*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
74 prispevkov • Stran 1 od 51, 2, 3, 4, 5
 
 
jakaj
Uporabniški avatar
one man band


Prispevkov: 60
Pridružen: 31 Mar 2005, 02:20
Kraj: Mengeš


Odgovor Objavljeno: 16 Jan 2010, 00:44 

Mam 100w ojalčevalec z USB izhodom.Ko zadevo priklopim na računalnik me zelo čudi to,da se vse skupaj snema nekam na tiho.Če odpreš volume na ferštu do konca,ni nekega posebnega efekta volume na PC se malenkost pojača pol pa konc.Debilno je tudi to,da ko priklopiš USB kabel v feršt in pol na PC ti avtomatsko muta zvočnik feršta in nimaš monitoringa,tko,da je potrebno priklopit poseben kabel na izhod za slušalke in od tam naprej v line in.(za monitoring čez zvočnike).Posnet sound je v Kur...u,čist neki druzga,kot čez feršt.:( U Auditionu morm našopat volume do konca samo pol mi distorzira zvok in to ni to.Sem probal snemat preko mikrofona,sicer mam enega že mal starega ampak je sigurno v redu mike(en AKG mislm,da je) in je tok potih,da komaj da zazna kakšen šum.Vse mam na +20boost al kaj je že pa je še vseeno tiho.Pri miku sem odprl že vse volume do konca in ni preveč naglas.Kartica u kompu je en mal starejši Audigy 2.Mislm si ubodit M-Audio Delta Audiophile 2496 kartico samo me skrbi,da ne bo potem isto oz. malo boljše od sedanjega stanja,ker una kartica je 100€ in ni lih ravno poceni,pa da bi bil pol na istem,kot zdej..Ne vem kje je moj problem.Sumim tudi,da je zvočna zanič ampak ostalo mp3,filmi,igre use dela normalno. Kšne ideje??

Ne razumem kako to,da dajo na feršterkar izhod za USB priklop a poleg tega ti to muta zvočnik na feršterkerju??? Ker,če daš za monitoring slušalke ni sound nikol isti,kot na zvočniku.Pa šteku bi tud ajde nej bo sound za monitoring tak slab sam,da bo potem posneto kvalitetno,kot iz zvočnika,ampak ni, posneto se sliši za en drek,isti sound je,kot na slušalkah(mal digitaliziran) :evil: ?? A je zvočna kriva?

PS:A je možno,da ko mam priklopleni obe varjanti USB in izhod za slušalke na PC,da mi dejansko ne snema prek USBja ampak prek izhoda za slušalke? Kako to,da je sound na slušalkah tako obupen in se tako tudi posname?

LP! hvala za morebitne odgovore.
G&L Legacy
Peavey Predator
Da Capo ElectroAc.
 
 
 
 
krištof
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 259
Pridružen: 13 Jun 2008, 14:53
Kraj: Tolmin


Odgovor Objavljeno: 16 Jan 2010, 04:42 

Povej kateri ojačevalec točno imaš.

Poskušaj presedlati na cubase, sam sem audition uporabljal dolgo, dokler nisem izvedel kaj vse nudi cubase.
Linux anyone?
 
 
 
 
jakaj
Uporabniški avatar
one man band


Prispevkov: 60
Pridružen: 31 Mar 2005, 02:20
Kraj: Mengeš


Odgovor Objavljeno: 16 Jan 2010, 19:03 

Feršterker je Peavey vypyr 100w.Odločil sem sem,da kupim kartico M-Audio audiophile 2496 in nato ugotovil,da je nemogoče pri tej kartici neposredno vključiti mikrofona.Če,bi hotel še mikrofon bi moral kupiti še preamp in bla bla bla bla pa spet 80 € pa tko naprej.Me je mal minil use skupi,ker jaz rabim eno tako mal boljšo kartico za snemat kitare in mic in ne mislim vlagat še 200€ za razne preampe pa te jajca.Tko,da bi najraj kupil enga Creative soundblasterja in mel vse normalne jacke gor.
Je pa res,da bi v mojem primeru lahko vključil mic v feršterker,ki bi deloval ,kot preamp in nato prek USB na računalnik.Sam jst rabm mic direkt v kartico.
A kdo ve zakaj mi dela latenco ko mam vključen feršt prek USBja??? Zvočna?
G&L Legacy
Peavey Predator
Da Capo ElectroAc.
 
 
 
 
irenej
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1675
Pridružen: 03 Apr 2007, 12:23
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 16 Jan 2010, 19:53 

joj ti si postavil 100 vprašanj v dveh postih. da bi vse to odgovoril bi trajalo ene 5 ur aktivnega truda

čist na hitro: če hočeš dobro zvočno boš moral dat malo več kot 100e, če če želiš met konkretne mic preampe gor. recimo na prvo žogo bi bil TC Konnekt 6 ena osnovna stvar za spodobno snemanje: http://www.thomann.de/de/tc_electronic_ ... nekt_6.htm. čist možno da se dobi kaj cenejšega, kar bi zadostovalo za tvoje potrebe, ampak jaz ne vem kaj bi to bilo.

če snemaš preko USB iz feršta in je vse skupaj pretiho, rabiš boljši preamp na zvočni.

pri tem je čist logično, da ti muta zvočnike na ferštu, ker je bistveno da ti slišiš kak zvok snemaš, ne pa kak je na feršterkerju.
 
 
 
 
Bipo Larni
Uporabniški avatar
Surf kavboj


Prispevkov: 7126
Pridružen: 13 Jan 2005, 02:52
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 16 Jan 2010, 20:32 

irenej napisal/-a:
če snemaš preko USB iz feršta in je vse skupaj pretiho, rabiš boljši preamp na zvočni.

:?: :?: :?:

Če snemaš prek USB, ne rabiš zvočne kartice, IMHO.
 
 
 
 
irenej
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1675
Pridružen: 03 Apr 2007, 12:23
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 16 Jan 2010, 20:54 

good point :) se pravi če je preko USB pretiho, pol pač sucks.

sej pravim da je tolk enih stvari za razložit in razjasnit ker je cela zmešnjava od vprašanj.
 
 
 
 
Bipo Larni
Uporabniški avatar
Surf kavboj


Prispevkov: 7126
Pridružen: 13 Jan 2005, 02:52
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 16 Jan 2010, 21:02 

Samo prek USBja bi moralo laufat. Nekje je nek regler na tiho po mojem.
 
 
 
 
jakaj
Uporabniški avatar
one man band


Prispevkov: 60
Pridružen: 31 Mar 2005, 02:20
Kraj: Mengeš


Odgovor Objavljeno: 17 Jan 2010, 12:28 

Zdej sem nekako zrihtal,da mi snema kokrtolk naglas ampak vseeno je na vidiku nova zvočna.Hvala vsem za odgovore.
G&L Legacy
Peavey Predator
Da Capo ElectroAc.
 
 
 
 
RonBeast
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1172
Pridružen: 08 Maj 2009, 14:34
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 28 Jan 2010, 21:28 

Latenco se da najbolš odpravt z zadnjimi ASIO gonilniki...predpostavka je seveda, da nimaš zanič zvočne :)

Važno je tudi kakšno USB podporo maš, če ni 2.0 je bolj slabo...
 
 
 
 
luka.sraka
one man band


Prispevkov: 74
Pridružen: 15 Sep 2009, 20:20

Odgovor Objavljeno: 29 Jan 2010, 16:51 

eno vprašanje, če smo že pri snemanju kitare na računalnik.:
Sam imam boss gt10 ki ima prav tako usb izhod, ki naj bi bil uporaben tako za snemanje, kot za shranjevanje in manipuliranje z preeseti. Druga funkcija usb ishoda deluje prva pa ne, kljub driverjem, ki sem jih naložil. Snemam prek nuenda in nuendo mi ne zazna bossa, čeprav me opozori, da je prišlo do spremembe strojne opreme.
Mogoče ima gdo odgovor zakaj mi nuendo ne zazna bossa?

Sem pa vklopil bossa v line in računalnika, ga nastavil na optimalni izhod(line in/phones) in z nuendom dobim zadovoljive rezultate.
 
 
 
 
jakaj
Uporabniški avatar
one man band


Prispevkov: 60
Pridružen: 31 Mar 2005, 02:20
Kraj: Mengeš


Odgovor Objavljeno: 01 Feb 2010, 17:36 

A kdo ve zakaj mi snema kitaro v PC normalno naglas,če imam označeno opcijo "What U Hear",če pa dam "Line In" je pa vse skupaj prepotiho? Preko opcije What U Hear ne morm snemat večkanalno :( Še vedno nism zrihtu :cry: in ne morm nč kvalitetno snemat.
G&L Legacy
Peavey Predator
Da Capo ElectroAc.
 
 
 
 
blah
Uporabniški avatar
ata vsega kitarskega


Prispevkov: 4270
Pridružen: 20 Nov 2007, 15:49
Kraj: Maribor


Odgovor Objavljeno: 03 Feb 2010, 21:44 

Mene pa zanima kolko moram dat za zvočno kartico, da mi bo snemala brez takšnega zamika kot intergrirana? Pa katero priporočate...
 
 
 
 
RonBeast
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1172
Pridružen: 08 Maj 2009, 14:34
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 04 Feb 2010, 18:10 

Načeloma bi ASIO4ALL gonilniki mogli latenco spravit pod kritično mejo, vsaj jaz mam integrirano kartico in mi stvar laufa odlično. Pa dosti snemam ubistvu.
 
 
 
 
blah
Uporabniški avatar
ata vsega kitarskega


Prispevkov: 4270
Pridružen: 20 Nov 2007, 15:49
Kraj: Maribor


Odgovor Objavljeno: 04 Feb 2010, 20:04 

Prosim link za tale driver :mrgreen:
 
 
 
 
RonBeast
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1172
Pridružen: 08 Maj 2009, 14:34
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 04 Feb 2010, 20:31 

http://www.asio4all.com/

tukaj maš vse informacije, d-loade itd :)
 
 
74 prispevkov • Stran 1 od 51, 2, 3, 4, 5
 
 
Pojdi na: