Switch to full style
Nekoliko bolj tehnična tematika
Napiši odgovor

Rezanje pickguardov po meri

11 Feb 2016, 12:38

Pozdrav. zanima me kje v sloveniji, avstriji ali nemčiji obstaja kaka firma, ki reže pickguarde po meri? imam eno kitaro, ki je totalno izvenserijska in ma čist druge mere za pickguard. noben standardni ne paše.

Re: Rezanje pickguardov po meri

11 Feb 2016, 15:27

Kupiš blank pickguard ploščo (maš na ebayu in podobnih straneh milijon tega v različnih dimenzijah, barvnih odtenkih, debelinah itd.) in daš izrezat kakemu "tišlarju" po meri kot jo želiš. Mislim, da ti bo to lažje, hitreje in ceneje za tisti 1 kom, ki ga rabiš. :peace:

Npr. http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw= ... l&_sacat=0

Re: Rezanje pickguardov po meri

11 Feb 2016, 21:28

Vsak količkaj domiseln mizar bi to moral znati. Najprej izdelaš šablono iz lesa in nato po njej režeš pickguard. Šablona je praktična zato, ker pickguardi ponavadi nimajo ravnega odreza. Eni imajo zaobljen rob, spet drugi 45-stopinjsko faseto.

Re: Rezanje pickguardov po meri

30 Mar 2016, 08:24

Če poznaš kakšnega, ga lahko kar omeniš. :)

Re: Rezanje pickguardov po meri

30 Mar 2016, 09:18

Ja da se tako z šablono , drugače jaz raje zrišem in naredim na CNC je hitreje in bolj enostavno. tudi posnetje je veliko lažje naredit.

Re: Rezanje pickguardov po meri

29 Jun 2016, 14:26

j. napisal/-a:Ja da se tako z šablono , drugače jaz raje zrišem in naredim na CNC je hitreje in bolj enostavno. tudi posnetje je veliko lažje naredit.
Kaj pa izrez z laserjem? Pozna kdo koga, ki bi to delal? Verjetno bom v kratkem potreboval en ti. "custom" pickguard, pa bi potreboval kak kontakt.
Material bo "white pearl".
Torej, če ima kdo koga poznanega... naj kaj sporoči. :)

Re: Rezanje pickguardov po meri

29 Jun 2016, 20:11

Moj brat ti lahko izreže z laserjem. Ima izkušnje, je že naredil cca 300 pickguardov. A imaš mogoče že izrisano? Bom govoril z bratom pa ti pošljem njegovo telefonsko.
Napiši odgovor