*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
233 prispevkov • Stran 15 od 161 ... 12, 13, 14, 15, 16
 
 
Kitarist88
terasna legenda


Prispevkov: 111
Pridružen: 01 Dec 2008, 18:03

Odgovor Objavljeno: 12 Dec 2015, 22:59 

Jaz bi pa vprašal če kdo pozna koga ki navija trafote? Pa prosil bi da ne toroidnih, ker jih iz osebnih izkušenj in ostalih izkušenj ne priporočam sploh za kitarske ampe. (yep its because of "tone" also)
Owner of CeriatoneForum.Com

Music has to breathe and sweat. You have to play it live
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1597
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 27 Jan 2016, 12:16 

Se komu sanja, kje dobiti gumbe za potenciometre takšne oblike, kot so na spodnji sliki? Pa po možnosti, da se da še kapice različnih barv kupiti?
In da so na zalogi? Pridem v trgovino, naberem, plačam, grem?
Ali pa kakšne, ki so jim podobni oziroma da imajo 6mm, D os? Pa tudi ni nujno, da so jim podobni, samo da imajo D-os 6mm in izgledajo solidno?
Mere so: Š:18mm, V:18mm, 6mm D Shaft.
Slika
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1597
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 27 Jan 2016, 12:22 

Kitarist88 napisal/-a:
Jaz bi pa vprašal če kdo pozna koga ki navija trafote? Pa prosil bi da ne toroidnih, ker jih iz osebnih izkušenj in ostalih izkušenj ne priporočam sploh za kitarske ampe. (yep its because of "tone" also)
Tule poglej: http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtop ... 6e94e2730f
 
 
 
 
kitarmen
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 225
Pridružen: 21 Sep 2011, 10:43

Odgovor Objavljeno: 03 Feb 2016, 18:24 

Pozdrav, kje v sloveniji bi lahko kupil kondenzatorje za kitaro?
 
 
 
 
Mar]{o
gospodar strun


Prispevkov: 841
Pridružen: 04 Jan 2005, 10:46
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 03 Feb 2016, 19:01 

TRM Audio, Medvode
 
 
 
 
Bobosan
vzhajajoča zvezda


Prispevkov: 225
Pridružen: 16 Jun 2012, 00:32
Kraj: Koper/Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 19 Nov 2016, 14:48 

Eno vprašanje za DIY pedalčkarje/štromarje: ali ve kdo kje bi lahko dobil optocoupler VTL5C4/2? Ali pa če slučajno kdo ima kakega doma, rade volje odkupim enega. Rabim namreč za izdelavo kitarskega envelope filterja, pa tega hudiča ne dobim nikjer. :peace:
 
 
 
 
guitarmacgyver
predskupina


Prispevkov: 180
Pridružen: 11 Avg 2014, 15:49

Odgovor Objavljeno: 20 Nov 2016, 16:20 

Hey!
Ali kdo ve katere firma izdelju(če sploh) oz. če bi se dalo nardit momentary midi switch ampak samo za en jack (nerabim cel midi switcher, ker me to pride predrago). Rabil bi to ubistvu samo za en pedalček Boss DD7, ki ima izhod za momentary switch, za kontroliranje tap tempa, ker pa imam pedalček v racku (na ojačevalcu) povezanega v midi looper, vse skupaj kontroliram z midi pedalo, in zanima me če obstaja momentary midi switcher samo za en pedalček, da bi to lahko potem povezal v MIDI "verigo" in ga preko control change-a štelal kar na midi pedali :)
Upam, da je kdo kaj podobnega zasledil ali ve kako bi se to izdelalo :oops:
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1597
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 20 Nov 2016, 17:35 

Kater midi pedal imaš? Če imaš na kontrolerju jack izhod, ki deluje tudi kot "momentary" stikalo, lahko uporabiš to.
Ali pa mogoče kaj takega: http://www.ebay.com/itm/NUX-PMS-2-Guita ... SwhOdXoQV6
 
 
 
 
guitarmacgyver
predskupina


Prispevkov: 180
Pridružen: 11 Avg 2014, 15:49

Odgovor Objavljeno: 20 Nov 2016, 18:27 

Videc napisal/-a:
Kater midi pedal imaš? Če imaš na kontrolerju jack izhod, ki deluje tudi kot "momentary" stikalo, lahko uporabiš to.
Ali pa mogoče kaj takega: http://www.ebay.com/itm/NUX-PMS-2-Guita ... SwhOdXoQV6


Hvala za odgovor!
kontroller imam rocktronov midi mate, ki sicer ima jack izhod za expression pedal, ki ga pa ne morem uporabit na ta način saj imam pedalček v racku na ojacevalcu, rad bi se pa izognu še extra kablovju, zato bi rad da imam vse v racku in samo en midi kabel, ki gre do pedale.
Ta iz linka pa ce ima opcjo momentary switchanja pa bi načeloma mogel delovati, ampak glede da piše remote kontrol, mislim da ne gre :? Je pa tudi to da me ta chinese produkt ne prepriča preveč, firme sicer ne poznam najbolje, a je imel kdo izkušnje s tem?

Ne rabim pa tako velik swticher, dovol bi mi bil samo en switch, če obstaja mogoce kaksna varjanta v veličini pedalčka? :oops:
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1597
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 20 Nov 2016, 19:06 

Z midimate-om ne bo šlo, ker so tisto vhodi, ne izhodi.
Povej, kaj imaš v racku. Če imaš kakšno enoto, ki ima notri releje za preklop kanalov, bi mogoče šlo, če lahko nastaviš tip preklapljanja (latched, nonlatched, momentary, ...).
Drugače pa mogoče kakšen ENGL Z11, poglej priročnik, če je to to http://englamps.de/wp-content/uploads/Z11-OM-S.A.C.pdf
Ali pa tole, samo ne vem, če podpira CC#-je http://advancetubetech.com/download/fil ... 20_ENG.pdf http://www.mercatinomusicale.com/cerca/ ... -s720.html
Tale bi pa menda bil, se mi zdi, da podpira CC-je http://www.voodoolab.com/controlswitcher.htm vsaj glede na stran 7 in naprej iz priročnika. http://www.voodoolab.com/manuals/contro ... manual.pdf
 
 
 
 
guitarmacgyver
predskupina


Prispevkov: 180
Pridružen: 11 Avg 2014, 15:49

Odgovor Objavljeno: 20 Nov 2016, 20:09 

[quote="Videc"]Z midimate-om ne bo šlo, ker so tisto vhodi, ne izhodi.
Povej, kaj imaš v racku. Če imaš kakšno enoto, ki ima notri releje za preklop kanalov, bi mogoče šlo, če lahko nastaviš tip preklapljanja (latched, nonlatched, momentary, ...).
Drugače pa mogoče kakšen ENGL Z11, poglej priročnik, če je to to http://englamps.de/wp-content/uploads/Z11-OM-S.A.C.pdf
Ali pa tole, samo ne vem, če podpira CC#-je http://advancetubetech.com/download/fil ... 20_ENG.pdf http://www.mercatinomusicale.com/cerca/ ... -s720.html
Tale bi pa menda bil, se mi zdi, da podpira CC-je http://www.voodoolab.com/controlswitcher.htm vsaj glede na stran 7 in naprej iz priročnika. http://www.voodoolab.com/manuals/contro ... manual.pdf[/quoteA

Ja haha sem js zaj*** to z izhodi/vhodi na midimatu, skratka vsakem primeru ta varjanta odpade.
sem pogledal ze oba switcherja tako engl kot Advance, z Advancom to sicer gre, ampak nocem imet še dodatne tako velike komponente v racku, ker je nimam kam postavit, engl, voodoolab ipd je prav tako prevelik... V racku imam pedalčke in 2x Advance midi looper ls42, ki sicer imata tudi vsak po dva Switcha, vendar se ta za razliko od Advance s720 switcher, ne da nastavit na momentary opcjo. Glih zaradi prostorske stiske iščem res nek "micro" midi switch .... 1bralec
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1597
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 20 Nov 2016, 22:06 

Kater multiefekt imaš? A nima kakšnega izhoda za preklop kanalov na ojačevalcu (releji)?
V nasprotnem primeru ti ostane:
- ali zamenjaš LS42 s čem "boljšim/drugim/uporabnejšim";
- nabaviš midi kontroler, ki bo imel tak izhod, s katerim se bo dalo krmiliti kaj preko jacka izhoda in da to dela s CC#;
- http://www.disasterareaamps.com/shop/smartclock samo nima CC# kontrole

Drugega ne vidim, razen ... sem videl eno idejo, da se na multiefektu veže izhod za preklop kanalov ojačevalca (kjer so releji in nastavljeni na momentary) na tap tempo od delaya in ta izhod potem kontroliraš s CC#. Nekaj v tem stilu http://www.thefretboard.co.uk/discussion/49175/g-major-tap-tempo-via-midi
Kaj pa to: https://www.youtube.com/watch?v=z64y16L1kLQ ?
Ali pa enostavno narediš tap-tempo stikalo in povlečeš še en kabel do DD7. Stikalo montiraš na ohišje od Midimate-a.
 
 
 
 
guitarmacgyver
predskupina


Prispevkov: 180
Pridružen: 11 Avg 2014, 15:49

Odgovor Objavljeno: 20 Nov 2016, 22:33 

Nimam nobenega multiefekta. Imam dva LS-ja, pedalčke in midi pedalo in kanale na ampu premikam prav tako preko midi-ja.
Ta smart clock bi znalo biti zanimiva zadeva.
Našel sem tudi to opjco http://www.aresaudio.com/micro-midi-switcher.html samo nevem če ima CC opcjo. Ubistvu a bi lahko mogoče tam tempo deloval preko Program change-a?
Če se to da pol bi ta zadeva z linka šla, pa še je velika kot pedalček :)

EDIT: mogoče malo nerealno in neizvedljivo vprašanje, ampak glede na to da je switch na advancu STEREO, bi lahko naredil kabel kjer bi MONO jack šel v DD7, in STEREO v Switch od LS; če se prav razumel zadevo, pošlje LS en signal preko MONO Terminala (ko je npr. Switch prizgan) in enega preko STEREO terminala (Ko je switch ugasnjen), če bi js npr. zvezal stereo jack tako da bi ubistvu na koncu obe žice šle na mono jack, bi potem pedalček dvakrat dobil ukaz enkrat ko bi switch prizgal in drugi ko bi ga ugasnil :lol: Ahahah je kej takega mogoce icon_e_biggrin
Še enkrat povdarim da sem lahko s tem vprašanjem čist kozla ustrelu :lol:
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1597
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 20 Nov 2016, 23:01 

Ne bi, ker se stereo kabel razdeli v dual mono, enkrat TS, drugič RS.
T=Tip,
R=Ring,
S=Sleeve.
Sem mislil, da imaš kak multiefekt ala G-Major.
 
 
 
 
guitarmacgyver
predskupina


Prispevkov: 180
Pridružen: 11 Avg 2014, 15:49

Odgovor Objavljeno: 22 Nov 2016, 10:28 

Aha ok hvala za vse nasvete! Bom še malo premislil, pa videl kaj bom naredil. :D
 
 
233 prispevkov • Stran 15 od 161 ... 12, 13, 14, 15, 16
 
 
Pojdi na: