*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
104 prispevkov • Stran 1 od 71, 2, 3, 4, 5 ... 7
 
 
Da Cat
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 1577
Pridružen: 16 Dec 2004, 20:51
Kraj: Gorenja vas


Odgovor Objavljeno: 17 Dec 2004, 00:46 

Ne vem, koliko vas pozna to zadevo. V bistvu ni klasičen efekt, je računalniški program, ki deluje kot multiefekt, kjer lahko dodajaš in mešaš med sebo malo morje zadev, zraven pa imaš še pedal. Zadevo sem dobil (scrackano verzijo), a doma sem jo zelo malo sprobu, ker je pač moja zvočna kartica prešvoh :cry: (nuca kakšno bolj studijsko low latency zadevo), a je kljub temu ven prišel, sicer s trisekundno zamudo, kar presenetljivo dober zvok. A je kdo že sprobu to, ker sem slišu, da eni to uporabljajao clo v živo, na špilih. Je mogoče že kdo snemu s kej s tem programom?


Več informacij:
http://www.nativeinstruments.de/index.php?guitarrig_us
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1417
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 17 Dec 2004, 08:54 

Sprobal....latenca cca. 5 ms.....za clean sounde je še ok, za kake hude distoržne pa pozabi.....preveč bruma in šuma....če pa noise gate naviješ, ti pa prehitro poreže signal....
 
 
 
 
AntiFriz
Uporabniški avatar
bobnar


Prispevkov: 18
Pridružen: 13 Dec 2004, 01:02
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 17 Dec 2004, 13:41 

Kaj pa kaksn Steinberg produkt v tem smislu? Npr. Virtual Guitarist E.E.
Kako se to obnese, ce je ze kdo imel to...
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1417
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 17 Dec 2004, 15:32 

ha....preko hardware efektov ga ni :).....
 
 
 
 
Da Cat
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 1577
Pridružen: 16 Dec 2004, 20:51
Kraj: Gorenja vas


Odgovor Objavljeno: 17 Dec 2004, 17:44 

Res je, da ga čez hardware ni. Itak maš na vseh mal bolših rack efektih iste nastavitve kot kle gor pa še tisti pristen sound dobiš. Sam usen sem slišu, da se zadeva da uporabt

benetom:
Na kakšni zvočni kartici si pa sprobal zadevo? Kolk se ta latenca pozna pri igranju, je opazna oz. a te ful moti?
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1417
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 17 Dec 2004, 19:55 

Audiotrak Maya 44 MK II...latence se nič ne pozna pri igranju kitare vživo...kot pravim, je pa pri močnejši distorziji prisoten šum, ko mutaš strune (ko nehaš igrat določeno frazo, ton) kar je zelo moteče.....če pa dvigneš noise gate, pa več nimaš kontrole nad dinamiko -sustain je v "riti" :)
 
 
 
 
Borut
Uporabniški avatar
doniral2010
doniral2010


Prispevkov: 9567
Pridružen: 13 Avg 2004, 09:20

Odgovor Objavljeno: 17 Dec 2004, 20:47 

nabavis guitarport od line6 in delaš ven kučne čarolije....zelo uporabna stvar, še posebej z najnovejšim softverom...
 
 
 
 
Plac
bobnar


Prispevkov: 16
Pridružen: 09 Feb 2006, 22:16

Odgovor Objavljeno: 24 Feb 2006, 10:51 

da se jaz pripomnim nekaj malega o Guitar Rigu.
Zadeva se obnese fenomenalno. Sam uporabljam behringerjev predojacevalec, kitara je vklopljena direktno vanj in iz njega v eno malo boljso zvocno kartico(emu 0404).
Sound je fenomenaln, tud distortioni.
Problem Guitar riga in pa tud se vedno na zalost 2jke je, da so preseti, ki so ze narjeni dokaj slabi, zato se mors spravit skupaj in nardit nekaj svojega pol pa spila kak hoces :)
Zelo zelo uporabna zadeva!
Če ga primerjam s kakim drugim npr. Amplitube, se mi zdi da se pri amplitubeu malo bolj cuje tista digitalizacija signala,
Amplitube 2, vsej po soundih, ki sem jih slisal pa je malce drugacna pesem, treba sprobat, ce je sploh ze zunaj.
Drugace pa obstaja se ena podobna zadeva in sicer jo izdeluje podjetje Waves(http://www.waves.com) ampak, se za moje pojme ne pribliza niti enemu od zgoraj nastetih.
Kar se pa tice tistega Virtual Guitarista, pa to ni efekt, ampak so kitarski loopi raznorazni, tak da to ni to :)
Glede soundov pa poslusaj demo mojega benda, ki je sicer zaigran preko enega ze narjenega preseta in s ene cuje najbolj posreceno, je pa z slisat prblizno.
http://www.myspace.com/serenadeoflies
lp[/url]
 
 
 
 
Da Cat
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 1577
Pridružen: 16 Dec 2004, 20:51
Kraj: Gorenja vas


Odgovor Objavljeno: 24 Feb 2006, 20:50 

daj mal povej, kako ste snemali z guitar rigm... kako si povezal zadevo za recording, s kakšno kitaro, s kerim programom, ker se tud sam probavam to lotit.
 
 
 
 
Jantex
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 276
Pridružen: 28 Sep 2004, 20:28
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 09 Mar 2006, 18:47 

tudi sam sedaj doma uporabljam Guitar Rig 2 in sm več kot navdušen, le čas is moraš vzeti. PA še ena POMEMBNA stvar. Dobro je imeti hudo zvočno z ASIO driverji, da imaš malo latencyja, vendar pozor. Jz imam SoundBlaster Live in če še ne veste, je to kartica narejena na istem čipu kot EMU10xx, ki je bila več kot 10krat dražjas, s tem da ima softwersko zaprte funkcije.

Poberite dol tale kx driver, ki bo iz vašega Soundblaster Liva naredil veliko zmogljivejšo kartico z DSP-ji in vsebuje tudi ASIO driver. Latency lahko nastavite na 2,6ms kar se sploh ne pozna in lakho uživate v igranju.
Da pa lakho snemate, morate prevezati DSP-je v mikserju.
Tukaj dobite driver:

http://kxproject.lugosoft.com/index.php?language=en

Tukaj je lsika za prevezavo DSP-jev, če želite snemati in uporabljati line in.

Slika
 
 
 
 
Jantex
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 276
Pridružen: 28 Sep 2004, 20:28
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 09 Mar 2006, 18:50 

no, ne vem, zakaj se slika ne prikaže, sa vredu, skopirajte si ta link v vaš brskalnik in boste dobili sliko :)
 
 
 
 
Da Cat
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 1577
Pridružen: 16 Dec 2004, 20:51
Kraj: Gorenja vas


Odgovor Objavljeno: 09 Mar 2006, 21:27 

ej, a tale zadeva dela tud z Guitar rig 1.0, ker mam mal slabšo kišto pa me malo jebe vse skupaj...
Drgač ta thnx stari!
Se vidjamo nasleden teden - vin a stejđu, mi spodi! :)
 
 
 
 
rudib
bobnar


Prispevkov: 34
Pridružen: 30 Mar 2005, 00:41
Kraj: kamnik


Odgovor Objavljeno: 09 Mar 2006, 22:28 

Audigy 2 s prilozenimi Creativomi ASIO driverji dela cisto ok tudi z latenco 2 ms.

Podobna storija, Behringerjev mixercek, direktno v racunalnik... Z visokim gainom sicer sumi, vendar predvsem zaradi zelo sumecega Behringerja. Bomo sprobal kje na kaksni boljsi opremi. :)
 
 
 
 
Jaco P.
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 644
Pridružen: 25 Mar 2005, 20:27
Kraj: Brežice


Odgovor Objavljeno: 16 Mar 2006, 23:58 

men je tudi guitar rig mrak. res SUPER sound!! 8)

...sam morm še sprobat te drivere ko jih je Jantex priporoču...

sam zanima me še kako mate naštimano tam na Audio Setup un Interface..na kaj imate?
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1417
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 18 Mar 2006, 21:52 

ja Guitar Rig 2 dela tud meni fenomenalno :)...se splača mal poigrat z njim...sprobajte...pa vklopte ASIO, če vaša sound karta podpira ;)
 
 
104 prispevkov • Stran 1 od 71, 2, 3, 4, 5 ... 7
 
 
Pojdi na: