*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
17 prispevkov • Stran 1 od 21, 2
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2319
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 04 Nov 2007, 18:08 

Na kakšen način delate vaše home posnetke...snemate "suho" kitaro in v mix-u dodate delay ali snemate že z efektom? Kaj se vam zdi bolš? Glede na to da imam zelo dober delay bi rajši delal z narejenim soundom (katerega sem tud navajen igrat) je pa verjetno potem v miksu problem kaj spremenit...
je pa res da če hočeš posnet kitaro je to huda zafrkancija, saj gre z kakšnim guitar rigom 3x hitreje kot postavljanje mikrofona iskanje pravega položaja, prava glasnost itd...
kaj priporočate kako delate?
Druga stvar je reverb, na Twinu imam tak reverb da te kr odnese z njim in ga z raznimi efx. pod razno ne dobiš takšnega, nastane pa spet problem ko hočeš to zmiksat, da ne zapaca preveč ostalih kanalov

Je pa še ena možnost da Delay (T-rex replico povežem z kartico preko MIDI :lol: ) in tako dobim točen beat npr. bobnov tudi v delayu, ali je bolše da ima delay drug tempo kot bobni, na roke ga itak ne moreš 100% nastavit , glede na to da pa ima t-rex midi opcijo se pa da tap tempo krmilit...?
 
 
 
 
Gašper
car na kitar'


Prispevkov: 1021
Pridružen: 01 Sep 2006, 23:31

Odgovor Objavljeno: 04 Nov 2007, 18:14 

Jaz snemam z delayem, ker se mi ne ljubi naknadno dodajat delay. Mislim, da je moj (tvoj bivši) ad9 čisto ok za posnet. Če imaš pa možnost kasneje dodajat kakšne hude delaye, če delaš produkcijo u nulo, potem je pa pomoje najboljše posneti kitaro brez delaya in reverba. Tako jaz mislim, ampak o tem nimam pojma.
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2319
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 04 Nov 2007, 18:22 

Me veseli da ti AD9 služi :punk: , bom verjetno kr z delayom snemal (čakam še novo kartico) za doma je ok! Itak ne bo več kot 4 ali pa 5 špur inštrumentov...
 
 
 
 
spikey
Uporabniški avatar
živa legenda


Prispevkov: 1872
Pridružen: 14 Avg 2004, 17:21
Kraj: Šentjernej / Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 04 Nov 2007, 22:09 

Sicer nimam s snemanjem nobenih resnih izkušenj, vendar mi zdrava pamet govori, da če za razne analogne pedalčke že zmečem stotine evrov, zakaj bi potem snemal brez njih. Nek se čuje razkoš ;)

AD9 je drugače zakon :punk:
Pearl Red Burst Music Man JP6
 
 
 
 
zmatej
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1219
Pridružen: 30 Nov 2005, 18:30

Odgovor Objavljeno: 05 Nov 2007, 09:35 

Če lahko posnameš vse v enem kosu, pol se splača uporabit pedalčke, če pa precej nasnemavaš, je precj bolše, da posnameš suh signal in mu kasneje dodaš efekte, drugače se precej opazi to nasnemavanje.
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7157
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 05 Nov 2007, 09:50 

`spiKEY` napisal/-a:
Sicer nimam s snemanjem nobenih resnih izkušenj, vendar mi zdrava pamet govori, da če za razne analogne pedalčke že zmečem stotine evrov, zakaj bi potem snemal brez njih. Nek se čuje razkoš ;)

AD9 je drugače zakon :punk:


ah ta zdrava pamet ;)
ko bos enkrat posnel delay, ga ne bos mogel vec spreminjat. in bos potem v miksu uhotovil, da bolj pase 200 ms namesto 250, kot si posnel in bos moral se enkrat posnet. tako pa posnames suho kitaro in se vedno lahko posljes preko pedalckov nazaj v computer signal in jih tako uporabis.
 
 
 
 
zmatej
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1219
Pridružen: 30 Nov 2005, 18:30

Odgovor Objavljeno: 05 Nov 2007, 14:12 

Ja pomoje bo kar drugačen zvok prišel, če boš posneti signal spuščal še enkrat preko pedala, al pa če boš posnel sound iz pedalčka preko feršta na mikrofon.

Še zmer pa če ti ni vse točno jasno kako bi se moglo slišat, je bolš imet čist signal in mu kasneje dodajat efekt.
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2319
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 05 Nov 2007, 14:26 

Res je lahko bi kasneje spustil kitaro čez delay (pedalček) ampak bi moral imeti vrhunsko D-A A-D pretvorbo če ne si spet na izgubi kvalitete....
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7157
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 05 Nov 2007, 14:40 

glede na tvoj zadnji post predvidevam, da bos nabavil vrhunsko zvocno kartico
 
 
 
 
kitaramoz
Uporabniški avatar
vintage član foruma


Prispevkov: 2319
Pridružen: 16 Mar 2006, 15:28
Kraj: štajerska


Odgovor Objavljeno: 05 Nov 2007, 16:31 

ne vem verjeno bom nekaj v smislu MOTU 828II, ker do sedaj sem imel terratec 88ews, upam na nakšno rabljeno, ker mi ni preveč dnarja za vlagat v opremo ki hitro zgubi ceno :wink: ...
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7157
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 06 Nov 2007, 00:01 

potem ti tudi vrhunski ad/da konverterji ne pomagajo ;)
 
 
 
 
Ploki
Uporabniški avatar
doniral 2012
doniral 2012


Prispevkov: 3937
Pridružen: 19 Avg 2004, 09:44
Kraj: Velenje-LJ


Odgovor Objavljeno: 06 Nov 2007, 09:42 

lahk pa pac reskiras in nimas analognih delayev pa prek S/PDIF vzames kak delay od TC Electronic :P

jaz ko sm snemu se enkrat nism G Majora uporabu.. ubistvu ga vrzem iz signal chaina ze v osnovi kadar snemam. ce mam res kako nujo po tistem efeketu ga prek S/PDIF zvezem pa je to to. problem bi bil ce bi snemu na 96khz :P ampak ne. :D ko pa bom si bom pa Eventide kupu :D
 
 
 
 
Oz
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 521
Pridružen: 14 Avg 2004, 21:09
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 16 Dec 2007, 15:01 

A poznate kakšne hude softverske delaye? Rabim jih za Nuendo, ker sem pred kratkim snemu kitaro brez delaya, ker ga pa v osnovi dosti uporabljam, bi res rabil kakšno kakovostno zadevo. Vem, da ma Guitar Rig, samo ni čist po mojem okusu...
 
 
 
 
JohnsonVoltage
Uporabniški avatar
Mod from Hell™
Mod from Hell™


Prispevkov: 4468
Pridružen: 25 Apr 2005, 19:58
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 16 Dec 2007, 21:10 

Jaz vecinoma uporabljam tistega iz Waves, (2 in 6 taps supermod).
 
 
 
 
mcinku
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1884
Pridružen: 17 Avg 2007, 11:35
Kraj: Tm k so vsi ta ohrni doma!?


Odgovor Objavljeno: 03 Jan 2008, 15:33 

...sam mislim, da je najbolje snemat suho kitaro (če je možnost pa še s pedalčki na drug kanal). Kasneje je potem možno uporabit reamping in tako zopet posnet kitaro z efekti in ampi.

To je še posebej uporabno, če si one man studio guy, saj tako lahko na posnet track experimentiraš s postavitvijo mikrofonov, efekti, lahko dodaš še kakšen amp, če se ti zdi primerno...

the key is this
http://www.radialeng.com/di-xamp.htm
(ali podobne naprave)


:?

PS: Sam moram priznati, da sem preveč len za reamping, saj se na koncu vedno zadovoljim z simulacijami. :roll:
 
 
17 prispevkov • Stran 1 od 21, 2
 
 
Pojdi na: