*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
125 prispevkov • Stran 4 od 91, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9
 
 
metalurgn
bobnar


Prispevkov: 21
Pridružen: 28 Dec 2007, 00:38

Odgovor Objavljeno: 24 Maj 2008, 16:12 

filko_guitarist napisal/-a:
hočem bit siguren:sepravi
-kitaro v ojačevalec kot ponavadi
-na drug kabel na oba konca nataknem adapter
-eno stran vtaknem v record out en konec pa v roza luknjo je prav



jst pa na ferštu nimam tega, mam samo input, cd input pa head phones.. a je pol sploh mozno posnet kitaro na racunalnik (prek ojacevalca mislm)?
 
 
 
 
six-string weapon
Uporabniški avatar
predskupina


Prispevkov: 199
Pridružen: 09 Jul 2007, 15:53
Kraj: Solkan(Nova Gorica)


Odgovor Objavljeno: 24 Maj 2008, 21:13 

sej headphones je output tko kr iz tam dej kabl vn u line in
 
 
 
 
metalurgn
bobnar


Prispevkov: 21
Pridružen: 28 Dec 2007, 00:38

Odgovor Objavljeno: 25 Maj 2008, 00:47 

ja zej mi je ratal ampak tko da sm dau kabl sam do 1/2 not... :lol:
 
 
 
 
CaTsTeR
one man band


Prispevkov: 63
Pridružen: 31 Okt 2009, 08:59

Odgovor Objavljeno: 15 Jan 2010, 23:47 

Imam problem!

Imam:
-Fender Strat
-Peavey Classic 30
-KRK - studijske monitorje
-EMU 1212m (zvočna karta) http://img.clubic.com/photo/00346634.jpg
-....

Nekaj opreme že imam, ampak kako naprej....

Zdej pa nevem kako bi bilo najbolje, da posnamem soliden posnetek.....a bi rabil še preamp (predojačevalec), za ojačat signal kitare, ali bi rabil še mikrofon, ali pa mešalko...?
Kako se vaše snemanje obnese pri vas doma, imate kakšen nasvet?

Rabim samo za snemanje kitare in prosim za kakršnokoli pomoč!

Hvala!
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7292
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 15 Jan 2010, 23:52 

u pismu, šele sedaj sem videl, da ima tvoja karta tudi analog outpute :oops:
tista miza, ki si jo navedel, bo čisto ok. torej: kitara-amp-mikrofon-miza-kartica- iz kartice pa greš direktno na monitorje
 
 
 
 
CaTsTeR
one man band


Prispevkov: 63
Pridružen: 31 Okt 2009, 08:59

Odgovor Objavljeno: 16 Jan 2010, 00:08 

Ali bi lahko namesto tiste mešalke, kupil preamp in...?

....ali bi to delovalo?
kitara > preamp > zvočna kartica, iz kartice pa greš direktno na monitorje?

Ali je boljše imeti mikrofon pred ojačevalem ali samo z kablom povezano?
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7292
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 16 Jan 2010, 00:11 

mešalka ima vgrajene preampe. definitvno boljše z mikrofonom
 
 
 
 
CaTsTeR
one man band


Prispevkov: 63
Pridružen: 31 Okt 2009, 08:59

Odgovor Objavljeno: 16 Jan 2010, 12:20 

Ali bi bil signal dovolj močan, če bi snemal skozi mikrofon in nato v karto, ali bi mogel nujno dati vmes še mešalko?
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7292
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 16 Jan 2010, 12:42 

ovbezno mešalko vmes
 
 
 
 
okoyono
Uporabniški avatar
predskupina


Prispevkov: 179
Pridružen: 08 Feb 2010, 13:35

Odgovor Objavljeno: 16 Feb 2010, 15:00 

Pozdravljeni - sem brskal in upam, da ne premalo.

Zanima me ali ima kdo rešitev za bolj poln in širok zvok kitarske slike oz. kako se pravilno posname kitara. Za snemanje uporabljam Garage band skupaj z Guitar rig-om ver. 2. Tehnično vse deluje o.k. - plug&play, le vtis kitare je nekoliko sterilen, kjub temu, da poskušam posneti čim več v enem takeu, da ostane nekaj mikronskih "nepravilnosti" in da se izogibam ponavljanju (copy-paste) na račun čim bolj "naravnega igranja". Zanima me ali je potrebno kitaro posneti več krat in z različnimi zvoki in opcijami oz. kakšne so vaše izkušnje in kaj delam narobe? Ali bi se moral poigravati z različnimi zvoki za levi in desni kanal?

Pa še to - z zvokom same kitare sem zadovoljen, le skupaj z bobni in bassom deluje premalo polno in široko. Gre za rok glasbo.
 
 
 
 
mcinku
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1885
Pridružen: 17 Avg 2007, 11:35
Kraj: Tm k so vsi ta ohrni doma!?


Odgovor Objavljeno: 17 Feb 2010, 11:10 

Po moje bi tole znalo spremeniti način kako se snema kitaro...
http://www.dailymotion.com/video/x94264_torpedo-vb-101-presentation_tech
Zgleda zelo zanimivo in predvsem uporabno tako v studiu kot v živo...

... in četudi je zadeva narejena v EU je cena čist preveč. :roll:
http://www.lemarchanddesons.com/studio/autres-periphs/two-notes-torpedo-vb-101.php

Morda čez nekaj let če se zadeva prime in cena pade :?
 
 
 
 
Bipo Larni
Uporabniški avatar
Surf kavboj


Prispevkov: 7126
Pridružen: 13 Jan 2005, 02:52
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 17 Feb 2010, 11:21 

Če je notri čip (digitalni), bo Moorov zakon hitro poskrbel za ceno :mrgreen:.
 
 
 
 
mcinku
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1885
Pridružen: 17 Avg 2007, 11:35
Kraj: Tm k so vsi ta ohrni doma!?


Odgovor Objavljeno: 17 Feb 2010, 11:24 

Bipo Larni napisal/-a:
Če je notri čip (digitalni), bo Moorov zakon hitro poskrbel za ceno :mrgreen:.



glih na to računam
:wink:
 
 
 
 
FelX
Uporabniški avatar
Administrator


Prispevkov: 6098
Pridružen: 19 Jan 2005, 17:03
Kraj: Celje, knežje mesto


Odgovor Objavljeno: 17 Feb 2010, 12:03 

Glede na vse kar ponuja niti ni tako svinjsko draga zadeva. Če je res pro quality in dela kot opisujejo, bi se znalo po mojem kar prodajat. Že recimo kakšen palmer te pride nov 400€ pa ima res precej precej manj nastavitev.

Sicer pa bomo vidli čez par let na ebayu, za koliko bodo šli rabljeni :D
Slika Bodi fül kül in postani podpornik foruma --> Slika
 
 
 
 
mcinku
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1885
Pridružen: 17 Avg 2007, 11:35
Kraj: Tm k so vsi ta ohrni doma!?


Odgovor Objavljeno: 17 Feb 2010, 12:29 

Mah kakorkoli obrneš 2čuka je zame drago... pa še lamp nima notri.
:mrgreen:
 
 
125 prispevkov • Stran 4 od 91, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9
 
 
Pojdi na: