*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
104 prispevkov • Stran 6 od 71 ... 3, 4, 5, 6, 7
 
 
aljosa99



Odgovor Objavljeno: 10 Sep 2008, 18:04 

Snemam z Adobe Audition 3. Ja mi je ratalo z VSTjem rešit, sam še zmer nism zadovoln, da bi tako kot
recimo pr L6 toneportu, ko prklopš kitaro v toneport, toneport pa na usb, v programu naštimaš input/output
pa snemaš tisto kar slišiš.
 
 
 
 
zmatej
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1219
Pridružen: 30 Nov 2005, 18:30

Odgovor Objavljeno: 10 Sep 2008, 19:48 

Ja pri Guitar Rigu se signal obdela na računalniku, tko da v računalnik pride čisti signal kitare. Sicer Auditiona ne poznam, samo pri Nuendotu je pomembno kje je VST.

Če je na kanalu na katerem snemaš, se posname čist zvok kitare, če pa daš VST na Input kanal, posnameš že obdelan zvok - se pravi zvok ki ga slišiš. icon_e_ugeek
 
 
 
 
CryBaby
Uporabniški avatar
bobnar


Prispevkov: 21
Pridružen: 20 Jun 2008, 23:02
Kraj: Koroška


Odgovor Objavljeno: 02 Dec 2008, 20:21 

imam problem, ko hočem v cubase snemati z guitar rig pluginom, pa ni zvoka. Ko normalno zaženem Guitar rig dela vse vredu, ko pa kot plugin pa ni sounda - niti pri inputu se ne vidi daje kakšen signal icon_e_confused
Metal is the symphony of gods.
 
 
 
 
Night Crawler
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 433
Pridružen: 16 Feb 2006, 13:14

Odgovor Objavljeno: 03 Dec 2008, 02:20 

Probaj poštimati input v cubasu... F4, pa ravno tako v GR.
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4797
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 25 Sep 2009, 15:26 

Sicer že obstaja tema "Guitar Rig 3", vendar je bolj smiselno, da tule nadaljujem, ko je že toliko napisanega o nastavitvah in latenci:

Guitar Rig mi lepo dela kot plugin v Cubase-u, latenca je minimalna, sicer opazna, a jo odmisliš, in je za snemat kar ok. Distoržni mi na Guitar Rigu niso všeč (razn en Van Halen sound mi je nekak uspelo dobit), tudi se mi ne da preveč tweakat, zato snemam kar na Cube-a 15 (rec.out), nato pa v Guitar Rigu dodam speaker simulator. Fajn rešitev. :idea: :mrgreen:
Problemčič je pa sledeč: Študiram, da bi se za igranje v študentu potrudil in kej pametnega stweakal, da mam čim manj šare v že tako mali sobi... Problem je v tem, da mi Guitar Rig kot samostojen program deluje z ogromno latenco (več, kot sekundo). Zanimivo, kot plugin ni problemov, kot samostojen pa latenca... :? Lahko bi igral tudi tako, da bi pač Cubase laufal, samo potem zraven ne morem laufat Winampa (ali drugih predvajalnikov), na katerih mam kake backing tracke ipd. Se da to kako rešit?
 
 
 
 
Stevens
Uporabniški avatar
terasna legenda


Prispevkov: 150
Pridružen: 20 Dec 2005, 22:44

Odgovor Objavljeno: 25 Sep 2009, 17:22 

imaš kontroler od guitar riga mogoče ? ker tam imaš potem še manj latence+ še bolši sound verjetno. icon_e_wink
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4797
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 25 Sep 2009, 19:17 

ne ne, nimam kontrolerja... pajrt vržn. :lol:
 
 
 
 
jocojur
Uporabniški avatar
Ima vse v prstih


Prispevkov: 2808
Pridružen: 12 Jul 2006, 00:13
Kraj: Tamo negdje daleko


Odgovor Objavljeno: 23 Okt 2009, 09:13 

Ne vem, če je že blo, a bolje 2x kot nobenkrat: Metallica Gear!

http://www.guitarplayer.com/article/video--metallica/October-2009/101885
Say NO to ACTA

Menjam 15. avgust za 2. januar
 
 
 
 
robert
bobnar


Prispevkov: 2
Pridružen: 09 Dec 2009, 15:09

Odgovor Objavljeno: 09 Dec 2009, 16:50 

Night Crawler napisal/-a:
Probaj poštimati input v cubasu... F4, pa ravno tako v GR.



Zdravo ! Sem nov na tem področju. Zanima me, kaj lahko storim, če imam quitar rig in Kore player inštaliran, samostojno oba delata brez problema, vendar se ne pojavita kot plug in-a v Cubase 5 in zato ne morem snemati z njima ?

Kot plug in pa imam na Cubasu razne efekte, simulacije ampov... Vendar ko igram in snemam slišim samo clear, natur sound kitare, ko pa zadevo poslušam, pa je na kitari izbrani efekt??? V čem je fora ??

Hvala

Robert
 
 
 
 
Stevens
Uporabniški avatar
terasna legenda


Prispevkov: 150
Pridružen: 20 Dec 2005, 22:44

Odgovor Objavljeno: 09 Dec 2009, 18:19 

Metropolis: zraven guitar riga bi ti priporočal da imaš še original foot controler(tega se na žalost ne da dobiti parjt veržn :lol: ), pa da zadevo pelješ preko še enega preampa (po možnosti na lampe) v računalnik, potem bo sigurno še boljši zvok na guitar rigu. Za dodatno popestritev je pa še bolje da imaš kak kitarski box ali pa monitorje, ker računalniški zvočniki niso tako dobri za ta poseg icon_e_smile

Robert:pomoje moraš poiskat kaki bypass mode v programu, nisem pa sigurn :wink:
 
 
 
 
robert
bobnar


Prispevkov: 2
Pridružen: 09 Dec 2009, 15:09

Odgovor Objavljeno: 10 Dec 2009, 12:08 

Stevens napisal/-a:
Metropolis: zraven guitar riga bi ti priporočal da imaš še original foot controler(tega se na žalost ne da dobiti parjt veržn :lol: ), pa da zadevo pelješ preko še enega preampa (po možnosti na lampe) v računalnik, potem bo sigurno še boljši zvok na guitar rigu. Za dodatno popestritev je pa še bolje da imaš kak kitarski box ali pa monitorje, ker računalniški zvočniki niso tako dobri za ta poseg icon_e_smile

Robert:pomoje moraš poiskat kaki bypass mode v programu, nisem pa sigurn :wink:



Hvala ! Vključen sem imel direct monitoring !
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1610
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 10 Dec 2009, 15:40 

@Metropolis: ko ga zaženeš kot samostojnega poglej, kako imaš nastavljene preference glede zvočne kartice. Predvsem nastavitev latence.
Jaz uporabljam Guitar Rig in Amplitub2 kot samostojna in pri nobenem nimam opazne latence.
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4797
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 14 Dec 2009, 01:04 

po novem brez razloga in posegov dela lepo. :D Hvala vseeno za nasvete.
 
 
 
 
Backstager
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 547
Pridružen: 03 Jul 2010, 22:00

Odgovor Objavljeno: 07 Avg 2011, 16:38 

Guitar Rig 5. Menda zunaj naslednji mesec. Yeah :kitarist:

http://www.native-instruments.com/#/en/ ... rig-5-pro/

Imam Axe Fx, pa sem vseeno vesel :D
 
 
 
 
JohnsonVoltage
Uporabniški avatar
Mod from Hell™
Mod from Hell™


Prispevkov: 4482
Pridružen: 25 Apr 2005, 19:58
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 08 Avg 2011, 13:50 

Sej nekih pretirano novih stvari razen Peaveya in Soldanota niso metal not..
Slika :: dirtswitch :: music is alive.
 
 
104 prispevkov • Stran 6 od 71 ... 3, 4, 5, 6, 7
 
 
Pojdi na: