*
designed by Viva La Echo
   
 
 
 
 
   
 
43 prispevkov • Stran 3 od 31, 2, 3
 
 
jocojur
Uporabniški avatar
Ima vse v prstih


Prispevkov: 2806
Pridružen: 12 Jul 2006, 00:13
Kraj: Tamo negdje daleko


Odgovor Objavljeno: 30 Apr 2008, 10:03 

Chipy86 napisal/-a:
aja se opravičujem pa "nut" tud ne vem točn kaj je! icon_e_wink


Tukaj imaš nekaj opisov nastavitve (setup-a) el. kitare-splošno:

http://www.projectguitar.com/tut/tutorial1.htm

http://mysite.verizon.net/jazz.guitar/guitarsetup.htm

To bi blo (vrednosti) pa za vse Strat clone:

http://www.squierguitars.com/pdf/manuals/Squier_Acoustic_Electric_Guitar_Bass_Setup_Warranty_Sheet.pdf

PS: Vse mere so v colah (znak za inch = " ), faktor pretvorbe je 1"=25.4 mm.
Say NO to ACTA

Menjam 15. avgust za 2. januar
 
 
 
 
Chipy86
bobnar


Prispevkov: 15
Pridružen: 10 Apr 2008, 21:35

Odgovor Objavljeno: 13 Maj 2008, 16:56 

hvala za pomoč vendar ni nič pomagalo... kitara je pristala pr šinkotu ta je postavil diagnozo... prekratek vrat, tko da je on to poštimu... in kitarca spet živi! icon_e_smile :punk: :punk: :punk:
BOBER COSTUM
 
 
 
 
jocojur
Uporabniški avatar
Ima vse v prstih


Prispevkov: 2806
Pridružen: 12 Jul 2006, 00:13
Kraj: Tamo negdje daleko


Odgovor Objavljeno: 14 Maj 2008, 09:48 

Chipy86 napisal/-a:
hvala za pomoč vendar ni nič pomagalo... kitara je pristala pr šinkotu ta je postavil diagnozo... prekratek vrat, tko da je on to poštimu... in kitarca spet živi! icon_e_smile :punk: :punk: :punk:


:?: :?: Kaj pa lahko naredi s prekratkim vratom :shock: :?: :?:

A ti je pol konjička prestavil, ali celo nut?
Say NO to ACTA

Menjam 15. avgust za 2. januar
 
 
 
 
Chipy86
bobnar


Prispevkov: 15
Pridružen: 10 Apr 2008, 21:35

Odgovor Objavljeno: 19 Maj 2008, 22:43 

a-a. lukne od vrata zafilal in nove zvrtu in pomaknu naprej... ( aja nej povem da vrat ni bil original) :mrgreen: mrgreen:
BOBER COSTUM
 
 
 
 
jocojur
Uporabniški avatar
Ima vse v prstih


Prispevkov: 2806
Pridružen: 12 Jul 2006, 00:13
Kraj: Tamo negdje daleko


Odgovor Objavljeno: 19 Maj 2008, 23:05 

Chipy86 napisal/-a:
a-a. lukne od vrata zafilal in nove zvrtu in pomaknu naprej... ( aja nej povem da vrat ni bil original) :mrgreen: mrgreen:



icon_e_surprised fantomski vrat icon_e_surprised
Say NO to ACTA

Menjam 15. avgust za 2. januar
 
 
 
 
uros55
Uporabniški avatar
muzejski primerek


Prispevkov: 2911
Pridružen: 05 Feb 2007, 19:33
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 20 Maj 2008, 06:52 

torej, jst nameravam nekako na pol blokirat tremolo tako da bi mu dodal en feder in bi bil zadnji del bridga naslonjen na trup. Potem bi ga lahko uporabljal samo za nižanje tona (navzdol). Zdej je floating in recimo da so oktave kar točne. Moje vprašanje je: a moram po tem blokiranju še enkrat nastavit oktave?
 
 
 
 
Chipy86
bobnar


Prispevkov: 15
Pridružen: 10 Apr 2008, 21:35

Odgovor Objavljeno: 20 Maj 2008, 10:07 

jocojur: fantomski vrat? i like the sound of that! :twisted:

uros55: najbrž ja... sicer pa probaš če zvenijo, če ne pa pač nastaviš...
BOBER COSTUM
 
 
 
 
Stego Zaver
Uporabniški avatar
doniral2009
doniral2009


Prispevkov: 1695
Pridružen: 05 Feb 2008, 16:09
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 02 Mar 2010, 15:54 

hm, mam schaller floyd, pa so sedlca vsa (spodaj) pripeta v drugi luknji od roba, le 6, najnižja struna je v prvi. Je tako prav, al dam vse v isto lego, potem pa naštelam oktave?


še to, kako zavraga nej oktave sploh naštimam, če je šrauf(imbus) direkt pod struno icon_e_confused :evil: :?:
 
 
 
 
Nazgul
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1305
Pridružen: 16 Okt 2005, 15:09
Kraj: MS/LJ


Odgovor Objavljeno: 02 Mar 2010, 16:31 

Oktave na floydu se štimajo tako, da najprej preveriš če so mimo in če so, v katero smer in za koliko so mimo, potem vzameš floyd ven iz kitare, odšraufaš imbus in prestaviš sedlo v pravo smer. Za koliko ga prestaviš? Probaj ocenit..potem zašraufaš sedlo nazaj, vstaviš floyd nazaj v kitaro, uglasiš strune, in pogledaš, če je oktava na izbrani struni točno. Če ni, ponovljaš postopek, dokler ni točno. In to za vsako struno tako. Na floydih je štimanje oktav pain in the ass.
Get the best - f*ck the rest! Jackson Guitars
 
 
 
 
Stego Zaver
Uporabniški avatar
doniral2009
doniral2009


Prispevkov: 1695
Pridružen: 05 Feb 2008, 16:09
Kraj: Ljubljana


Odgovor Objavljeno: 02 Mar 2010, 16:35 

bogpomagaj :shock:

dobro, glede na to da mam dve vrsti lukenj za imbus šraufe od kitare, morjo bit vsi v isti vrsti?
 
 
 
 
5nicker5
Uporabniški avatar
Doniral 2011
Doniral 2011


Prispevkov: 991
Pridružen: 14 Jan 2005, 20:52
Kraj: Črna na Koroškem


Odgovor Objavljeno: 02 Mar 2010, 16:45 

Ne, to je odvisno od tega kolko naprej oz nazaj bo pomaknjeno sedlo, se pravi čisto odvisno od vsakega sedla posebej v kero luknjo boš dal šrauf.

Pa ne razumem ravno zakaj bi bilo potrebno floyd jemati iz kitare? struno ki ji štelaš oktavo odviješ, prestaviš sedlo in daš struno nazaj?
 
 
 
 
Nazgul
Uporabniški avatar
kitarski heroj


Prispevkov: 1305
Pridružen: 16 Okt 2005, 15:09
Kraj: MS/LJ


Odgovor Objavljeno: 02 Mar 2010, 18:02 

5nicker5 napisal/-a:
Pa ne razumem ravno zakaj bi bilo potrebno floyd jemati iz kitare? struno ki ji štelaš oktavo odviješ, prestaviš sedlo in daš struno nazaj?


Imaš prav, tako je lažje.
Get the best - f*ck the rest! Jackson Guitars
 
 
 
 
bego
terasna legenda


Prispevkov: 138
Pridružen: 17 Jul 2008, 08:03
Kraj: Novo mesto/Dravograd


Odgovor Objavljeno: 03 Apr 2011, 08:19 

Zdravo
Jaz pa nastimam oktave tako da imam na 12 polju prve strune tocen E in ce zaigram G na tretjem polju je tudi to to...
Tezava pa pride pri zadnjih strunah recimo na zadnji naredim enak postopek le da imam na G polju za eno cetrtino visji ton... ????
Sploh pri drop D tuningu...
 
 
43 prispevkov • Stran 3 od 31, 2, 3
 
 
Pojdi na: