*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
76 prispevkov • Stran 4 od 61, 2, 3, 4, 5, 6
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7182
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 30 Apr 2010, 21:19 

Native instuments B4
 
 
 
 
Bezo
živa legenda


Prispevkov: 1561
Pridružen: 21 Nov 2004, 22:12
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 01 Maj 2010, 10:05 

Hvala, bom sčekiral.
 
 
 
 
billy_bobo
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1269
Pridružen: 27 Jul 2010, 15:20
Kraj: Kras


Odgovor Objavljeno: 02 Okt 2010, 06:43 

A kdo ve zakaj meni v Adobe Audition 3.0 plug in-i kot so guitar rig ne delajo oz jih zazna in napiše da niso velavni? jih mogoče samo program ne podira ali kako dugače?
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 02 Okt 2010, 11:43 

mas tazadne verzije?
(Here to disappear.)
 
 
 
 
billy_bobo
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1269
Pridružen: 27 Jul 2010, 15:20
Kraj: Kras


Odgovor Objavljeno: 02 Okt 2010, 20:01 

mam adobe a. 3.0 in guitar rig 4 pa mi ga ne zazna. kej bi lohko blo. mi napiše:
not instrum. ali je mogoče da ne zazna kot kompaktibilen plug in? in prav tako imam inštaliran devil studijo in mi ga tudi ne zazna, npr. ezdrumerja pa mi? zakaj to?
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 03 Okt 2010, 00:27 

EZ drummer je vst INSTRUMENT, guitar rig in studio devil sta pa vst EFEKTA.
EZ Drummer je VIR zvoka,
guitar rig pa zvok samo PROCESIRA. :)
tak da ti cist prav pise, kot insert mors nalozit guitar rig pa bo slo
(Here to disappear.)
 
 
 
 
billy_bobo
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1269
Pridružen: 27 Jul 2010, 15:20
Kraj: Kras


Odgovor Objavljeno: 03 Okt 2010, 08:47 

kako to naložim? oprosti ma sem otalen zelenec v tem
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 03 Okt 2010, 10:18 

bos moral nekoga ki dela v auditionu vprasat, ker direktne procedure ne poznam. :)
poglej v manual pa posearchaj te terme: "plugin", "insert", "effect", "VST" pa bi 100% moral najt
(Here to disappear.)
 
 
 
 
FelX
Uporabniški avatar
Administrator


Prispevkov: 5979
Pridružen: 19 Jan 2005, 17:03
Kraj: Celje, knežje mesto


Odgovor Objavljeno: 08 Dec 2010, 15:48 

Iščem en fajni VST reverb. Rad bi nekaj zvokovno dobrega in enostavnega za uporabo, če obstaja. Po možnosti z dobrimi preseti.

Ima kdo kaj takšnega?

Aja, pa potreboval še en podoben EQ, s kakšnim presetom za low cut.
Slika Bodi fül kül in postani podpornik foruma --> Slika
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 08 Dec 2010, 17:24 

Preset za low cut?
kaj pa ti če preset za low cut??

reverba meni daleeeeec najljubsa:
-2C audio Aether
-Lexicon Native reverb bundle

dalec najljubsi eq pa Voxengo GlissEQ. Ce hocs res SIMPLE poglej voxengo Overtone GEQ
(Here to disappear.)
 
 
 
 
FelX
Uporabniški avatar
Administrator


Prispevkov: 5979
Pridružen: 19 Jan 2005, 17:03
Kraj: Celje, knežje mesto


Odgovor Objavljeno: 08 Dec 2010, 20:33 

Reverb: tenx,
Low cut: kako pa rešuješ ta problem? Zaenkrat sem kar frekvence rezal, ampak nisem nekak siguren da je to to - nisem nekaj vešč snemanja :)
Slika Bodi fül kül in postani podpornik foruma --> Slika
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 09 Dec 2010, 09:39 

Low cut filter je točno to. :)
filter ki mu nastaviš frekvenco in "slope".
na tisti frekvenci je -3dB padec vsaka naslednja oktava je pa rezana za 3,6,12,18,24,36,48 (itd) dB.
praksa:
nastavis na EQju Low Cut filter, 220hz, 12dB/8ve
220hz bo -3dB, 110hz bo -15dB. :)

druga stvar so "efekt" filtri, se pravi "kvazi analogni" filtri ki so bolj ali manj narejeni po dizajnu filtrov iz sinta, za vse tiste "swooshe" in "swishe" pri tehnazi :D pa za lo-fi beate pa take bedarije
tist mas pa recimo:
tone2 bi filter
fabfilter volcano

Voxengo GlissEQ mi je dober ravno zato ker ima precej dober low cut filter z malo "zvonjenja"


upam da sem ti kar se da jasno razlozil? ce ne kar prasaj
(Here to disappear.)
 
 
 
 
FelX
Uporabniški avatar
Administrator


Prispevkov: 5979
Pridružen: 19 Jan 2005, 17:03
Kraj: Celje, knežje mesto


Odgovor Objavljeno: 09 Dec 2010, 10:02 

Se svita ;)

Povej mi še tole, čisto praktičen primer:

Snemam recimo klasično kitaro, ki ima gor še piezo. Pri piezu niti ni problematično, vendar rad kombiniram še z eksternim mikrofonom, ponavadi mi najbolje zveni 40/60 (piezo/mic). Za mikrofon varianto bi pa potreboval nek low cut. Obstaja kakšna tabela s frekvenčnimi območji za kitare, ali kako veš kje rezat?

Uporabljam pa Rode NT1a v e-mu zvočno.
Slika Bodi fül kül in postani podpornik foruma --> Slika
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 09 Dec 2010, 10:28 

recimo prva stvar ki jo je vredno pogledat je kje ima kitara fundamental (osnovni ton)
seveda nad njim rezat kaj dosti smiselno ni.
http://www.vaughns-1-pagers.com/music/m ... encies.htm

potem je pa tako, odoka, low mid (300-500) je podn, 400-1000 mid je "body" in "boxiness" 1000-3000 highmid je fretbuzz, finger noise (ribanje) in attack, 3000 dalje so pa "higher" harmonics, nekje nad 10000-12000 pa ponavadi kitara nima vec kaj dosti.
sicer je pa vedno odvisno od konkretnega primera ker ze pozicija mikrofona za 5cm lahko naredi precej drasticno razliko.

ponavad je mikrofonski sound boljsi, vsaj meni :)
lahko pa tudi split-band naredis, recimo da imas piezo od 500hz naprej in mikrofon do 500hz... pride zanimiv rezultat. :)

lahko za vic posljes ce ti ni panike da vidim kaj se kaj dogaja
(Here to disappear.)
 
 
 
 
FelX
Uporabniški avatar
Administrator


Prispevkov: 5979
Pridružen: 19 Jan 2005, 17:03
Kraj: Celje, knežje mesto


Odgovor Objavljeno: 09 Dec 2010, 10:43 

Ja sej s to pozicijo mikrofona je tudi zabavno... Nimam tule nič pri roki, ti pa pošljem popoldne za hec.
Slika Bodi fül kül in postani podpornik foruma --> Slika
 
 
76 prispevkov • Stran 4 od 61, 2, 3, 4, 5, 6
 
 
Pojdi na: