*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
104 prispevkov • Stran 7 od 71 ... 3, 4, 5, 6, 7
 
 
Backstager
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 544
Pridružen: 03 Jul 2010, 22:00

Odgovor Objavljeno: 08 Avg 2011, 14:28 

Mislim, da bo v nekaj letih Guitar Rig dosegel današnjo raven Axe Fx. Kar se dinamike in tube feela ter kvalitete efektov tiče.
 
 
 
 
kitarmen
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 229
Pridružen: 21 Sep 2011, 10:43

Odgovor Objavljeno: 31 Okt 2011, 12:15 

Mi lahko kdo prosim razloži kaj delam narobe? Vklopim Cubase in naštimam, da je Guitar rig plugin po tem postopku.
http://www.youtube.com/watch?v=vj16FcI2cBM
Problem je, da se ne slišim igrati. Na tistih digitalnih števcih vidim, da signal iz kitare prihaja v Cubase ampak se ne slišim. Uporabljam pa zunanjo zvočno Line6 toneport GX.
 
 
 
 
kitarmen
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 229
Pridružen: 21 Sep 2011, 10:43

Odgovor Objavljeno: 31 Okt 2011, 12:58 

Sem že ugotovil in sicer po tem postopku:


1) Start cubase sx
2) Add one stereo audio track
3) Click on a little speaker symbol - named "monitor mode" (on the audio track you have created)
4) Go to devices menu and choose Mixer 2
5) In your INPUT channel insert Guitar rig 2 as a plugin. VERY IMPORTANT! (Not in the audio track!!!!)
6) Choose your guitar rig sound and play in real time.

P.S. When you finish recording you must desactivate monitor mode (Clicking on the little speaker symbol) to listen what you have recorded.
 
 
 
 
Easy_Rider
kitarski heroj


Prispevkov: 1010
Pridružen: 28 Apr 2010, 12:06

Odgovor Objavljeno: 29 Feb 2012, 18:58 

Danes sem prejel po pošti M-audio fast track pro, skinil ASIOforALL driver..vse naštimal priključil, vse dela ok kitaro slišim nič ne zamuja, edino ni čist zvok v ozadju se sliši neko škrtanje
 
 
 
 
billy_bobo
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1270
Pridružen: 27 Jul 2010, 15:20
Kraj: Kras


Odgovor Objavljeno: 29 Feb 2012, 19:13 

Možno da imaš slabe kable od kitare. Probaj z kakim drugim.
 
 
 
 
kitarmen
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 229
Pridružen: 21 Sep 2011, 10:43

Odgovor Objavljeno: 21 Apr 2012, 14:57 

A ima Guitar Rig ali katerikoli drugi program kak efect, ki bi mi znižal uglasitev za npr. pol tona, da mi ne bi bilo treba za vsako pesem posebej strun ugaševati. Se pravi rad bi trznil A in slišal bi se G.
 
 
 
 
Backstager
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 544
Pridružen: 03 Jul 2010, 22:00

Odgovor Objavljeno: 21 Apr 2012, 17:29 

Ja, Guitar Rig ima Whammy (oz. Pitch pedal), s katerim lahko to software-sko narediš. Ampak ti ful puncha vzame taka modifikacija.
Z originalnim Digitech Whammyjem gre boljše.
 
 
 
 
peavey
bobnar


Prispevkov: 10
Pridružen: 27 Mar 2013, 21:27

Odgovor Objavljeno: 02 Feb 2014, 00:44 

Zanima me če kdo ima Guitar rig 5 kontrol original
http://www.audiopro.si/index.php?option ... t_id=13119

Kako se zadeva obnese za live, a je kdo sprobal? Je vredna teh 380€? Kakšna je kvaliteta posnetkov če bi posneu kaj, ali se bolj splača kupiti eno konkretno zunanjo zvočno?



LP
 
 
 
 
Backstager
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 544
Pridružen: 03 Jul 2010, 22:00

Odgovor Objavljeno: 02 Feb 2014, 14:11 

saj mogoče sem offtopic, ampak s kakšnim Line 6 POD HD300 dobiš za manjši denar ful več ven: bolj realistični wahi, boljši soundi in efekti (nivo POD HD PRO oz HD 500)

že če nimaš GR kontrole in se s parametri igraš prek računalnika v GR5, vidiš, da niso na nivoju razni wahi, pitch shifterji ...
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4791
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 02 Feb 2014, 19:31 

+1
Za ta denar dobiš že konkreten preamp/multiefekt, po možnosti še lampaš, ki ga lahko uporabljaš na PC-ju in live.
 
 
 
 
peavey
bobnar


Prispevkov: 10
Pridružen: 27 Mar 2013, 21:27

Odgovor Objavljeno: 02 Feb 2014, 19:38 

Aha kako je pa s snemanjem kitare na pc s pod hd300, a bi rabil še zunanjo zvočno? Ker ta rig kontrol ima neko zunanjo zvočno in lahko snemaš na pc. Rabil bi za kakšne demo posnetke...




LP
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1417
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 02 Feb 2014, 21:06 

Prek vgrajenega USB lahko direkt na PC snemaš...ti prepozna HD300 kot zunanjo audio kartico....to majo že skoraj vsi multiefekti na tržišču kar nekaj let.
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1417
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 03 Feb 2014, 07:22 

Za kakšno "zajebancijo" je sam GR5 čist zadost. Spodnji kratek primer je posnet direkt s kitaro v line input od laptopa. 3 steze kitar ter ena bobnarska podlaga (Superior Drummer 2).....Posneto v Reaperju, gonilniki Asio4all....latence nobene oz zanemarljiva...cca 8 ms.

https://soundcloud.com/benetom2000/3-kitare
 
 
 
 
flex567
bobnar


Prispevkov: 38
Pridružen: 22 Feb 2014, 23:13

Odgovor Objavljeno: 15 Mar 2014, 14:36 

mogoče kdo ve zakaj ko potegnem distortion iz desne strani na Rack se nič ne zgodi ko igram. Vedno je isti zvok. Če dodam katerokoli komponento na Rack vedno imam isti zvok? Mogoče kdo ve v čem je problem?
 
 
104 prispevkov • Stran 7 od 71 ... 3, 4, 5, 6, 7
 
 
Pojdi na: