*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
30 prispevkov • Stran 1 od 21, 2
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1417
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 09 Maj 2007, 13:52 

Zastonjski shareware, ki je polno delujoč in se ne "zaklene" po izteku !
Dobra alternativa plačniškim programom...

********************************************
REAPER is a powerful Windows application for multitrack recording and editing of audio.

* Portable - supports running from USB keys or other removable media
* 64 bit audio engine
* Excellent low-latency performance
* Multiprocessor capable
* Direct multi-track recording to many formats including WAV/BWF/W64, AIFF, WavPack, FLAC, OGG, and MIDI.
* Extremely flexible routing
* Fast, tool-less editing
* Supports a wide range of hardware (nearly any audio interface, outboard hardware, many control surfaces)
* Support for VST, VSTi, DX, DXi effects
* ReaPlugs: high quality 64 bit effect suite
* Tightly coded - installer is just over 2MB !!! :shock: :shock:
* more features...
* technical specifications...

REAPER is reasonably priced, sustainably developed, uncrippled unexpiring shareware.
*******************************************************

http://reaper.fm/

Slika

Slika
 
 
 
 
blade



Odgovor Objavljeno: 28 Sep 2007, 14:28 

Super je .. sploh ne vidim več potrebe po Cubaseu. Ene par zadev ima celo boljše narejeno.
Zna bit problem za tiste, ki so čist not padli v Cubase (bližnjice/fore), ampak za začetnike je tole super zadeva... Highly recommended!

Naj vas grafična podoba ne odvrne, 2.0Beta je lepša, za povrh pa še skine podpira...

Mal me moti edino to da ne povzame tempo od MIDIja, ampak ostane tak kot ga naštimaš (default je 120) .. ni krize.
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2323
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 02 Nov 2008, 13:35 

sm ga naložil in bom delal z njim...eno vprašanje imam GTR3 kje ga naj uvozim v reaperja? Aja in kje se nastavi tempo metronoma :roll:
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
 
 
blade



Odgovor Objavljeno: 17 Nov 2008, 00:36 

Glede GTR3 imaš na tracku gumb FX .. potem ga pa najdeš med VST-ji (lahko ga daš med favorites).
Tempo (metronoma) imaš pa v Transportu (Ctrl+Alt+T) .. naštimaj BMP. Če klikneš z desno na ikono metronoma, lahko spremeniš tud par nastavitev (zvok, kdaj se proži itd).
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2323
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 17 Nov 2008, 08:06 

:peace:
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
 
 
Lorbeg
predskupina


Prispevkov: 179
Pridružen: 01 Sep 2008, 21:59

Odgovor Objavljeno: 30 Nov 2008, 16:54 

a lahko samo prašam..kateri interfaci so kompatibilni z tem programom? se oproščam če sm kej spregledal

hvala
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1417
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 01 Dec 2008, 14:56 

Lorbeg napisal/-a:
a lahko samo prašam..kateri interfaci so kompatibilni z tem programom? se oproščam če sm kej spregledal

hvala


Predlagam ti, da si ogledaš/povprašaš na uradnem forumu, kjer je veliko mojstrov, ki ti bodo znali več povedat kot tule.
Jaz ti namreč ne vem svetovati, ker ga ne uporabljam. Pa veliko sreče !

Link -> http://forum.cockos.com/index.php
 
 
 
 
six-string weapon
Uporabniški avatar
predskupina


Prispevkov: 199
Pridružen: 09 Jul 2007, 15:53
Kraj: Solkan(Nova Gorica)


Odgovor Objavljeno: 08 Dec 2008, 21:10 

Jaz imam en problem(sicer to nima veze s tem programom a vseeno): ko v reaperju dam pod fx amplitube in igram imam veliko latenco. Nato sem šel pod nastavitve in tam piše buffers: 8 x 1024. Če to znižam se latenca skoraj ne spremeni, če pa znižam preveč, pa se pojavi pokanje. Sicer nevem v kakem razmerju morajo biti ti sampli. Če pa uporabljam amlplitube posebej pa ni latence. Kartica je esi maya44. Prosim vas za pomoč
hvala
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1417
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 09 Dec 2008, 11:13 

Imaš izbrane ASIO driverje ? ČE tega nimaš izbranega bo latenca kar velika.
 
 
 
 
Boris
bobnar


Prispevkov: 6
Pridružen: 29 Jan 2009, 14:56

Odgovor Objavljeno: 04 Mar 2009, 21:12 

Kako se v REAPERju zamenja midi sounde; npr. če uvozim midi file, bi rad tisti zvok bobnov zamenjal s kakim pluginov, vendar se mi hkrati predvaja tisti zvok od guitar proja :?:
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1417
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 05 Mar 2009, 09:00 

Hmm..preveri če program podpira VST plugine...potem bi se dalo.

EDIT.....Pogledal sem njihovo stran in zadeva je VST kompatibilna, torej kak EZDrummer ipd bi moralo delovat. Preberi si kak guide ali pa forum, kjer je na tone razlag.
Zadnjič spremenil benetom, dne 05 Mar 2009, 09:54, skupaj popravljeno 1 krat.
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2323
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 05 Mar 2009, 09:47 

kje si pa sploh lahko uvozil midi se že en čas ukvarjma s tem...logic ima midi import, tle pa ne najdem? :roll:
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
 
 
Boris
bobnar


Prispevkov: 6
Pridružen: 29 Jan 2009, 14:56

Odgovor Objavljeno: 05 Mar 2009, 16:08 

kitaramož:
midi se uvozi pod insert/media file. Potem moreš it pod options/preferences/audio/midi deveces/hardware outputs in izbereš pač software synth ter daš enable(verjetno si to že nardil, a useeno). Ko vstaviš midi file in daš play se ti ne predvaja, zato klikni na tistem tracku ki ga bos predvaju gumb io. Tam se ti odpre okno in pod midi hardware output izbereš pač svojega (v mojem primeru pač microsoft GS) in to je to 8) .

benetom:
Ne sej jaz znam vstavit vst plugin, ampak mi predvaja tudi tisti zvok iz guitar proja, ker sem pač uvozil midi iz GPja. Rad bi se znebil tistega zvoka in imel le tisti zvok npr. jamstix.
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2323
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 16 Sep 2009, 10:43 

verzija 3 :mrgreen:

http://www.reaper.fm/
Life's too short for playing modelers :) Guitar - cable - pedals - Tube Amp ;)
 
 
 
 
leviatan
Uporabniški avatar
terasna legenda


Prispevkov: 116
Pridružen: 31 Jul 2008, 00:49
Kraj: krško


Odgovor Objavljeno: 28 Sep 2009, 00:11 

imam eno vprašanje, pa nism vedu, kam ga nej postavim - ali sem ali v Guitar rig temo. torej, uporabljam reaper za snemanje kitare, ez drummer, guitar rig 3, amplitube 2 pa kot VSTI.
ko snemam kitaro preko guitar riga v reaper, in ni nek zapleten setup, se lepo posname, pa tudi lahko lepo renderiram, pa poslušam v WMP (media player). medtem, ko pa uporabim v guitar rigu npr. Realtime reverse hall (glej pod FX), se sicer posname lepo, vendar ko renderiram in hočem kasnej poslušat, je prvih 10 ali 20 sekund samo nek ogaben noise, prasketanje, po tem času pa postane v redu. mogoče zaradi efektov?
pa še nekej me zanima:
1. zakaj pod audio setup, ko zberem asio4all, mi ne zazna kitare in pod output mi piše "not connected", ko pa zberem asio drivere od zvočne je pa vse v redu? moja zvočna ima sicer svoje asio drajvere, samo če že imam na izbiro, bi lahko tudi zaznal

2. zakaj mi reaper sicer zazna kitaro v line in, a snemam lahko samo clean, ker mi jo guitar rig ne zazna? ko mam v mic inputu pa vse štima.
 
 
30 prispevkov • Stran 1 od 21, 2
 
 
Pojdi na: