*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
87 prispevkov • Stran 5 od 61, 2, 3, 4, 5, 6
 
 
Grega86
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 267
Pridružen: 13 Apr 2011, 11:22
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 25 Dec 2011, 06:58 

Mogoče bi moral v Guitar rigu namesto asio driverjev, izbrati M-audio. Vsaj jaz morem v pod farmi izbrat studio gx, ne pa asio driverjev. Sicer pa imaš problem z samim zvokom, ali potem ko posnameš in poslušaš?
podpis
 
 
 
 
tsarrock
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 252
Pridružen: 13 Jun 2011, 18:30

Odgovor Objavljeno: 25 Feb 2012, 16:48 

Zdravo!
Iščem zunanjo zvočno kartico do 100 eur.

In sicer mora imeti:
-1 kanal mic-xlr priklop
-za zvočnike line in
-za slušalke
-preamp
-USB, da se povežem na računalnik
 
 
 
 
tsarrock
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 252
Pridružen: 13 Jun 2011, 18:30

Odgovor Objavljeno: 28 Feb 2012, 22:52 

Malo sem pregledal, zdaj pa se odločujem med:
-http://www.thomann.de/gb/maudio_fast_track.htm
-http://www.thomann.de/gb/alesis_io2_express.htm
-http://www.thomann.de/gb/behringer_xenyx_502.htm

Ima kdo tele stvari, ali izkšnje z njimi, mogoče kdo boljši produkt...
Predvsem pa, katero bi vi pripororočali, da se ne bi potem kaj kvarilo?
 
 
 
 
hicks
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 242
Pridružen: 07 Jan 2009, 11:35
Kraj: Nova Gorica


Odgovor Objavljeno: 15 Apr 2012, 17:04 

Lep pozdrav.

Jst imam en problemček. Nabavil sem si M-AUDIO Fast track pro kartico, pa ko jo preklopim na računalnik in nanjo uštekam kitaro mi zvok zaostaja za ene 30 milisekund. Sem si pobral ta zadnje beta driverje za kartico itd... še vedno nisem dobil razloga za ta problem.

Če ima kdo kaki predlog, bi vam bil hvaležen.

Hvala
Ne sodi človeka, če nisi v njegovih čevljih.
 
 
 
 
creactive
one man band


Prispevkov: 89
Pridružen: 21 Dec 2008, 15:07

Odgovor Objavljeno: 15 Apr 2012, 17:42 

Par let nazaj sem imel to zvočno karto. Če se ne motim ima USB 1.0 povezavo, tako da najprej poglej če tukaj vse štima (USB ki ga imaš na računalniku in USB od karte), razen če imajo zdaj že 2.0... Je pa tako da se v samem programu preko katerega uporabljaš karto, oz s katerim snemaš kitaro ali kaj drugega, mora nastavit primeren ASIO driver.
Kjub temu da imaš drajverje inštalirane, jih moraš včasih še posebej nastavit v samem programu ki ga uporabljaš. Ponavadi je to pod ''device setup'' in imaš skoraj vedno na razpolago več ASIO driverjev, med katerimi je pravilni samo tisti od karte, torej v tvojem primeru M-AUDIO. Ta driver ti ponuja najmanjšo latenco ki jo ima karta in če se ne motim je pri Fast track pro-ju nekje 8 - 10 ms ali celo manj. V kolikor je nastavljen kak drug ASIO driver pa so latence grozno višje.
 
 
 
 
Backstager
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 544
Pridružen: 03 Jul 2010, 22:00

Odgovor Objavljeno: 22 Avg 2012, 10:56 

Mi lahko kdo pomaga?
Za home igranje uporabljam vedno Reaper in Guitar Rig. Zdaj pa imam na zunanjem (aktivnem) inputu (Line In 3/HiZ) svoje zvočne (Creative Sound Blaster) nekakšen vseprisoten šum, ki ga ne znam odpravit. Ve kdo morda, kaj bi lahko bilo narobe? Par dni nazaj sem v nekih glasbenih programih štimal zadeve in mislim, da sem nekje moral nekaj označit.
Hvala!

Stanje:
Slika
 
 
 
 
Bezo
živa legenda


Prispevkov: 1555
Pridružen: 21 Nov 2004, 22:12
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 22 Avg 2012, 16:45 

Probej na novo drajverje naložit, pa glej, da je v reaperju nastavljena tvoja zvočna (oz asio v kolikor jih uporabljaš).
 
 
 
 
kitarmen
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 225
Pridružen: 21 Sep 2011, 10:43

Odgovor Objavljeno: 18 Okt 2012, 15:04 

Mnei je pa zdaj začelo ali pa do zdaj nisem opazil presketati med predvajanjem MP3 glasbe. Ima kdo kako idejo kako to popravit?
 
 
 
 
kitarmen
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 225
Pridružen: 21 Sep 2011, 10:43

Odgovor Objavljeno: 18 Okt 2012, 19:21 

Eh, sem ugotovil,da mi je cel računalnik začel počasi delati tako,da....joj.
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2318
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 14 Avg 2014, 19:32 

rabim nasvet, kupujem novo zvočno kartico, kaj od tega ali podobnega je trenutno za izbrati, zaželjeni so 4 kanali..


http://www.lexiconpro.com/en/products/i-o-42

http://www.akaipro.com/product/eiepro

http://www.m-audio.com/products/en_us/MTrackQuad.html

http://global.focusrite.com/usb-audio-i ... rlett-18i8


ali ima še kdo kak drug predlog?

kaj je za pogledat da ima kartica, trenutno me najbolj privlači lexicon, pa še njihove reverbe dobiš zraven...

vem da so usb ampak verjetno bo delalo ok :? sicer bi bilo najbolje imeti z thunderbolt-om ampak je vse kar je na trgu še predrago trenutno...

hvala za odgovore...
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
 
 
paulgibson
terasna legenda


Prispevkov: 125
Pridružen: 02 Jun 2013, 21:29

Odgovor Objavljeno: 13 Jan 2016, 11:10 

Je kdo zadnje čase kupoval novo zunanjo zvočno karitco oz. raziskoval kaj se trenutno splača kupiti?
Iščem nekaj za doma za igranje z VST-ji, mogoče občasno snemanje. Ne rabim profesionalne kartice, budget je recimo do 200€, če je kaj res dobrega, lahko tudi nekaj dodam, ne bi pa dal ravno jurja.

Lahko je FireWire ali USB, cilj je čim manjša latenca in zvok brez šumov. Trenutno uporabljam že dokaj zastarel Omega Lexicon na katerem nekateri VST-ji delajo dokaj dobro, pri nekaterih je pa latenca previsoka za nemoteno igranje.
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1417
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 13 Jan 2016, 11:59 

LP....Kaj imaš za mašine ..specifikacije?....Če imaš "pre"staro mašino, ti tudi USB zunanja kartica ne bo dosti pomagala....

Drugače pa čekiraj kaj od Presonus, Focusrite, Steinberg....
 
 
 
 
paulgibson
terasna legenda


Prispevkov: 125
Pridružen: 02 Jun 2013, 21:29

Odgovor Objavljeno: 13 Jan 2016, 12:59 

Mašin je več, procesorsko najslabša je Lenovo T410 z i5 CPU-jem, SSD-jem in 8GB RAM-a. Na tej pride poraba CPU-ja max do 40%, če imam odprt kakšen DAW z VST-jem. Latenca je problem tudi na kišti z i7 procesorjem, na novem Macbook pro mi pa Lexicon (tudi z zadnjimi driverji) sploh ne dela.


Hvala za nasvet, bom pogledal omenjene.
Zadnjič spremenil paulgibson, dne 13 Jan 2016, 13:03, skupaj popravljeno 1 krat.
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1417
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 13 Jan 2016, 13:02 

Aha..mašine so OK kot vidim :D

Jaz sem mel Focusrite in Presonus...ne moreš sfalit :D
 
 
 
 
paulgibson
terasna legenda


Prispevkov: 125
Pridružen: 02 Jun 2013, 21:29

Odgovor Objavljeno: 13 Jan 2016, 13:25 

Daj mi še tole povej prosim... combo input sockets (ali XLR/klinke Eingang) je socket v katerega lahko vtakneš XLR ali navaden jack oz kitarski kabel?

Hvala vnaprej.
 
 
87 prispevkov • Stran 5 od 61, 2, 3, 4, 5, 6
 
 
Pojdi na: