*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
30 prispevkov • Stran 2 od 21, 2
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 07 Nov 2009, 15:09 

sm ga naložu in bom vrjetno delu z njim.. tole si poglejte, če še nimate: http://www.reaper.fm/userguide.php .
 
 
 
 
leviatan
Uporabniški avatar
terasna legenda


Prispevkov: 116
Pridružen: 31 Jul 2008, 00:49
Kraj: krško


Odgovor Objavljeno: 21 Mar 2010, 22:59 

mam eno vprašanje. torej, v reaperju sem v ezdrummer mixerju nastavil multichannel. potem v meniju nastavil build multichannel routing for output of selected fx. steze sem pripravil za snemanje, jih preimenoval in vsaki stezi dodelil midi input, da se ujema s tistim iz EZD mixerja. do tukaj je bilo vse ok, saj so bili bobni na vsaki stezi posebej. ko pa hočem snemat, se jih sliši, ko pa prekinem snemanje, jih pa ni nikjer. enkrat jih ni nikjer, drugič je vse samo na prvi, začetni stezi. sem gledu tudi razne tutoriale, pa youtube itd., sam mi še kar ne rata

tako, da me zanima, če mi lahko kdo izčrpno pove, kako učinkovito to nastavit
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4772
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 11 Maj 2013, 13:18 

Najbrž neumno vprašanje, pa vendar: Ali Reaper prebere Cubase-ove fajle?

naprej: Če ne, ali se več DAW programov med sabo lahko tepe na enem compu, ali mirne duše dam oba gor?
 
 
 
 
Bezo
živa legenda


Prispevkov: 1557
Pridružen: 21 Nov 2004, 22:12
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 11 Maj 2013, 13:20 

Sem imel svoj cas reaperja, cubase in audacity. Nobenga problema. Mislm pa da reaper ne bere cubase projektov. Lahko pa pac uvozis tracke pa je.
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4772
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 11 Maj 2013, 13:26 

hm, jih bo postavil na pravo mesto?
 
 
 
 
Bezo
živa legenda


Prispevkov: 1557
Pridružen: 21 Nov 2004, 22:12
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 11 Maj 2013, 15:02 

Ja izvozi prej cel track, pa magar prej pa pol tisini na tracku.
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4772
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 11 Maj 2013, 18:04 

will do, tnx.
 
 
 
 
uros.planinc
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 2133
Pridružen: 11 Jan 2005, 12:17
Kraj: ce


Odgovor Objavljeno: 20 Jan 2014, 18:53 

Najprej hvala vsem (ploki, metropolis, benetom...) za nasvete o reaperju (ne najdem tiste teme)!

Mal raziskujem pa ni tko slab. se mi zdi bolje od cubase.

No nisem se začel ampak vseen za hiter mastering bom probal tole pa raje prilepim kot da bom pozabil
http://ultimatemasteringformula.com/the ... g-plugins/
(kjaerhaus so propadl...pa morm naprej s časom) :)
 
 
 
 
uros.planinc
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 2133
Pridružen: 11 Jan 2005, 12:17
Kraj: ce


 
 
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 06 Dec 2014, 13:37 

Mam problem, ko snemam v reaperju, monitoring record mam vžgan zarad tega da slišm vst plugin preden kej posnamem, plugin je Peavey 5505 amplifier, dela vse okej, samo nek nadležen phaser efekt je slišat, ki nevem zakaj je že prvotno sicer prižgan, nisem nič spremenjal odkar je reaper na kompu je slišat ob snemanju res beden phaser efekt, kaj bi lahko bil vzrok ? snemam čez audio interface, v sonarju nisem imel tega problema.
 
 
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 06 Dec 2014, 19:46 

Da poudarim, efekt je nekje med phaser in flanger, bolj flanger kot phaser, usaj zveni tako.. je zelo izrazit in mi kvari vse kar bi rad posnel. nevem kje bi lahko izklopil ?
 
 
 
 
Lord Metal
Uporabniški avatar
bljuz


Prispevkov: 55
Pridružen: 01 Jun 2014, 17:10

Odgovor Objavljeno: 07 Dec 2014, 15:42 

LuKC napisal/-a:
Da poudarim, efekt je nekje med phaser in flanger, bolj flanger kot phaser, usaj zveni tako.. je zelo izrazit in mi kvari vse kar bi rad posnel. nevem kje bi lahko izklopil ?



ali na track (levo) ali na master (spodaj) poišči standby gumb, poleg imaš FX gumb; klikni - malo razišči

za vsak slučaj pa lahko reaperja reinstalliraš hitro
 
 
 
 
LuKC
kitarski heroj


Prispevkov: 1235
Pridružen: 01 Sep 2007, 13:34
Kraj: Okolca Lj


Odgovor Objavljeno: 11 Dec 2014, 09:58 

To je že odkar sm taprvič inštalirar reaperja, zgleda kot vgrajeno.. bom še mal prečekiral.
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1417
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 11 Dec 2014, 12:09 

Nemogče da je "vgrajeno"...Reapaerja sem mnogokrat instaliral na razne PC-je...nikoli takih težav...nekaj drugega mora biti narobe...Hmmm...razmišljam kaj bi bilo..
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7161
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 15 Dec 2014, 19:57 

latenca. Slišiš oboje - posneto verzijo in tisto, kar igraš v živo.
 
 
30 prispevkov • Stran 2 od 21, 2
 
 
Pojdi na: