*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
12 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
human375
bobnar


Prispevkov: 23
Pridružen: 16 Dec 2013, 18:19

Odgovor Objavljeno: 21 Nov 2014, 22:08 

Dober dan !

Snemam kitaro in sicer iz ojačevalca ( effects send) v zvočno kartico... no problem se pojavi ko datoteko iz cubase-a exportam/izvozim v Wav obliko in se mi spremeni višina ali frekvenca nevem natančno ( v kratkem: fouš je) morda kdo ve vzrok...

Tonaliteta se mi spremeni ko npr. poslušam isto datoteko z zvočniki ki so priklujčeeni na zvočno kartico... če pa jih predenem v računalnik ( integrirana) pa dobim drugačno višino tonaliteto? sepravi bi moral biti problem v kartici morda nastavitev kakšne frekvence... kartica je Echo audifire12
 
 
 
 
Hammy
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 242
Pridružen: 14 Feb 2011, 05:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 22 Nov 2014, 00:25 

če prav razumem ti pitch shifta track? kakšen sample rate zna biti tukaj krivec, odvisno če si kaj spreminjal vmes
 
 
 
 
human375
bobnar


Prispevkov: 23
Pridružen: 16 Dec 2013, 18:19

Odgovor Objavljeno: 22 Nov 2014, 11:41 

Ja verjentno.. če bi npr. poslal nekomu nek posnetek akordov ( jaz bi jih poslušal čez zvočno in bi bilo vse lepo in prav) in če bi jih poslušal on čez zvočnike bi bilo vse razglašeno ( spremeba pitcha) .... Sem probal na kartici naštimat Core Audio Sample Rate na 44.1 kHz vendar ni učinka, seveda Sample rate je še vedno na 48kHz in ga nemorem spremenit ( nemorm napisati poljubne številke)... bi lahko morda uredil kaj v programu?
 
 
 
 
Hammy
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 242
Pridružen: 14 Feb 2011, 05:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 22 Nov 2014, 14:06 

na pamet bi reku da ma cubase kakšen setting, ki ti viša oz. niža sample rate ko exportaš track, neki v smislu; use project/soundcard sample rate when exporting/playback
 
 
 
 
human375
bobnar


Prispevkov: 23
Pridružen: 16 Dec 2013, 18:19

Odgovor Objavljeno: 22 Nov 2014, 20:28 

Jah sm že iskaal samo ni problem samo v exportanju... npr. na cubase sem si naložil nek track.. npr. Guns and roses paradise city no in hočm čez igrat, posnet solo... no in če dam zvočnike v zunanjo zvočno se mi spremeni pitch.. če jih imam pa v računalniku pa je normalno....
 
 
 
 
Hammy
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 242
Pridružen: 14 Feb 2011, 05:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 22 Nov 2014, 21:42 

nimam pojma :p
 
 
 
 
roxxx
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 438
Pridružen: 08 Okt 2011, 17:16
Kraj: Ce/Lj


Odgovor Objavljeno: 24 Nov 2014, 13:17 

Jaz sem imel iste probleme, pa se je izkazalo, da so bili driverji za zvočno kartico krivi.
Po namestitvi novih driverjev deluje normalno. Poskusi, mogoče je to vzrok.
Lp rok
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7204
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 25 Nov 2014, 10:22 

sample rate imaš na 48, ko exportaš, ti skonvertira v 44.1. Iste probleme so imele stare zvočne kartice, ker je bilo jedro zvočne narejeno na 48 kHz in niso znale pravilno skonvertirat. Tu je težava.
Rešitev: snemaj na 44.1 in ti bo ok pri exportu. Poskusi tudi z menjavo gonilnikov. Asio4all je rešil težavo na starih Soundblasterjih
 
 
 
 
human375
bobnar


Prispevkov: 23
Pridružen: 16 Dec 2013, 18:19

Odgovor Objavljeno: 28 Nov 2014, 22:14 

Hmm dvomim da bi to delovalo spremeba je npr. ko sem v cubase in ko snemam imam zvočnike v zunanji zvočni kartici no ko posnamem je zvok pravi tak kot se sliši akord G =akord G... no ker pa imam probleme z vezavo iz zvočne kartico na stereo ( stereo rabim da uredim zvok) dam zvočnike v računalnik in v cubasu nastavim da mi zvočniki delajo iz notranje zvočne kartice ( od računalnika) in že tu se pojavi sprememba višine... isti posnetek samo druga zvočna kartica.. na programu od zunanje kartice je napisan sample rate vendar ga nemorm spremenit piše 48kHz , spodaj je pa še Core audio sample rate to pa lahko spreminjam ampak sploh ni učinka..

LP
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7204
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 28 Nov 2014, 22:20 

poskusi na zvočni na pcju naštimat 48 kHz
 
 
 
 
human375
bobnar


Prispevkov: 23
Pridružen: 16 Dec 2013, 18:19

Odgovor Objavljeno: 28 Nov 2014, 22:57 

Na zvočni od kompa je bilo že 48kHZ sm dal na 44.1kHz sploh ni spremembe... No se bom usmeril v to da uredim zvočnike stereo na zunanjo kartico ( nakup par kablov)... pr exportanju mi pa sploh ne spremeni frekvence dal sm vse živo 44.1, 48, 96... pa sploh ni razlike v zvoku ???
 
 
 
 
human375
bobnar


Prispevkov: 23
Pridružen: 16 Dec 2013, 18:19

Odgovor Objavljeno: 29 Nov 2014, 12:21 

Evoo uspel popravit problem... :D .. ubistvu je bil problem pri čistih osnovah :oops: po naklučju sm našel meni kjer se menja frekvenco pri kateri snemaš in jo nstavil na 48kHZ ( v cubase-u), no problema ni nikjer, ne pri exportanju,ne pri menjavi zvočnih ( integrirana vs. zunanja).. hvala vsem za pomoč

LP
 
 
12 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Pojdi na: