*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
101 prispevkov • Stran 5 od 71, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 
 
Smile4me
kitarski heroj


Prispevkov: 1177
Pridružen: 28 Avg 2006, 12:24
Kraj: NM


Odgovor Objavljeno: 30 Maj 2012, 07:34 

+1

samo občasno nestabilen...
its all about feeling
 
 
 
 
Ferdy
bobnar


Prispevkov: 43
Pridružen: 16 Avg 2007, 16:05

Odgovor Objavljeno: 11 Jun 2012, 22:14 

Reaper je zakon. Z bendom uporabljamo že par let in verjetno znamo izkoristiti ene 0,5% vse mogoče funkcionalnosti (tisto kar rabimo), ki jo zapakirajo v 4.9MB inštalacijski fajl...

Smo šli pred kratkim v studio in sem vse tracke komadov v matricah "zrenderiral", jih dal v studio, kjer jih je mojster importal v Cubase projekt in zadeva je špilala u nulo! Kar nekaj časa prišparanega, da se na začetku ne loviš pri poteku komada itd... pa še na aranžmaju se je dalo lepo sproti kaj malega poštimat.

Drugač pa sam uporabljam Line6 Toneport UX2 in Pod Farm 2.5 komplet pluginov. Ustvariš lahko praktično vse živo, samo čas si moraš vzet, da najdeš dober sound za svojo kitaro. Pa ene studijske slušalke (npr. AKG K141 MK2), da slišiš tako kot je. En svoj demo smo mixali na HI-FI zvočnike... pa je bilo kar je bilo :P
 
 
 
 
gexista
bobnar


Prispevkov: 5
Pridružen: 01 Jun 2012, 20:06
Kraj: Portorož


Odgovor Objavljeno: 11 Jun 2012, 22:55 

Stvar je taka, z bendom snemamo komade, kitara preko efekta v mešalko in v računalnik. Bas in vokal enako. Problem se nam pojavlja pri bobnih. Res nimamo ideje kako bi to posneli z tem da imamo samo en studijski mikrofon. Mi lahko prosim kdo svetuje ali se da kako kvalitetno posnet bobne z naslednjo opremo: Studijski mikrofon AKG Perception 120
Mešalka Mackie ProFX8 (imam tudi zvočno kartico M-audio)
Zanima me če se da kako posnet bobne z samo enim mikrofonom, al raje poiščemo koga, ki bi bil pripravljen samo bobne nam posnet?

Hvala za odgovore. LP
 
 
 
 
volk
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 2197
Pridružen: 18 Apr 2005, 13:17
Kraj: ilirska bistrca


Odgovor Objavljeno: 13 Jun 2012, 17:42 

Naklikani bobni so hitra in dobra rešitev če ni na razpolago fanj seta bobnov ali dobrega placa, mikrofonov.... ;)
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4791
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 13 Jun 2012, 20:53 

dopovej to bobnarju :twisted:
 
 
 
 
Lux
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 696
Pridružen: 18 Okt 2006, 17:09

Odgovor Objavljeno: 13 Jun 2012, 20:58 

volk napisal/-a:
Naklikani bobni so hitra in dobra rešitev če ni na razpolago fanj seta bobnov ali dobrega placa, mikrofonov.... ;)


+1. tudi če maš use mikrofone, so učas naklikani bobni bistveno boljši. seveda ob uporabi pravega simulatorja in še obvladanja parih trikov.
 
 
 
 
Bezo
živa legenda


Prispevkov: 1564
Pridružen: 21 Nov 2004, 22:12
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 13 Jun 2012, 22:38 

Metropolis napisal/-a:
dopovej to bobnarju :twisted:


Reči mu, naj jih sam sklika, da bojo taki, kot jih hoče...po mojih izkušanjah vedno sledi tišina... :mrgreen:
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4791
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 14 Jun 2012, 11:16 

Al pa skropucalo, da bi se še Thomas Lang namučil... laughhard
 
 
 
 
Lux
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 696
Pridružen: 18 Okt 2006, 17:09

Odgovor Objavljeno: 14 Jun 2012, 12:14 

Bezo napisal/-a:
Metropolis napisal/-a:
dopovej to bobnarju :twisted:


Reči mu, naj jih sam sklika, da bojo taki, kot jih hoče...po mojih izkušanjah vedno sledi tišina... :mrgreen:


po mojih izkušnjah pa so odlični, samo čakaš na končen produkt 5 mescev:)
 
 
 
 
Julka`s place
terasna legenda


Prispevkov: 123
Pridružen: 25 Okt 2010, 00:10

Odgovor Objavljeno: 15 Jun 2012, 14:24 

Živijo Gexista!

Po mojih izkušnjah bobnov samo z enim mikrofonom ne boš nikoli posnel. Če bi jih vseeno radi posneli z vašim bobnarjem in ne preko računalnika, boste pač morali zbrati malce dinarčkov in jih iti v studio posnet.

Lahko vam ponudim svoj studio. Imam bobne, mikrofone, vso ostalo opremo ter tonca, ki vas bo posnel.

Če ste zainteresirani, mi pošlji mail na jcezarj@gmail.com, pa se zmeniva vse ostale podrobnosti.

Mimogrede, moja ponudba velja tudi za vse ostale, ki bi se želeli posneti, pa naj bo to samo demo posnetek ali posnetek za cd.

LP
Julij
 
 
 
 
johnnyboy
bobnar


Prispevkov: 43
Pridružen: 22 Avg 2011, 23:26

Odgovor Objavljeno: 19 Nov 2012, 16:47 

Zdravo!

Ne vem če pišem v pravi topic ampak useeno bom vprašal :D
Doma bi rad posnel kak avtorski komad ker jih imam kar nekaj in me samo zanima če ima kdo kakšen predlog kako bi kar se da najkvalitetneje posnel vokale čeprav vem da studijske kakovosti ne morem dosečt..
Živim namreč v starem vojaškem bloku in izolacija zidov je bolj slaba zato me zanima:
Se da kje kupiti tiste zvočne pregrade al kako se jim reče ki jih uporabljajo tudi v studijih in/ali si lahko to sam naredim iz kake dile,pene,škatl od jajc..pač na nek old school način..
Hvala za odgovor :)
 
 
 
 
Bezo
živa legenda


Prispevkov: 1564
Pridružen: 21 Nov 2004, 22:12
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 19 Nov 2012, 18:47 

Preglej si planet audio portal, tam je ogromno usmeritev in napotkov.

Osnovne absorberje lahko izdelaš iz filca, nekaj lesa, žebljev in tervol dp8. Iz tega lahko tudi izdelaš pregrade.
Preglej si tisti portal, imaš ogromno napisanega.
 
 
 
 
quis.ut.deus
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 312
Pridružen: 31 Jan 2011, 21:14
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 23 Jan 2013, 13:13 

tole temo si bom mal sposodu...

z bandom mormo en promo/demo cd narest, probalm smo že snemat z mikrofoni direkt v mešalno in v komp sam ni to to...bobni prebijajo, hrišča in trušča je preveč.. predvidevam da je razlog v slabi kvaliteti mikrofonov ter prostora samega....

da bi to naredili čim bolj low budget...je padal ideja da kupimo handy snemalnik...zoom h1...
me zanima če me kdo kakšne izkušnje s tem?

Hvala
https://www.facebook.com/mookiepj
 
 
 
 
volk
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 2197
Pridružen: 18 Apr 2005, 13:17
Kraj: ilirska bistrca


Odgovor Objavljeno: 23 Jan 2013, 14:41 

mi imamo H2, super zadeva za informacijo o igranju. Sliši se, to je pa to.

Mi smo ga s pridom uporabljali za snemanje avtorskih komadov, da smo lahko poslušali ter nadgrajevali PREDEN smo šli demote sploh snemat.

Jaz sem mnenja, da je toliko ljudi okoli s fanj opremo, ki se ljubitelsko ukvarjajo s snemanjem, da se absolutno ne splača kupovat nič hude opreme in zabijat ur za učenje kako kaj posneti, miksat..
RAZEN, če ima kdo voljo se s tem ukvarjat.

po moje je sedaj dovolj da imaš eno zvočno kartico s katero lahko posnameš vokal/klaviature/bas/vokal, bobne lahko s programom naštancaš (tako se da že marsikaj naredit) kar pa hočeš več, pa samo folk najdeš ki se s tem ukvarja.
 
 
 
 
quis.ut.deus
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 312
Pridružen: 31 Jan 2011, 21:14
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 23 Jan 2013, 16:01 

tnx...itak , v naslednji fazi bi našl nekoga da nas posname za nek pošten demo...

če prav razumem..bi lahko z tem handy snemalnikom nardil tak promo cd....ki ga daš gazdi kafane, da reče: dobro dečki naslednji petek za tri pive in pol lahko igrate..... :D seveda bi prej tak materila mal obdelal preden posnamemo na cd....
https://www.facebook.com/mookiepj
 
 
101 prispevkov • Stran 5 od 71, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 
 
Pojdi na: