*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
21 prispevkov • Stran 2 od 21, 2
 
 
Mitja Jalovec
Uporabniški avatar
terasna legenda


Prispevkov: 126
Pridružen: 18 Sep 2016, 13:54

Odgovor Objavljeno: 05 Jul 2018, 13:45 

sem obupal in nabavil 3 way stikalo. v bistvu tistih vmesnih pozicij sploh ne potrebujem. še middle magnet je v uporabi bolj "po nesreči" kot kaj drugega. če pa je not, naj vsaj dela :)
 
 
 
 
marduk
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 956
Pridružen: 06 Okt 2010, 17:51

Odgovor Objavljeno: 17 Feb 2019, 22:11 

No jaz pa imam drugo težavo ampak mislim da bi kar padla pod to rubriko.
Na kitari sem zamenjal magnete. 2x humbucker, 1x volume, 1x tone, 3 way toggle switch... volume je push push za splitanje magnetov.
Vzamem seymour duncan shemo, vse zvežem kot je narisano, priklopim in dela; no če bi se tu zgodba končala bi bilo to odlično pa se žal ne.
Ko zaigram nek ton/akord pide iz ojačevalca lep zvok ki en čas zveni in potem ga nekaj odreže v totalno tišino icon_eek tako da igranja s sustainom trenutno žal ni.
Kaj je lahko narobe?
 
 
 
 
Videc
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 1649
Pridružen: 01 Mar 2006, 15:01
Kraj: Savinjska


Odgovor Objavljeno: 17 Feb 2019, 23:13 

Povej še, katere magnete imaš. Vem, da imata Duncan in DiMarzio drugače označene žice in sheme niso enostavno zamenljive. Potenciometre, verjetno, imaš ustrezne (500k)?
 
 
 
 
marduk
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 956
Pridružen: 06 Okt 2010, 17:51

Odgovor Objavljeno: 18 Feb 2019, 06:55 

Magneti so Seymour Duncan Slash set, potenciometri so 500A, 0.047 kondenzator... Kar se tega tiče ni napake. Pravim, vse dela kot mora, zgolj časovno odvisen kill switch je nekje skrit.
 
 
 
 
PaulDila
Uporabniški avatar
reverb fanatik


Prispevkov: 474
Pridružen: 28 Feb 2010, 17:32
Kraj: Nm/Lj


Odgovor Objavljeno: 18 Feb 2019, 07:20 

Preizkušeno z različnimi ojačevalci, da ni šla ravno lampa?
Manjka kakšna masa ali pa kje prihaja do kratkega stika?
 
 
 
 
marduk
Uporabniški avatar
gospodar strun


Prispevkov: 956
Pridružen: 06 Okt 2010, 17:51

Odgovor Objavljeno: 18 Feb 2019, 08:07 

Dva ojačevalca in računalniški interface... Povsod isto.
Kratek stik in mase pa preverim še enkrat popoldan
 
 
21 prispevkov • Stran 2 od 21, 2
 
 
Pojdi na: