*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
101 prispevkov • Stran 6 od 71 ... 3, 4, 5, 6, 7
 
 
Hammy
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 242
Pridružen: 14 Feb 2011, 05:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 24 Jan 2013, 21:37 

Kvaliteta je sicer stvar okusa, nekomu je na telefonu posnet komad cisto soliden, drugim pa mogoce ne, ampak vseeno mislim da je dalec od tega da bi lahko naredil promo cd samo z zoomom...

Izkusenj z dajanjem CDjev oz. menjenja z lokali in podobnimi zadevami nimam, ampak mislim da bi vsak raje videl/slisal neko spedenano zadevo, kjer je malce vec truda vlozeno? Tole tudi mene zanima, tko da bi rad videl ce bi me kdo razsvetlil s tem :)

Kakorkoli pac ze, volk je pravilno napisal, toliko ljudi se s tem ukvarja (mislim da je celo par ljudi oglasevalo na forumu da naredijo zastonj) hobijasticno da bi ti za mali denar ce ne zastonj naredilo.
 
 
 
 
tsarrock
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 252
Pridružen: 13 Jun 2011, 18:30

Odgovor Objavljeno: 17 Feb 2013, 23:19 

Mene pa zanimajo malenkosti, ki jih nekateri priporočajo, npr.:
-da kabli niso zviti
-da so zvočniki pod XY kotom in da niso na mizi (stojala)
...

Ve kdo oz. ima še kdo kakšna priporočila?
 
 
 
 
hammett_k
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 565
Pridružen: 20 Jun 2007, 21:46

Odgovor Objavljeno: 05 Mar 2013, 20:52 

gexista napisal/-a:
Stvar je taka, z bendom snemamo komade, kitara preko efekta v mešalko in v računalnik. Bas in vokal enako. Problem se nam pojavlja pri bobnih. Res nimamo ideje kako bi to posneli z tem da imamo samo en studijski mikrofon. Mi lahko prosim kdo svetuje ali se da kako kvalitetno posnet bobne z naslednjo opremo: Studijski mikrofon AKG Perception 120
Mešalka Mackie ProFX8 (imam tudi zvočno kartico M-audio)
Zanima me če se da kako posnet bobne z samo enim mikrofonom, al raje poiščemo koga, ki bi bil pripravljen samo bobne nam posnet?

Hvala za odgovore. LP



poskusite v guitar pro napisati bobne... potem pa izvozit kot MIDI datoteko ... zahteva edino predznanje iz pisanja not ... ampak to bo verjetno bobnar že znal ^^

ko pa imate MIDI datoteko pa v en cubase ali kaj podobnega pa en dober VST čez (addictive drums, superior, ...)
Fly with your wings-Dean
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4800
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 06 Mar 2013, 00:17 

Ali pa kar direktno bobne napisati v Cubase npr., je precej pregledna "drum map" zadevščina + tega ima že prednastavljene loope, prehode..., ki jih lahko limaš skupaj.
 
 
 
 
JohnsonVoltage
Uporabniški avatar
Mod from Hell™
Mod from Hell™


Prispevkov: 4482
Pridružen: 25 Apr 2005, 19:58
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 10 Mar 2013, 00:45 

Pod predpostavko, da imaš dober VST instrument in da znaš bobne spodobno naklikat..
Slika :: dirtswitch :: music is alive.
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4800
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 10 Mar 2013, 02:16 

Res je. V mislih sem imel EZ drummer, rock kit je čisto zadosti.
 
 
 
 
pocast
bodoča legenda


Prispevkov: 599
Pridružen: 02 Feb 2010, 13:21

Odgovor Objavljeno: 13 Mar 2013, 23:10 

Rad bi na leptopa posnel kak svoj komad.
Uporabljam cubase.
Ker pa kupujem zvočno kartico, ki jo nujno potrebujem, me zanima, če bi bila to dobra izbira: http://www.bolha.com/glasbila-glasbena- ... 1363115375

Namreč, ne bi se branil tudi enih midi klaviaturc, za kak synth vložek notr ruknt........me pa zanima če se to obnese tudi kot zvočna?

Sicer nimam pojma na tem področju.

Hvala
 
 
 
 
glukoza
Uporabniški avatar
bobnar


Prispevkov: 25
Pridružen: 31 Avg 2012, 01:12
Kraj: Ravne na Koroškem


Odgovor Objavljeno: 23 Mar 2013, 23:00 

Moj prvi resni posnetek. Ni mi popolnoma všeč kako je izpadlo, ampak ne vem kako bi popravil. Kitaro sem snemal direktno v interface, bobni so addictive drums. Prosim za feedback :)
https://soundcloud.com/andra-zvonar/knockin-on-heavens-door-solo
 
 
 
 
Hammy
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 242
Pridružen: 14 Feb 2011, 05:22
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 24 Mar 2013, 15:25 

Nimaš razloga da bi obupal ;) Se spomnim kakšen polom je bil moj prvi posnetek :D

Mislm da kot prvo je kitara malce razglašena? Kitara se sliši konkretno presuho, nič reverba, delaya, overdrive-a - če že snemaš direktno v interface bi ti v tem primeru priporočal Guitar rig (4). :)
 
 
 
 
glukoza
Uporabniški avatar
bobnar


Prispevkov: 25
Pridružen: 31 Avg 2012, 01:12
Kraj: Ravne na Koroškem


Odgovor Objavljeno: 24 Mar 2013, 22:05 

Uhm, kitaro sem uglasil prej da sem posnel. Na kitaro sem dal zelo malo reverba in eq. Ko sm poslušal na telefonu sem ugotovil da so bobni bistveno pretihi. Bom se enkrat naložil izboljšano.
Ps: kitara je uglašena pol tona nižje, mogoče te je to zmotilo
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4800
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 24 Mar 2013, 23:22 

Ne, kitara je konkretno razštelana. Če misliš, da si jo dovolj dobro uglasil na uglaševalec, potem kitaro nastavi (oktave, action...), čeprav mislim, da če je tako hudo, raj kitaro menjat... :mrgreen:
 
 
 
 
benetom
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1417
Pridružen: 14 Avg 2004, 16:20
Kraj: SZ Prekmurje (Domajinci )


Odgovor Objavljeno: 25 Mar 2013, 07:45 

Jup..kitarco obvezno uglasit ;) Bobne bolj naglas, kak kompresor gor za punch pa bo :D
Pa veliko uspeha :kitarist:
 
 
 
 
glukoza
Uporabniški avatar
bobnar


Prispevkov: 25
Pridružen: 31 Avg 2012, 01:12
Kraj: Ravne na Koroškem


Odgovor Objavljeno: 26 Mar 2013, 19:14 

hvala vsem za pomoč! malo sem se poigral, dodal malo reverba, delaya, kompresor,... mislim, da je veliko bolje kot prej. glede razštelane kitare, res ni tonalno točno.
https://soundcloud.com/andra-zvonar/knockin-on-heavens-door-solo-1
 
 
 
 
umrak11
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 427
Pridružen: 22 Jul 2010, 07:40
Kraj: Tolmin


Odgovor Objavljeno: 26 Mar 2013, 19:20 

Še vedno ni uglašena kitara, ali pa imaš za naštimat oktave. :) Drugače pa boljše kot prej :)
 
 
 
 
glukoza
Uporabniški avatar
bobnar


Prispevkov: 25
Pridružen: 31 Avg 2012, 01:12
Kraj: Ravne na Koroškem


Odgovor Objavljeno: 26 Mar 2013, 19:36 

Ja, ker ne morem snemat še enkrat. hvala :) Kaj bi lahko še naredil?
Zadnjič spremenil glukoza, dne 26 Mar 2013, 21:48, skupaj popravljeno 1 krat.
 
 
101 prispevkov • Stran 6 od 71 ... 3, 4, 5, 6, 7
 
 
Pojdi na: