*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
125 prispevkov • Stran 5 od 91, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
 
 
bego
terasna legenda


Prispevkov: 138
Pridružen: 17 Jul 2008, 08:03
Kraj: Novo mesto/Dravograd


Odgovor Objavljeno: 06 Mar 2010, 17:49 

kako posneti iz glave direkt v PC?

varianta: kitara glava box simulator, PC...
ali
varianta: kitara glava box mikrofon(shura beta 58A) PC

kaj je boljše?
kater box simulator je soliden za solidno ceno? recimo 300€?
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7301
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 06 Mar 2010, 18:34 

mikrofon.
 
 
 
 
bego
terasna legenda


Prispevkov: 138
Pridružen: 17 Jul 2008, 08:03
Kraj: Novo mesto/Dravograd


Odgovor Objavljeno: 06 Mar 2010, 19:02 

mikrofon direkt v zvočno ali dam vmes še kakšen kompresor ali mic pre-amp?
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7301
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 06 Mar 2010, 19:09 

obvezno mic preamp. kompresor (na insertu za preampom) pa po potrebi glede na način igranja in tvojo dinamiko
 
 
 
 
bego
terasna legenda


Prispevkov: 138
Pridružen: 17 Jul 2008, 08:03
Kraj: Novo mesto/Dravograd


Odgovor Objavljeno: 06 Mar 2010, 19:28 

kater mic preamp mi priporočaš in kompresor?
a je lahko kompresor pedal efekt?
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7301
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 06 Mar 2010, 20:27 

če je pedal, gre pred preamp. kateri preamp? tube-tech. ampak za to najbrž nimaš šoldov ;)
povej limit
 
 
 
 
bego
terasna legenda


Prispevkov: 138
Pridružen: 17 Jul 2008, 08:03
Kraj: Novo mesto/Dravograd


Odgovor Objavljeno: 06 Mar 2010, 21:25 

200€
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7301
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 06 Mar 2010, 21:26 

kakšno kartico imaš?
 
 
 
 
bego
terasna legenda


Prispevkov: 138
Pridružen: 17 Jul 2008, 08:03
Kraj: Novo mesto/Dravograd


Odgovor Objavljeno: 06 Mar 2010, 21:41 

integrirano na plati...plata stara cca 6let amd 3000 64bit procesor

kitara ibanez rg 570, framus cobra, marshall box 4x12 z greeni, mic shure beta 58A to je to
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7301
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 06 Mar 2010, 22:26 

potem se ti najbolj splača kupit usb audio karto z mic preampom. kakšen presonus pade za te šolde z dvema mic preampoma, da boš v bodoče lahko snemal kitaro z dvema mikrofonoma
 
 
 
 
creactive
one man band


Prispevkov: 89
Pridružen: 21 Dec 2008, 15:07

Odgovor Objavljeno: 06 Mar 2010, 23:00 

zvočna presonus firebox je solidna, ima dva preampa kot je dejal diodibuh, in predvsem pomembno-je firewire karta.
Imaš pa tudi presonus Bluetube DP ki ni karta ampak samo dual preamp, ali pa Presonus TUbe pre z enim preampom.
http://www.presonus.com/products/Detail.aspx?ProductId=11
http://www.presonus.com/products/Detail.aspx?ProductId=16
Če imaš možnost prej sprobaj če ti odgovarja oz če odgovarja tvojemu hardware-u
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7301
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 06 Mar 2010, 23:52 

ma pri dveh kanalih je prav vseeno ali je fw ali pa usb ;)
 
 
 
 
CaTsTeR
one man band


Prispevkov: 63
Pridružen: 31 Okt 2009, 08:59

Odgovor Objavljeno: 14 Mar 2010, 15:06 

Nekajkrat sem že probal posneti ojačevalec z mikrofonom in problem je nastal ko sem dobil samo mono track (en kanal....slišal kitaro samo na enem zvočniku), dobiti pa želim zvok, ki bi se slišal na obeh zvočnikih. icon_e_smile

Zanima me ali se to reši v programu, ali moraš posneti z dvema mikrofonoma?
 
 
 
 
VeNoM
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 909
Pridružen: 09 Mar 2007, 17:26
Kraj: Jesenice/Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 14 Mar 2010, 15:14 

iz mono posnetka kamot narediš stereo, to zna vsak program za obdelavo zvoka. Če bo pa igral samo en stereo kanal, ga pa preprosto skopiraš na drugega.
 
 
 
 
Bipo Larni
Uporabniški avatar
Surf kavboj


Prispevkov: 7126
Pridružen: 13 Jan 2005, 02:52
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 14 Mar 2010, 15:28 

Track je treba že v začetku označit kot mono, pa bo špilal na obeh zvočnikih. Stereo track ima tudi 2x večjo datoteko.
 
 
125 prispevkov • Stran 5 od 91, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
 
 
Pojdi na: