*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
8 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Jackie
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1042
Pridružen: 04 Mar 2012, 18:19
Kraj: Pohorje


Odgovor Objavljeno: 26 Dec 2013, 13:32 

Zanima me, če je kakšna alternativa reamp boxu.

Vem, da je problem v tem, da so outputi na karticah +4dB, balanced, low impedance, za vklop v ojačevalec rabiš pa rabiš signal, ki je instrument level, unbalanced, high impedance in da je treba clean signal iz kartice spravit na tak nivo, da se amp obnaša tako kot treba.

Bral sem o vklapljanju pasivnega DI boxa "narobe". Ta ideja mi ni najbolj všeč. Bojda lahko uporabiš izklopljen stomp pedal (ki ni true bypass) da rešiš problem impedance.

AMPAK, najbolj čudno mi je to, da sem probal trotl varjanto kartica output->amp input in nisem imel nobenih problemov. Ne z šumom, brumom, močjo signala, ništa. Torej, v teoriji bi moglo it vse narobe, v praksi pa ni. Je še kak keč, ali lahko načeloma tud to naredim če ne bo težav?
 
 
 
 
Bezo
živa legenda


Prispevkov: 1560
Pridružen: 21 Nov 2004, 22:12
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 26 Dec 2013, 14:11 

Ne vem, enkrat sem se igral in šlo je vse skozi, od kontra obrnjenega pasivnega DI, do tega, da sem direkt iz izhoda za slušalke vklopil v input ampa. Edino z jakostmi se moraš malo igrat. Po sili razmer sem za naš demo reampal kar iz alesis usb mešalke, mislim da sem kar main out peljal pa z volume kontroliral output (prej probal z kitaro in potem pač poskušal najti čimbolj podobnega). Edino tu sem imel problem, ker sem z isto mešalko tudi snemal, in mi ni hotelo popolnoma mutat kanalov, ki so snemali, tako, da sem dobil feedback.

Rezultat:
(blackheart bh15, jam fx 808, 4X12 z celestion EVH zvočniki, tbone 57&58 pa mislim da še behringer b2 pro al kaj je tist majk. Za prvič... :D )
 
 
 
 
Jackie
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1042
Pridružen: 04 Mar 2012, 18:19
Kraj: Pohorje


Odgovor Objavljeno: 26 Dec 2013, 14:34 

Sem probal direkt kartica, potem izklopljen BOSS SD-1 kot "impedance matcher", in so rezultati sledeči

1) Direkt iz kartice v amp je bilo toliko šuma da se skor ni slišal zvok
2) Z izklopljenim SD-1 sem dobil dosti manj šuma, ampak še zmeraj preveč

Ko sem hotel sprobat posnet, pa mam zelo močen feedback ko vklopim Record enable na ProTools. Ne morem ga utišat nikakor, tako da verjetno imam isti problem kot ti (z isto kartico predvajam in snemam). Se da to nekako rešit?
 
 
 
 
Bezo
živa legenda


Prispevkov: 1560
Pridružen: 21 Nov 2004, 22:12
Kraj: Postojna


Odgovor Objavljeno: 26 Dec 2013, 14:45 

Ja, jaz sem to potem rešil tako, da sem z mešalko predvajal, in uporabil zoom h4n z snemalnik (v inpute oba tbone, zoom mikrofoni room).
Takrat vem da sem zaprl volume kanalov, jih mutal v DAW, ... probal vse kar mi je padlo na pamet, samo ni pomagalo.
 
 
 
 
Jackie
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1042
Pridružen: 04 Mar 2012, 18:19
Kraj: Pohorje


Odgovor Objavljeno: 26 Dec 2013, 18:11 

Sem softversko izoliral output in input in je feedback ponehal. Še zmeraj pa je preveč šuma in ne bo šlo. Rabil bi reamp box.
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4779
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 26 Dec 2013, 18:32 

Čak, neki ne štekam. Tole si napisal v prvem postu: "AMPAK, najbolj čudno mi je to, da sem probal trotl varjanto kartica output->amp input in nisem imel nobenih problemov. Ne z šumom, brumom, močjo signala, ništa. Torej, v teoriji bi moglo it vse narobe, v praksi pa ni. Je še kak keč, ali lahko načeloma tud to naredim če ne bo težav?"

Sem mislil, da ti je uspelo. Kak zdej? icon_e_confused
 
 
 
 
Jackie
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1042
Pridružen: 04 Mar 2012, 18:19
Kraj: Pohorje


Odgovor Objavljeno: 30 Dec 2013, 17:29 

Pozabil sem dodat da sem probal prvič, na hitro, na enem ampu (fotrov Marshall Class5). Reampal bi pa na drugem (z mojim Marshall JVM), s katerim sem tudi opravil drugi poskus.

Na clean (na Class5u) mi je uspelo ker noise ni bil očiten. Kakor hitro je prišel hi-gain (z JVMom) v igro je šlo vse v kurac, noisa je bilo toliko, da bože mili. Neuporabno. Res je da bi reampal black metal ampak nekje je meja :lol:

Sem nabavil Radial RMP in zdaj bo tako kot treba :punk:
 
 
 
 
Metropolis
Uporabniški avatar
od petručija ata


Prispevkov: 4779
Pridružen: 13 Mar 2006, 00:41
Kraj: Koper


Odgovor Objavljeno: 30 Dec 2013, 22:47 

Vse jasno. :mrgreen: Ne pozabi nardit kak sample z novim rigom vašega kitarista. ;)
 
 
8 prispevkov • Stran 1 od 1
 
 
Pojdi na: