*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
181 prispevkov • Stran 12 od 131 ... 9, 10, 11, 12, 13
 
 
Grega86
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 267
Pridružen: 13 Apr 2011, 11:22
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 18 Mar 2012, 20:37 

Mogoče sem mal hecno napisal ampak izpostavil sem primer, ki se zgodi ko greš v nabavo in ti porinejo zraven še njihov kabl in samo za to ker je na GL kolutu je 7 evrov meter. Se strinjam, da ne rabiš na zvočniškem kablu shieldinga, ker je tako močen signal, da niti ni nekih težav s tem...če pa gremo že v detajle bi tudi oplet lahko kamot priklopil na ohišje ampa...sam da se razumemo :mrgreen:
podpis
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7142
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 18 Mar 2012, 22:14 

kam pa drugo stran opleta?
 
 
 
 
butrus
Uporabniški avatar
doniral 2015
doniral 2015


Prispevkov: 3706
Pridružen: 08 Feb 2007, 02:03
Kraj: Lj


Odgovor Objavljeno: 18 Mar 2012, 22:36 

Ja na ohišje zvočnika :lol:
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7142
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 18 Mar 2012, 23:10 

pa ne pozabi ga zmočit laughhard
 
 
 
 
Grega86
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 267
Pridružen: 13 Apr 2011, 11:22
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 19 Mar 2012, 13:58 

Ne vem zakaj te tole tak boli sej ne šimfam tvoje shulz kable...in ja na enem koncu bi lahko bilo dovolj, motnje bi kamot pobral oplet in jih čez ohišje ampa poslalo v zemljo....

@butrus: na zanimiv način uporabljaš oplet. Svaka čast nadcar
podpis
 
 
 
 
butrus
Uporabniški avatar
doniral 2015
doniral 2015


Prispevkov: 3706
Pridružen: 08 Feb 2007, 02:03
Kraj: Lj


Odgovor Objavljeno: 19 Mar 2012, 15:15 

Ja itak.
Sam da je oplet,pa sem srečen
:D
 
 
 
 
Diodibuh
Uporabniški avatar
Doniral 2013
Doniral 2013


Prispevkov: 7142
Pridružen: 18 Okt 2004, 23:04
Kraj: Ilirska Bistrica


Odgovor Objavljeno: 19 Mar 2012, 15:27 

grega: Schulz. Vsaj navadi se pravilno napisat ;)
oklop na eni strani ni dovolj.
 
 
 
 
Grega86
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 267
Pridružen: 13 Apr 2011, 11:22
Kraj: Celje


Odgovor Objavljeno: 19 Mar 2012, 20:11 

Okej, schulz. :mrgreen:

@butrus: ti kar bodi srečen, v sreči ni nič slabega! ;)

lp
podpis
 
 
 
 
mauricio1969
bobnar


Prispevkov: 50
Pridružen: 11 Jun 2011, 10:13
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 14 Avg 2013, 11:43 

JohnsonVoltage napisal/-a:
Mislim, da je fora samo v shieldingu in tak kabel ima ponavadi navedeno, kater konc mora iti kam. Ostalo je psihološki faktor..

primer-pri hi fi-ju interkonekt kabli-stran in ima šild prlotan,na drugi strani pa ne.imajo oznako,smer signala-pseudo balanced.če tak kabel obrnneš,je seveda zvok drugačn.glede kje in kako potekajo kabli isto,samo to je že totalno bluzenje.
 
 
 
 
nix
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 499
Pridružen: 15 Jun 2007, 12:48

Odgovor Objavljeno: 20 Avg 2013, 11:10 

Recimo v ampih kjer je kombinirana vezav pcb na konektorje se tudi uporablja kable z oklopom. Npr. pri FX loopu. Send in Return. Tukaj je samo ena stran oklopa vezana na maso, zato da ne delaš ground loopov. Se pravi pri Sendu je običajno tako da gre kabel iz PCBja na konektor in na PCBju je prilotana žica za signal in oklop na GND in gre oboje potem na Send konektor. Pri Return-u pa je obratno na konektorju je oklop na GND in signalna potem na PCB pride pa prilotana samo signalna žica oklop pa ne (da ni ground loopa).

Ali pa drugi primer ko gre iz input konektorja direktno na lampo. Tudi daš oklopljen kabel in daš na konektor oklop na GND in signal. Na lampo pa je potem prilotana samo signalna žica. Se pravi vse VF motnje pobere oplet.

Samo za razumevanje: kabel (signalna žica + oplet)

Pač ni to pravilo, odvisno je rešitve in rešitev je možnih več. Pomebno je da nimaš oklopa na masi na obeh straneh zato, ker je to potencialni ground loop.

To sta dva od primerov uporabe oklopljenega kabla samo na eni strani.
 
 
 
 
Leon
Uporabniški avatar
Slin
Slin


Prispevkov: 8803
Pridružen: 30 Okt 2005, 20:48
Kraj: Murska Sobota / Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 06 Nov 2014, 00:02 

Danes dobil Fishman Asterope. Neverjetno, nazadnje mi je tako naježilo dlake, ko sem preizkušal Vovoxa, tole pa je morda še boljša zadeva :o

Razlika je takoj občutna, sliši se tudi razlika pri obračanju kabla - enako kot pri Vovoxu; pri ostalih kablih, tudi Evidence Audio Lyric HGju, ki ima označeno smer uporabe, prav tako ne... vse seveda sodim izključno z lastnimi ušesi :mrgreen:

Moram ga še nekaj časa preigrat, da dobim boljšo sliko, a prvi občutki so sapojemajoče dobri. :punk:
Slika Slika
 
 
 
 
blah
Uporabniški avatar
ata vsega kitarskega


Prispevkov: 4271
Pridružen: 20 Nov 2007, 15:49
Kraj: Maribor


Odgovor Objavljeno: 06 Dec 2014, 09:55 

Mogoče kdo ve kje bi lahko dobil te kable oziroma takšne? Na thomannu so jih imeli, ampak jih je zmanjkalo oziroma so vzeli iz prodaje :(

Slika
 
 
 
 
dafon
Uporabniški avatar
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 241
Pridružen: 28 Avg 2007, 20:47

 
 
 
 
Crillin
Uporabniški avatar
bodoča legenda


Prispevkov: 693
Pridružen: 26 Feb 2007, 14:41
Kraj: Lj


Odgovor Objavljeno: 06 Dec 2014, 12:30 

na thomannu meš tele fenderjeve kable...
rock'n'roll is my bible
 
 
 
 
tončy
živa legenda


Prispevkov: 1565
Pridružen: 24 Avg 2004, 18:44
Kraj: kranj


Odgovor Objavljeno: 24 Dec 2015, 13:52 

Ima kdo izkušnje z Evidence Audio SIS kit-om (patch kabli)?

Slika
 
 
181 prispevkov • Stran 12 od 131 ... 9, 10, 11, 12, 13
 
 
Pojdi na: