvoku, še vedno distorzija...
Keep rockin'!
 
 
 
 
creactive
one man band


Prispevkov: 89
Pridružen: 21 Dec 2008, 15:07

Odgovor Objavljeno: 07 Mar 2010, 23:55 

probaj še z ''line out'' na ampu v ''line in'' na PC karti. Spomnim se da sem mel kakih
7 let če ne več nazaj kitaro priklučeno na to integrirano kartico in sicer iz kitare
v ''line in'' na efektu (Korg A5) in iz ''line out'' na efektu v ''line in'' na integrirani karti.
Delalo in snemalo brez problemov. Ta Realtek je men dost živcep požr že zarad enostavnih
pc zvočnikov.
 
 
 
 
jago08
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 565
Pridružen: 07 Apr 2009, 21:20
Kraj: Gornja Radgona


Odgovor Objavljeno: 08 Mar 2010, 00:15 

Probal sem v LINE OUT na ferštu in banana v Line in na pcju in samo doni celi cajt, nič ne da glasa od sebe heh... Mam pa 2 leti stari komp...
3gb rama, ATI radeon hd neke cifre jadijada.. :D pa intel dualcore2 2.2ghz... za zvočno pa nimam pojma, matična je gigabyte neke neke... v glavnem, da bi bija zvočna tako švoh?
Keep rockin'!
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7169
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 08 Mar 2010, 00:22 

si preveril recording mixer?
 
 
 
 
jago08
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 565
Pridružen: 07 Apr 2009, 21:20
Kraj: Gornja Radgona


Odgovor Objavljeno: 08 Mar 2010, 00:37 

Kje to najdem, pa kaj morem preverit oz. nastavit?
Keep rockin'!
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7169
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 08 Mar 2010, 00:43 

dvojni klik desno spodaj v kotu na zvočniku, če ga imaš. Greš na nastavitve, lastnosti, izbereš recording mixer. Tu moraš imeti označeno line in in ne mic! Dvigni level in to je to.
imam trenutno italijanske windowse in kakšen prevod ni 100% ;)
 
 
 
 
jago08
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 565
Pridružen: 07 Apr 2009, 21:20
Kraj: Gornja Radgona


Odgovor Objavljeno: 08 Mar 2010, 01:12 

Keri zvočnik? Mam namreč 2... Onega standardnega sivega, ki napiše glasnost, če se nanj postaviš z miško in imam še enega, ki piše Realtek HD audio Manager, je taki oranžen...
Na sivem sem dal dvojni klik in možnosti ----> lastnosti i nsem obkljukal, da mi naj vse pokaže za štelat... pa nikjer ni recording mixer... Je pa:
Master volume, Wave, SW Synth, Front, Rear, Subwoofer, Center, Side, SPDIF, Front Green In, Rear Blue In, Front Pink In, Rear Pink in, Rear Grey In, Rear Orange in, Rear Black in, Rear Green In, CD Volume.. to je vse.. mam pa vse na high glasnost, razen SPDIF, kjer mi ne pusti štelat nič...
Če pa dam desni klik na realtek....blabla oranžen zvočnik, pa lahko dostopam do istega dreka, do WMPja, do snemalnika zvokov pa do Sound Managerja, ki je skoro ista p...

Pojma nimam...
Keep rockin'!
 
 
 
 
creactive
one man band


Prispevkov: 89
Pridružen: 21 Dec 2008, 15:07

Odgovor Objavljeno: 08 Mar 2010, 01:38 

Mislim da je diodibuh mislil realtecovega - oranznega. Ampak ni veze, mislim da je lahko tudi siv.
Če se ne motim (govorim iz spomina ker imam vse drugače nastavljeno in izključen Realteck),
imaš dve opciji pri tem sivem zvočniku. torej dvojni klik, ali pa greš na ''start'' ---> programs---> accesories --->entertainment --->volume control

pol imaš dve opciji če greš na lastnosti (properties) in sicer ''playback'' in ''RECORDING''
Poglej če imaš pri tem Recordingu obklukane ''line in-e'' (ne vem zdaj kateri (barva) je na tvoji kartici tapravi)
Če ne druga pa odklukaj vse pa sprobaj.
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7169
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 08 Mar 2010, 10:32 

točno tako. ta sivega sem mislil.
 
 
74 prispevkov • Stran 2 od 51, 2, 3, 4, 5
 
 
Pojdi na: