*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
162 prispevkov • Stran 11 od 111 ... 7, 8, 9, 10, 11
 
 
uros.planinc
Uporabniški avatar
car na kitar'


Prispevkov: 2139
Pridružen: 11 Jan 2005, 12:17
Kraj: ce


Odgovor Objavljeno: 06 Avg 2010, 09:18 

lahk ti dam jst bfd. men je delal brez problemov.
 
 
 
 
oven
bobnar


Prispevkov: 12
Pridružen: 04 Okt 2008, 11:19

Odgovor Objavljeno: 10 Feb 2011, 19:58 

A mi lahko kdo razloži, zakaj so prednaloženi groovi v BFD vedno malo zamakjeni....?
Recimo ko odpreš groove in so pikice npr. od Hi-Hata minimalno zamakjene od pikic npr kicka?? Ker če hočeš tako malenkostno zamaknit moraš izklopit Snap to grid opcijo...zanima me samo v čem je point tega..
vem ja, neumno sem napisal, upam da ve kdo kaj sem hotel povedat...
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 10 Feb 2011, 20:13 

ker so odigrani oziroma dobro sprogramirani. noben bobnar "on grid" točen... Jaz vedno ko poklikam kake bobne razbijem malo grid.
lahko pa groove "quantizas" ce hoces.

so pa "time keeper" groovi bolj pomembni kot snare ali kick.

ampak tako cist na hitro, ce zamaknes snare malo naprej, bo "vlekel" nazaj cel riff, ce ga potegnes malo nazaj za grid, ga bo pa "tiscal"

kar mocna izrazna sredstva.
bobne naredi 10x bolj realisticne, ker so pac odbobnani in ne odklikani.
(Here to disappear.)
 
 
 
 
oven
bobnar


Prispevkov: 12
Pridružen: 04 Okt 2008, 11:19

Odgovor Objavljeno: 10 Feb 2011, 21:52 

Emm....kaj naredi ubistvu tale quantize??
Pa je kaj je misljeno z time keeper groovi?

Ne vem..jst sem naredil zdaj bobne za en komad, bom probal malo premaknit stvari levo desno, sam ne vem kak bo :? ko gledam prednaložene grove je vse tak neenakomirno zamakjeno, malo levo in malo desno....

drgače pa hvala za odgovor no, sem bol nov v tem :kitarist:
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 11 Feb 2011, 10:35 

quantize ti jih premakne nazaj na grid.

predlagam ti, za cim bolj realisticen rezultat, da si postavis prednalozen groove za osnovo ki jo potem spreminjas.
"time keeper" groove so recimo hihati in ride ki tolcejo prblizn na metronom.

lih fora je v tem da ni "mal sem mal tja" prestavljeno ampak je odigral bobnar na elektricne bobne zato je pravi bobnarski "groove" v tistem loopu. dosti uporabne zadeve, jaz kvantiziranih groovov sploh ne uporabljam ker je nesmiselno. :)
(Here to disappear.)
 
 
 
 
Backstager
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 547
Pridružen: 03 Jul 2010, 22:00

Odgovor Objavljeno: 24 Jun 2011, 02:51 

Zanima me, s katerimi software-i bi lahko programiral atmosfersko spremljavo bobnov s stilu spodnjih linkov ...

http://imageshack.us/clip/my-videos/27/304.mp4/
http://imageshack.us/clip/my-videos/21/5w1.mp4/

Večina programov, ki jih imam jaz, so mi preveč bas, snare, hi-hat rokerski.
Videji v linkih pa, ker ne znam nalagat mp3-jev
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 24 Jun 2011, 08:18 

produkcija. Programiranje + mix.
lahko iz kerihkolih semplov podoben feeling dobis ce ga prav obravnavas
(Here to disappear.)
 
 
 
 
hicks
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 250
Pridružen: 07 Jan 2009, 11:35
Kraj: Nova Gorica


Odgovor Objavljeno: 22 Okt 2011, 13:59 

Jst bi rad za našega bobnarja posnel click naših komadov. Tempo se spreminja in rije ku nevem kaj... Kateri program bi si moral dobit da to posnamem,da mu naredim MP3 pole ven?

Hvala
Ne sodi človeka, če nisi v njegovih čevljih.
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1613
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 22 Okt 2011, 18:23 

Jaz sem to delal v Nuendu ali Cubase-u. Narediš Tempo track.
 
 
 
 
dafon
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 241
Pridružen: 28 Avg 2007, 20:47

Odgovor Objavljeno: 08 Jan 2014, 17:14 

Obstaja kak program v smislu metronoma, samo da ti namesto metronoma drži nek osnovni bobnarski ritem?
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 08 Jan 2014, 17:20 

dafon napisal/-a:
Obstaja kak program v smislu metronoma, samo da ti namesto metronoma drži nek osnovni bobnarski ritem?

http://www.onemotion.com/flash/drum-machine/
http://www.virtualdrumming.com/drums/wi ... chine.html

etc. sam google "drum machine"
(Here to disappear.)
 
 
 
 
dafon
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 241
Pridružen: 28 Avg 2007, 20:47

Odgovor Objavljeno: 08 Jan 2014, 17:24 

Ploki napisal/-a:
dafon napisal/-a:
Obstaja kak program v smislu metronoma, samo da ti namesto metronoma drži nek osnovni bobnarski ritem?

http://www.onemotion.com/flash/drum-machine/
http://www.virtualdrumming.com/drums/wi ... chine.html

etc. sam google "drum machine"


Hvala
 
 
162 prispevkov • Stran 11 od 111 ... 7, 8, 9, 10, 11
 
 
Pojdi na: